3 тайни за щастие във връзката

Просто казвайте истината
29 яну 2023 14:15, Михаела Лазарова
22
3 тайни за щастие във връзката
Снимка: Istock

Когато започвате връзка, мечтаете нещата този път да се получат. Иска ви се да сте щастливи с партньора си и това щастие да си остане завинаги. Но връзките и отношенията са толкова сложни, че проблеми и трудности се появяват във всеки момент. Най-честите причини за проблеми в отношенията са предизвикани от лоша комуникация.

Недомлъвките, неизказаните неща, скритите мисли, прикритите нагласи, негативните емоции, които се трупат поради лошата комуникация са все предпоставки за лоши отношения, за липса на щастие, за цялостен разпад във връзката.

5 неща, които пречат на жените да са щастливи във връзката си

Ако се чудите как така има двойки, чиито отношения процъфтяват и щастието им изглежда безоблачно независимо колко време са заедно, има една тайна за това – добрата комуникация.

А зад нея стоят още 3 малки тайни за безкрайно щастие във връзката, които изобщо не са трудни за изпълнение. Кои са те?

1. Не се опитвайте да четете мисли.

Правенето на предположение какво мисли и чувства партньорът ви е най-голямата грешка. От нея произтичат куп неразбирателства, погрешни изводи и решения, които подтикват и вас към погрешни действия спрямо половинката ви. Така се затваряте в омагьосан кръг, който с времето разваля все повече и повече хармонията между вас.

14 знака, че сте в абсолютно здрава връзка

Ако общувате открито и не се опитвате да си четете мислите, а да питате, когато имате някакво притеснение, това ще ви помогне да изградите устойчиви отношения, в които щастието да остане такова, каквото го искате – безкрайно.

Важно е комуникацията, разбира се, да е двустранна. Ако питате партньора си какво мисли и чувства, но не получавате искрен отговор, това също е проблем.

2. Не приемайте нещата лично.

Хората имат една специфична величина в характерите си, която е част от личността им. Това е егото. То е застъпено в различна степен при отделните хора и в зависимост от това се определят и реакциите им в дадени ситуации.

13 съставки за щастлива връзка

Ако сте от хората, които се засягат твърде дълбоко от дреболии, егото ви се наранява лесно, защото е прекалено силно изявено. Ще се изненадате колко по-лесно ще вървят отношенията ви, ако не се сърдите за дреболии и не приемате прекалено лично всяка дума на партньора си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
И най-важното! преди 1 година
Пакетът отпред винаги да е издут,а портфейла в джоба винаги да е надут,че свършат ли парите,започват кавгите!
11
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Не бях мислил, но така е и в живота
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не питам, когато знам, че ще ме излъжат.
9
1
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Пари ,убаво готвене и разкрепостено мандръсанье !
8
2
 
11
 
! Отговори
внимание преди 1 година
Прекалената комуникация прераства в скандал.
7
1
 
10
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Вуте, искам да сме щастливи! Затова по съвет на Мишето вече ще ти казвам само истината! Такава зла ко.бра като мaйкa ти и такъв некадърник като теб няма никъде другаде по света! Как можах да попадна на вас? А какви момчета ме искаха!
6
3
 
4
 
! Отговори
Той преди 1 година
Просто ти казвам истината, такава ско.чуб.ра като теб няма нито една сред жените на моите приятели! Как да ида някъде заедно с теб, след като всички ми се чудят на акъла как съм те взел и как те търпя да ми мелиш непрекъснато като воденица, докато мрънкаш претенциите си?!
5
1
 
4
 
! Отговори
Пена преди 1 година
А бре Вуте, ти ще ми кажеш ли какво мислиш и чувстваш или ще ме поставиш в положение да отгатвам? Мишето ме съветва хич и да не се опитвам!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съмнението гложди винаги.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена да казва истината?? Хахахахахаха
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това ще си останеш
1
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Само 2 тайни - секс и пари :)))