3 признака, че сте контролиращ партньор

Контролът съсипва интимността
23 юни 2022 01:00, Михаела Лазарова
3
3 признака, че сте контролиращ партньор
Снимка: Istock

Контролиращите личности невинаги осъзнават, че са такива. Ако имате поредица от провалени връзки, причината може да е в манията ви за контрол. Чувствате се решителни, усещате, че знаете всичко и мислите по правилния начин. Виждате как партньорът ви има постоянна нужда от насоки и съвети. Опитвате се да му внушите малко разум, да го накарате да мисли по правилния начин.

Изглежда, че той все не разбира какво се иска от него. Появяват се конфликти, а вие сте твърдо убедени в правотата си, без да се замисляте за чуждата гледна точка. Продължавате да настоявате и в крайна сметка нещата стигат отново до своя нещастлив край.

Изобщо не разбирате как е възможно той да не ви е благодарен за съветите и насоките, които му давате, а да продължава да се опъва и да действа по свой начин. Той дори изглежда раздразнителен и започва да ви нарича „контролиращ маниак“. Вие, разбира се, отричате това с всички възможни аргументи, но истината може да е именно такава.

Кои са някои от най-забележителните признаци, че сте маниак на тема контрол?

1. Страхувате се от нараняване, от провал, от изоставяне.

2. Вие сте перфекционист във всичко, което правите. Чувствате се провалени, ако не изпипате всичко до най-малкия детайл както в работата, така и в личния си живот.

3. Имате страх от изоставяне. Не можете да понесете мисълта да ви изоставят. Вие самите рядко предприемате крачка да напуснете партньор, въпреки че не се чувствате добре с него.

Ако тези определения ви характеризират и ако досега не сте осъзнали, че имате проблем с желанието за контролиране на партньора, време е да разберете как контролиращите личности убиват връзките си.

1. Контролът съсипва интимността.

Вашите подбуди може да са добронамерени, но стремежът да контролирате всичко в живота на партньора си и живота ви като двойка постепенно ще го отблъсне. Той ще се отдръпне, ще се затвори емоционално, ще се държи дистанцирано, а това ще рефлектира и върху интимния ви и сексуалния ви живот.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Асан командваш Айшето :)))