6 неща, които партньорът ви не трябва да иска от вас

Не трябва да ви притиска да се съгласявате с него за всичко
30 сеп 2023 23:00, Михаела Лазарова
38
6 неща, които партньорът ви не трябва да иска от вас
Снимка: Istock

Връзките са предизвикателство, с което всеки човек се сблъсква. Напасването на характерите, егото, желанието за надмощие и контрол са само част от токсичните типове поведение, което може да се срещне у един партньор.

Колкото и да се обичате, колкото и иначе прекрасни да са отношенията ви, ако някои видове токсично поведение се проявяват във връзката ви, това може да ви накара да се чувствате нещастни и потиснати с времето.

7 типа поведение, които превръщат връзката в токсична

Обикновено някои от най-токсичните типове поведение са свързани с изискванията, които партньорът ви може да има към вас.

Кои са нещата, които един обичащ и приемащ партньор не би трябвало да иска от вас?

Не трябва да иска от вас да се променяте

Ако партньорът ви ви обича истински, то това би трябвало да е така заради самите вас. Когато един човек обича, той е готов да приеме всяко несъвършенство у другия. Токсичният партньор, от друга страна, ще се опитва да ви променя, не защото не харесва определени черти от характера ви, а заради собствените му несигурности, с които иска да се справи.

Комплексите и съмнението в себе си кара такива личности да се опитват по-скоро да променят другия човек, отколкото да работят върху себе си.

Не трябва да ви кара да поемате вината

Токсичният партньор ще ви обвинява за всички проблеми. Той никога няма да поеме вина за нищо, няма да признае, няма да се извини. Много по-лесно е друг да носи отговорността, затова и ще се опитва да прехвърли всичко върху вас.

Не трябва да ви пази в тайна

Ако един мъж ви обича истински, той ще иска целият свят да узнае това. Но ако по някаква причина ви кара да пазите връзката си в тайна, това е огромен червен флаг, който не трябва да неглижирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
До До Яня и Ваня - Ами сигурно защото са родили по две деца от някой такъв хубостник. И най-вероятно и двете са с малки заплати, а плешагата с шкембето печели и носи заплатата си у дома, колкото и да е намусен, похотлив, грозноват и т.н. "Беден" според повечето жени означава такъв, която не кара автомобил за 300 000 лв, не им купува диаманти с повод и без повод, не ги води по два пъти месечно на шопинг в Париж и не може да им наеме поне две прислужници плюс бодигард и личен шофьор.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората не оценяват, че да нямаш връзка е едно от малкото неща, за които имаме избор. Тормоз, който е напълно по възможностите ни да си спестим. Ако си стоим сами, няма да имаме всичките тези ДОБРОВОЛНО преглъщани проблеми.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такива изисквания и вечни капризи се стига единствено до взаимни обвинения и обиди и често и до бой ако мъжът е по агресивен тип. По добре без никаква връзка. Хората и без това вече станаха ужасни и непоносими. Всичко е наопаки на нормалното. Връзките по принцип са компромис. Аз навремето като си спомня нашите баби и дядовци, те никога не са се караха. Аз дори нямам спомен да се е повишавал тон. Хората си имаха уважение и всеки приемаше кусурите на другия. А днешните ще се избият.
16
1
 
2
 
! Отговори
до Яня и Ваня преди 1 месец
Явно говорите за вашите мъже. А защо сте с тях?
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, в статията са описани все неща, които една жена ВИНАГИ прави в една връзка. Но на жената винаги й е позволено всичко. И ако мъжът не се съгласи настава истинско бедствие.
14
1
 
5
 
! Отговори
Мохамед преди 1 месец
Наръчник как жената да е нетърпима ли е това ?
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Останете си там!
12
5
 
12
 
! Отговори
още нещо преди 1 месец
забравили са да впишат оща анална и орална любов
11
6
 
24
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 месец
тези правила важат за мъжете в една връзка. Жените са свободни да ги нарушават когато и както им е угодно. Това в женските представи е "равноправие".
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тази година доживяхме октомври. Ей, хора! Ще се порадваме още на топло време, но нощем захладя и се задава Хелоуин, след него и Коледа. После, няколко месеца студ. Живи и здрави, дано отново да дочакаме пролет и лято.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не можело, онова не можело, там да не съм искал, онова да не съм искал... Ай сектиp бе.... Я да взема да си ударя една чкя.
8
2
 
15
 
! Отговори
Четейки заглавието преди 1 месец
Така, както е формулирано, да не би да иска да каже, че е допустимо партньорКАТА да иска всички тези неща от партньора си, но той не бива да иска същото от нея?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 18. Това е само на филм. Има и хубави книги такива. За съжаление в живота не винаги става така.
6
0
 
17
 
! Отговори
30 годишен преди 1 месец
Жалко, че нещата не се случват като по филмите. А аз обичам да гледам такива романтични филми, където ги дават по Коледа и други празници. Където примерно млад мъж се прибира в родния край вижда момичето в което е бил влюбен като дете или тинейджър и отново си спомня всичко с носталгия, или момичето се прибира. Обичам такива романтични сюжети. Но за съжаление в реалния живот всичко е джаста праста...
5
1
 
15
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Точно първото изречение е абсурдно. Всяка връзка изисква и двамата партньори да направят компромиси и да се променят, ако искат да живеят заедно. Наистина, не е честно само единият да се променя, но това е дълга тема.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще заговорите за семества, в които съществува обич, взаимопомщ и топлина за всички!! Само за.г,н,у,со,т,и,и пишете!!!Разваленщини!!
3
29
 
23
 
! Отговори
Ваня преди 1 месец
Българският мъж за нищо не става. Беден, ербап само на думи, похотлив, грозноват, тлъст с шкембе и на всичкото отгоре и плешо:
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ви обича каквато сте!
1
27
 
16
 
! Отговори
Яна преди 1 месец
Българският мъж спазва вековни традиции. Той прави кекс само ако иска деца. Иска ли само 2 деца, значи през целият си живот ще правите кекс само 2 пъти. Българският мъж кекс за удоволствие не прави. Пък и е голям комплексар заради това, че е грозен, има корем и плешив.