13 мисли за по-малко стрес

Хората са много по-добри, когато са в мир със себе си
6
13 мисли за по-малко стрес
Снимка: Istock

Спокойствието е нашата суперсила. Да бъдем спокойни обаче, особено в ситуации на напрежение, в които попадаме почти ежедневно, не е лесно. Способността ни да не реагираме импулсивно, да не приемаме нещата твърде лично, помага да поддържаме мислите си чисти, да постигнем вътрешен баланс. От друга страна, предавайки се на негативното, вярвайки, че не можем да се справим, ние потъваме. Само помислете колко често ви се е случвало да се ядосате за нещо на някого, което разпалва емоциите ви, напрягате се...

Главата ви боли, страдате от безсъние... докато не мине време и не осъзнаете, че всичко това е било излишно, че страховете ви са били напразни. За тези ситуации ние се нуждаем от някои малки напомняния, които да ни помогнат да намалим напрежението. Споделяме няколко такива.

1. Спокойствието започва в момента, в който поемете дълбоко и бавно въздух и решите да не позволите на друг човек или ситуация да контролира мислите и настроението ви. Вие не сте това, което ви се случи. Вие сте това, което сте избрали да станете в този момент.

2. Щастието е да се откажеш от това, което предполагаш, че животът ти трябва да бъде в момента. Да спреш да мислиш какво нямаш. Да се отпуснеш, защото ти си достатъчен и имаш повече, отколкото предполагаш.

3. Спокойствието не означава да бъдем на място, където няма хаос, проблеми или трудни моменти, с които да се справим. Спокойствието означава да бъдем насред всички тези неща и все пак да останем силни, позитивни и да не се поддаваме на това емоциите да ни владеят.

4. Бъдете избирателни с енергията си. Ако можете да разрешите проблем – направете го. Ако ли не, приемете го и променете мислите си за него. Каквото и да правите, не инвестирайте повече енергия в отрицателните събития, отколкото ви е необходима.

5. Когато сме потънали в безпокойство, е лесно да изпитваме страхове, които на по-късен етап може да се окаже, че не са били основателни. Затова оставете ги, не придавайте на случващото се толкова голямо значение.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Семерджиев ще каже преди 1 месец
Кока и амфети мешано с виагра и яма стрес