Как да решим кои летни дрехи да оставим и от кои да се освободим?

Ето няколко съвета
20 сеп 2022 00:01, Михаела Лазарова
4
Как да решим кои летни дрехи да оставим и от кои да се освободим?
Снимка: Istock

Идва време да приберем летните дрехи и да помислим за облеклата през следващия сезон. Но прибирайки ги, трябва да се запитаме: „Наистина ли харесваме тези дрехи?“, „Искаме ли да ги носим или просто сме свикнали с тях?“.

Често се получава така, че обикновено имаме тоалети, които си позволяваме да носим само на почивка. Обичаме ги, снимаме се и ги прибираме обратно. И така до другата година. Но внимавайте – да не се окажете от дамите, които са с един и същ тоалет на всички снимки от почивки! Как да преценим дали е време да се разделим с любимите си аутфити? Ето няколко признака за това:

Дрехите ви са прекалено износени

Ако си мислите, че никой няма да забележи малкото петно върху роклята или протритите дънки между бедрата... помислете отново. Не се привързвайте прекалено много към дадена дреха. В крайна сметка, тя ви е дала това, което се очаква от нея. Когато тя е износена и стара, това си личи, дори ако не е скъсана. Уверете се, че наистина видът на тоалета ви е безупречен – тогава можете да го задържите и той да си служи вярно още дълги години. Ако ли не – освободете се от него.

Дрехите вече не ви стават

Преглътнете достойнството си и признайте пред себе си, че размерът, който сте носили доскоро, вече не ви става. Много по-важно е дрехата да е ушита добре, да ви стои по мярка, да подчертава линията на тялото ви, без значение от нейния размер. Често пъти модните марки имат определена таргет група – например марка, която цели да бъде носена от млади момичета, с определен стил на живот. Съответно – размер М на този лейбъл може да бъде много по-малък от същия размер на спортна марка. Ако имате извивки, винаги залагайте на добре познати дизайнери и големи компании за дрехи, чиито размери ви пасват.

Не сте носили дрехата от година

Преди началото на сезона изваждате летните дрехи, а след края му ги прибирате и установявате, че не сте носили половината от тях. Какво трябва да направите с тези дрехи? Изхвърлете ги незабавно или ги подарете на нуждаещите се. Но бъдете честни със себе си – нали не мислите, че ще ги носите другото лято? Освободете се от ненужните дрехи и направете място на новото и свежото да влезе в живота ви – дори под формата на рокля или пола.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като сме в поредната световна криза, има ли смисъл да четем това, че и да изхвърляме? Някои разправят, по три пуловера да носим наведнъж в пиковите часове.
2
0
 
8
 
! Отговори
Мъникенка преди 1 година
Ами "аутфит" на кой диалект е?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да се освободим" на кой диалект е точно? Поне е сигурно, че не е на български, по-скоро е сакат превод през гугъл. У нас се използва глагола "хвърлям".