Защо не бива да се опитвате да промените партньора си?

Ако промените гледната си точка, нещата също ще се променят
27 апр 2022 21:48, Михаела Лазарова
9
Защо не бива да се опитвате да промените партньора си?
Снимка: Istock

Една от най-големите грешки, които много хора допускат във връзките си, е да се опитват да променят партньора си. Обикновено това желание започва да се надига след като фазата на медения месец започне да отминава. Тогава е и времето, в което започваме да виждаме негативните черти от характера и личността на партньора ни.

Влюбването е белязало бурния страстен период, в който сме виждали партньора си с розови очила. Той ни се е струвал перфектен. Държал се е с нас по идеален начин. Пеперудите са пърхали силно в корема ни и са замъглявали преценката ни, карайки ни да виждаме партньора си като идеалния и мечтания за нас.

Но след като този период отмине, много хора изпитват желание да променят онези черти у партньора си, които не харесват. Оттук започват и проблемите.

Защо най-голямата грешка в една връзка е да опитвате да промените партньора си? Ето 10 причини за това.

1. Партньорът ви няма да се промени.

Колкото и да настоявате, каквито и методи да използвате (скрити или явни), партньорът ви няма да се промени, освен ако той самият не го желае. Когато настоявате пред някого да промени мисленето си, навиците си, разбиранията си, начините, по които реагира, в повечето случаи ще получите отпор. Този отпор вероятно ще прерасне в постоянен конфликт, а това ще разруши отношенията.

2. Вместо да се концентрирате върху промяната на партньора си, подобрете собствения си живот.

Онова, което можете да направите най-добре е да се погрижите за собствения си живот. Ако сте сигурни, че искате промяна, работете върху себе си. Само онзи, който иска да промени нещо, го прави. Когато някой друг отвън го кара да направи това, вероятността да има успех е минимална.

3. Съсредоточаването върху промяната на партньора може да отмести фокуса от важните проблеми.

Всяка връзка има своите проблеми. Някои са осъзнати, други лежат скрити под повърхността. Вместо да се концентрирате върху набелязването и решаването им, вие се фокусирате върху това да промените партньора си по начин, който да ви допада. Ако не приемате половинката си какъвто е, това ще създава още повече проблеми във връзката в допълнение към онези, които вече имате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: любоввръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
До Е. Приятен ден!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от глупости ..
2
3
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Щото ще останете без зъби :)
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е бил с натякващ мърморко през дълъг период от време, никога вече няма да се обвърже отново. Да ходят да пасат всички емоционални вампири и тези, които търсят вината за всичко, ковто им се случва в другите.