Как позитивното мислене помага в отслабването?

Позитивното мислене е свързано с вярата в себе си
23 сеп 2023 21:39, Михаела Лазарова
6
Как позитивното мислене помага в отслабването?
Снимка: Istock

Всички знаем, че за да свалим желаното тегло, трябва да поддържаме калориен дефицит – или казано по друг начин – калориите, които приемаме да са по-малко от тези, които изразходваме. Така тялото ни ще прибегне до запасите си от мазнини, за да ни осигури нужната енергия. Дали обаче е наистина толкова просто? Мнозина изследователи на този въпрос споделят, че истинският механизъм на отслабване все още остава загадка. И все пак, влияе ли начинът ни на мислене върху числото, което виждаме на кантара?

В следващите редове ще се опитаме да отговорим на този въпрос. И така:

Какво наричаме „позитивно мислене“?

Позитивното мислене е свързано с вярата в себе си и с промяната в подбора на мисли. Само чрез „правилното“ мислене вие ще можете да се настройте на вълна за отслабване. Позитивните мисли ще ви предпазят от капана на съмнението. Но ако искате да ги промените, ще забележите, че сякаш у вас има един вътрешен глас, който ви нашепва, че няма да успеете, че отново ще се провалите, че няма смисъл. Ако постоянно мислите, че ще се провалите, то най-вероятно това ще се случи. Колкото повече мислите за успеха си и си го представяте, толкова повече вие се приближавате към него. Факт е, че тялото „обича“ да напълнява като защитен механизъм. Ако постоянно мислите негативно, вие задействате механизми, които способстват за задържането и дори увеличаването на телесните мазнини, тъй като то разчита стресът като страх, че ще има нужда от тях по-късно.

Защо е важно да се научите да мислите позитивно?

„Нашите действия и поведение са силно повлияни от мислите ни и от това, което смятаме, че е вярно за самите нас“, това споделя Бони Рони – нутриционист, диетолог, ментор по интуитивно хранене. Тя добавя и още: „Ако се смятаме за активни хора и избираме здравословните храни, за нас ще е много по-лесно да превърнем това в начин на живот. А то ще повлияе на цялостното ни здравословно състояние и благополучие.“

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оо69, сладост висша, о сладостна забрава и сплита се в едно душата, и още ще те нарисувам и ще взема на птичките песента и ще изградят мост в света, който ще свързва съдби и сърца и хората там ще се търсят и ще намерят своята сродна душа:-*:-D:-*
2
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Да бе! Продължавай да се тъпчиш като прасчо и колкото позитивно и да мислиш, килограмите все ще са там. Трябва да се научиш по-рядко да отваряш устата, демек да се ограничаваш.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Харесвана е всякак!