На фронтовата линия Зеленски се закани: Ще си върнем и Крим

Украинският президент бе на посещение в Донецка област
7 дек 2022 07:00, Нели Христова
198
На фронтовата линия Зеленски се закани: Ще си върнем и Крим
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войските в източната част на Донецка област, която Русия обявява за своя след фалшив руски референдум.

Районът - особено около град Бахмут - в момента е основният фокус на сраженията, след като украинските сили превзеха Херсон в южната част на страната миналия месец.

Президентът Зеленски я нарече "най-трудният район, който защитава не само изтока, но и цялата ни държава".

Русия и нейните пълномощници контролират части от Донецк от 2014 г. насам.

Но говорейки в Деня на въоръжените сили, г-н Зеленски заяви, че вярва, че Украйна ще си върне всички окупирани от Русия земи, включително Крим.

От много седмици около град Бахмут се водят интензивни боеве, докато Русия се опитва да завземе още територии след поредица от поражения на бойното поле в други части на Украйна.

Британското разузнаване смята, че усилията на Русия там се ръководят от частниата военна групировка "Вагнер груп".

Смята се, че и двете страни са понесли тежки загуби в района. Битката за Бахмут е сравнявана с боевете по време на Първата световна война заради окопите, овъглените дървета и калта, които са се превърнали в характерна черта на пейзажа.

Президентът Зеленски похвали войниците за тяхната смелост и издръжливост във видео, заснето в град Славянск, на около 45 км северозападно от Бахмут. Славянск беше един от първите градове, окупирани от проруските сили през 2014 г., но по-късно беше отвоюван от Украйна.

Кметът на близкия град Донецк, който е под руски контрол, заяви, че украинският обстрел е убил шестима души там във вторник.

Посещението на президента се състоя ден след експлозиите на две летища дълбоко в територията на Русия, за които Москва обвини украинските безпилотни самолети. Снимки, разпространени в интернет, показват силно повреден руски самолет на едно от съоръженията.

За друга експлозия днес в близост до летище в Курска област, която граничи с Украйна, също беше обвинен Киев.

По-късно руският президент Владимир Путин се срещна с висши служители, за да обсъдят "вътрешната сигурност", но други подробности не бяха дадени

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
33
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Той опротивя в цяла Европа с ежедневните си излияния-явно се страхува да не загуби популярност.Колкото до Крим-всички в Украйна знаят,че той не е техен,защото познават руската история и знаят колко руски императори са се били за запазването на територията,защото е бил-Крим и турски.Европейските граждани са нащрек щом чуят името му...
89
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за укрите се отнася макар че те ги оставят на бойното поле своите за съжаление. Русначетата ги събират. Едно ранено укри го носеха в един бризент. Двама руснаци. Като в носилка. Лоша работа . Но добрите руснаци страдат.
88
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уф, да ви имам грозните муцуни, та и селфи си правят. Ще си върне Зельо Крим, ама друг път.
87
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Украйна победата им е в кърпа вързана, но бъдещето на РФ ще е плачевно. Най-лошото е че милиони фашизирани руснаци има опасност да плъзнат към Европа. Ще трябва да правим минни заграждения на българското черноморие срещу нашествие на руски бежанци с гумени лодки, платноходки и индивидуални мигранти на плажни дюшеци.
86
0
 
6
 
! Отговори
И кой каза ? преди 1 година
100 200 300 хиииляди!
85
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И там трябва да проведат акция "Бело".Зелето пак се е нашмъркал.Само ще предизвикат ядрена война.
84
2
 
9
 
! Отговори
N преди 1 година
Ще се върнат....В ковчези))))
83
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще победи ама ще трябват още няколко молебена за руска победа и шествия с хоругви в София на другарите Румен Петков, Ниновна, Митрофанович, Йотовна и Копейчич под строгия поглед на полковника поп вестоносец на негово светейшество, генерал Кирил Гундяев.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 139 Сетих се в документалния филм за Стоичков седнали на маса няколко от златното поколение и коментират мача България- Испания на евро 96 който завърши 1-1. И питат Стоичков:" Преди да биеш дузпата какво си мислеше? Стоичков: Нищо...идва при мене Субисарета и аз му викам в кой ъгъл ще я бия и оня ми вика: Ще я хвана! И Стоичков: Ей ся!" Муахаха... Наистина Субисарета се разтегна на макс и пръстите му бяха на 10 сантиметра, но топката се удари в гредата и влезе иначе беше избита от Субисарета
81
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще осигури мир в Украйна при условията на Русия.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има кисело зеле и свинско със зеле може и да изкара зимата ама зели зели и го изели така че на зимъс край то се знай.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испания да беха викнали Стоичков поне една дузпа да им вкара със златната обувка. Хе хе хе. Юнаците.
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелю първо да преживее зимата, пък после да превзема Крим.
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим ще си върнете, както си го връщате от 2014-та година ли, наркоман жалък?
76
5
 
11
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Смех Асимилираш ли УМНИКО че атакуването на ЯДРЕН ОБЕКТ е ДЕ ФАКТО И ДЕ ЮРЕ КАЗУС БЕЛИ. Разбираш ли Умнико че в момента Путин може официално да обяви война НА Ъкрайна. След това да обяви истинска Мобилизация и примерно един милион военни да прегазят Ъкрайна като ползат стари танкове т-62 дори взети от складовете.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен:"Пойнта е какво" търсят такива като теб тука ? Явно не е мир и разбирателство между хората! Защо служиш на кравари сатанисти?
74
2
 
6
 
! Отговори
Първо... преди 1 година
Първо да си опазят Киев, после да върнат хората, а накрая ще го мислят Крим!
73
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим е ясен. Пойнта е какво ще остане от сегашна Русия. Остъклена пустиня или Московско княжество.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още от ковитодеветнайсе забележих че системата променя лайкове и спрех да чета и пиша по форуми. Сега пак същото нещо се повтаря. Същата хитрина.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обещанията и на теб системата е променила лайковете. Слагам ясно плюс но отива минус. Да но това е важно да пише всеки може лайковете са важни .