Нe Ник Кейв. Доктор Ник Кейв!

Музикантът получи званието доктор на юридическите науки
1 апр 2008 10:37, Петя Славова
7
Нe Ник Кейв. Доктор Ник Кейв!
Снимка: blog.de

Ако щете вярвайте, но Ник Кейв получи почетната степен доктор на юридическите науки в университета Монаш (Monash) в Мелбърн, съобщава австралийското издание The Herald Sun.

И ако това ви се струва невероятно, то бъдете сигурни, че поне не е случайно. Причината, която събира висшето учебно заведение с мрачния музикант се е зародила някъде през 70-те години. Точно тогава Кейв следвал именно в този университет в Монаш.

Добре, че го изключват още преди да завърши втори курс, защото това се превръща в главната причина, която кара Ник сериозно да се обърне към музиката.

И докато университетът отчете големите заслуги на бившия си възпитаник към музикалното поприще, на церемонията по награждаването Кейв обясни, че е безкрайно благодарен за това, че са го изключили, защото точно заради това започнала и неговата музикална кариера.

Ник Кейв дори подчертал, че вече ще слага титлата “доктор” пред името си. И така само напомняме, че новият, 14-ти албум на доктор Кейв и групата The Bad Seeds "Dig, Lazarus, Dig!" излезе на 3 март. Същият, който настоящият титулован музикант нарече: "Кръвоизлив от думи и идеи".   


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
пиф преди 14 години
Ник Кейв е гениален в това как се оцелява. Върха е музиката му.
5
0
 
0
 
! Отговори
kilgore преди 14 години
А новият албум управлява :))
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Knocking on Joe!Jeniffer's veilSix String That drew bloodKristina the AstonishingThe mercy Seat
3
0
 
0
 
! Отговори
baby преди 14 години
meloman,ti mai samo taia pesen si 4uval...za jalost...
2
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 14 години
много поздрави от мен! Това е най-популярната, но дали е най-добрата песен на д-р Кейв е спорно. Аз бих заложил на "Brotherq my Cup is Empty". Бъди щастлив(а)...
1
0
 
0
 
! Отговори
Меломан преди 14 години
Ник Кейв и Кайли миноуг - Кдето растат дивите розиwhere the wild roses grow