Признаци на баланс във връзката

Намирате време за интимност и ласки
13
Признаци на баланс във връзката
Снимка: Istock

Един от най-важните въпроси в една романтична и дългогодишна връзка е как да запазим здравословния баланс. Хармоничните отношения между двама души се крепят именно на тази основа – баланс и компромиси.

Ако изпитвате колебания дали вашата връзка е балансирана, вижте следните признаци, които показват колко хармонична е тя:

Прекарвате време заедно, но имате и лично време само за вас

Хармоничната връзка се получава тогава, когато и двамата партньори са удовлетворени от себе си, от живота си и се наслаждават на връзката преди всичко със себе си. Ако вътрешно не се чувствате добре, липсва ви баланс и задоволство от живота, няма как да се чувствате в хармония с партньора си. Затова е важно както да прекарвате време с него, така и да отделяте мигове само за себе си. Дали ще прекарате това време в спалнята, четейки книга или слушайки музика, това е ваш избор. Но тези съкровени минути, в които се наслаждавате на собствената си компания са не по-малко важни от миговете, които споделяте с любимия човек. Ако това условие е изпълнено при вас, значи сте една стъпка по-близо до здравословния баланс.

Споделяте чувствата и мислите си

За голяма част от дамите не е проблем да споделят чувствата си, мислите си, преживяванията си, но сякаш по-често го правим с приятелки, забравяйки, че можем да го правим с партньора ни. Много пъти си мислим, че той „едва ли ще ни разбере“ и директно отхвърляме възможността да споделим тези свои мисли с него. Ако обаче това не важи за вас, а напротив, редовно споделяте своите емоции и усещания с човека до вас, това е чудесно. Още един показател за здравословен баланс в отношенията е покрит!

Имате общи планове за бъдещето

Любовна връзка, в която не се обсъждат съвместни бъдещи планове трудно може да се нарече балансирана и хармонична. Разбира се, не всеки човек обича да прави планове. Има хора, които живеят само в настоящия миг и вярват, че той е най-важен, затова плановете не са им по вкуса. Но все пак, колкото и философски да подхождаме, добре е да имаме някаква обща цел или стремеж, който искаме да осъществим с любимия човек. Дали това ще е нещо свързано с дома, семейството, приятелите, пътуване или общо хоби, прекрасно е да имаш нещо, за което да мечтаеш да ти се случи, и то с човека, на когото държиш най-много.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


13
Още по темата: флиртромантикаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стойте си в "родното място"!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятни сънища!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жълтото листче?
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 1 - Казах ли ти да идеш на доктор? Имаме добри психиатри, може да успеят да ти помогнат.
2
4
 
4
 
! Отговори
И това е баланс преди 2 месеца
Общи планове за бъдещето ли? Тя: -Кога ще ми се обадиш? Той: - В петък. - Тя: Добре. Общи интереси ли? Тя: Разчитам на теб да ме пазиш, не взимам противозачатъчни, не съм си сложила спирала. Той: - Добре.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не изпитваме такива съмнения!