5 причини да гушкате партньора си повече

Ще спите по-добре
20 апр 2022 23:00, Михаела Лазарова
10
5 причини да гушкате партньора си повече
Снимка: Istock

Физическата близост е неизменна част от връзката. Партньорите изразяват чувствата си най-вече чрез прегръдки и целувки. Контактът тяло с тяло създава близост и е един от най-мощните начини да подсилите връзката си. Близостта на тялото с това на друго човешко същество е вкоренено дълбоко в гените ни. Това е начинът да се почувстваме приети, обичани, подкрепени и в безопасност.

Ето защо гушкането е толкова важно. То ви кара не само да се чувствате по-добре в компанията на партньора си, и определено не е само част от любовната игра, но е и механизъм, който ви прави физически и психически по-здрави.

Кои са 5-те причини гушкането с партньора да ви прави по-здрави?

1. Прегръдките и гушкането са полезни за сърцето.

Прегръдките могат да понижат кръвното налягане, сочат изследвания, според доктор Джулиан Улф, сексуален терапевт, цитиран от yourtango.com. Според него, някои от най-добрите ползи за сърдечносъдовата система се случват след секса, когато партньорите прекарват време прегърнати.

2. По-високи нива на окситоцин.

Когато окситоцинът се повиши, той намалява стреса. А окситоцинът се повишава, когато сме щастливи, близо сме до любим човек и се прегръщаме. По същия начин нивото на окситоцин при родилките се повишава, когато гушнат новороденото си бебе. Това е и хормонът, който отговаря за привързването. Той има силата да повиши имунната система, да потисне стреса, да намали болката, да потисне депресията и безпокойството.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Паци преди 1 година
Она го гушка, он сака да мушка...