Плащат ли застрахователите при кражба без видими следи от взлом?

Има значителна разлика между кражба с взлом, с шперц или с други технически средства
Обновена: 4 окт 2013 16:07 | 4 окт 2013 15:58,
Плащат ли застрахователите при кражба без видими следи от взлом?
Снимка: архив

За съжаление на много застраховани се оказва, че кражбите биват няколко вида и не всички се покриват от стандартната полица на Застраховка "Домашно имущество".

Когато няма видими следи от проникване в жилището, като например разбити врати и прозорци, счупени брави и други, става дума не за кражба с взлом, а с техническо средство.

На външен вид не си личи, че е проникнато в жилището ви. С цел избягване на застрахователни измами повечето застрахователи не включват риска „кражба с техническо средство“ в стандартната застраховка "Домашно имущество".

Можете да я добавите чрез доплащане. Това определено си струва, защото повечето кражби вече са с технически средства. Така ще си спестите непрятното усещане да бъдете обран и застрахователят да не ви плати.

Някои компании предлагат покритието „кражба чрез технически средства“ безплатно, ако жилището има портиер, солидна врата и други подобни, и платено, ако ги няма.

Начините за кражба с техническо средство са мног -  например с шперц, специални машини за разкодиране, скенери, кодове, чипове и т.н. Някои модерни врати имат специални кодове известни само на производителя и на определени ключари, които имат достъп до кодовете.

В крайна сметка няма неотваряема врата. Независимо от какъв вид е кражбата, за нея задължително трябва да има протокол от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: застраховки
Още от
Спонсорирано съдържание