Портрет на Елизабет Тейлър от Анди Уорхол на търг

Очакваната цена е 30 милиона долара
Обновена: 25 мар 2011 12:03 | 25 мар 2011 12:02, Елка Василева
3
Портрет на Елизабет Тейлър от Анди Уорхол на търг
Портретът на Елизабет Тейлър от Анди Уорхол. Снимка: БТА

Портрет на холивудската актриса Елизабет Тейлър от Анди Уорхол ще бъде предложен за продажба на търг в Ню Йорк на 12 май, оповестиха от лондонския офис на аукционна къща "Филипс де Пюри", предаде Ройтерс.

Очаква се за картината да бъдат платени 30 милиона долара.

Творбата "Лиз номер 5" е създадена през 1963 г. Тя е нарисувана в ярки цветове и е истинско съкровище, заяви Майкъл Макгинис, който отговаря за съвременното изкуство в аукционната къща.

Портретът представя най-важните теми в творчеството на Уорхол – знаменитости, богатство, скандали, секс, смърт и Холивуд, се казва в комюнике на "Филипс де Пюри". Въплъщение на едновремешния холивудски стил и блясък, Лиз Тейлър бе един от най-големите източници на вдъхновение за Уорхол заедно с Мерилин
Монро и Джаки Кенеди. Смята се, че картината струва 20-30 милиона долара.

Британският актьор Хю Грант продаде портрет на Лиз Тейлър от Уорхол в Ню Йорк през 2007 г. за 23,6 милиона долара – сума, надвишаваща няколко пъти онази, която той бе платил за картината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да им *** аз на ''творбата''...
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смъртта продава - казали хората. Колко вярно ... и колко грозно. Дано на тези, които ламтят за парите им приседнат! Още не е изстинала в гроба - мизерници долни...