Стинг отмени концерт заради казахстански работници

Не можел да пее в страна, в която потъпкват правата им
Обновена: 4 юли 2011 08:00 | 4 юли 2011 07:58,
28
Стинг отмени концерт заради казахстански работници
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският певец Стинг отмени планиран за днес концерт в казахстанската столица Астана, след като правозащитната организация "Амнести интернешънъл" го e уведомила за тежкото положение на работници от петролната промишленост в страната, съобщи Ройтерс.

Няколко хиляди работници от подразделение на компанията КазМунайГаз обявиха гладна стачка в края на май с искане за по-високи заплати и подобряване на условията на труд.

Компанията обаче определи стачката като незаконна и уволни около 250 души за нарушаване на трудовите им договори.

Стинг, който бе силно критикуван за негов концерт през 2009 г. в Узбекистан – смятана за една от най-репресивните бивши съветски републики, нарече отношението към казахстанските работници "неприемливо".

"Гладни стачки, хвърлени в затвора работници, десетки хиляди протестиращи представляват една мислена линия, която не възнамерявам да пресичам", се посочва в изявление на Стинг.

Според него работниците и семействата им "имат нужда от нашата подкрепа", а медиите би трябвало да обърнат внимание на положението им с надеждата за постигане на положителен резултат.

На сайта на певеца се посочва, че ако Стинг се появи на сцената в Астана, това би "противоречало на всичко, за което той се застъпва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
иванов преди 12 години
абе и стинг вече одъртя, време му е да мре
27
0
 
1
 
! Отговори
колю преди 12 години
аабе и стинг вече е един дъртак
26
0
 
0
 
! Отговори
цинк преди 12 години
абе Щинк. мноу си проззЗ. . ама наистина си много ***. парите се правят от хора, които умеят това. ти що не застанеш на мястото на статуята на Съветската армия, като си толкова велик, да даваш акъл от там.
25
2
 
14
 
! Отговори
Щинк преди 12 години
Ей лигльо, аз не давам акъл наляво и надясно, нито пък се правя на дъховно-извисен, видиш ли, като чичо Щинк... Но някакси неговата тантра-буда идеология не ми се връзва с цените на билетите му! Затова казах - вместо да се прави на интересен и да празнословства, да отдели малко от парите си за тези хора, като са му толкова на сърце!!А аз съм си просто алчен и егоистичен, но пък откровен за сметка на това!
24
16
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
А ти защо не работиш за 20лв. а останалото да го даваш на домовете?Като толкова даваш акъл на Стинг.Почти всеки световен изпълнител дарява чрез фондациите си, а ти си тръгнал да му правиш сметка на парите.Твори и ти гениална музика и товага се прави на интересен.
23
9
 
26
 
! Отговори
Щинк преди 12 години
Като е толкова загрижен тоя тантра-***, защо не им хвърли по някоя хилядарка! Много загрижен за всички, ама цоцкаше тука по 150-200 лева за билетче от феновете си! Не ми звучи много духовно извисено!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Че нормален млад човек днес има ли?!Те са рядкост и точно, защото ще слушат Стинг, а не "нормалните" за младите Азис и Преслава.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чичко Стинг,недей да правиш така повече,нашенските *** се нервират от случката.
20
7
 
3
 
! Отговори
Metal Black преди 12 години
Тоя пък къф го раздава? Не се вижда кво цвърчи по сцената като блъснато от ЗИЛ псе. Я да да почне да реве като Атила от Мейхем!
19
4
 
6
 
! Отговори
уффф преди 12 години
Само дето сте пропуснали МНОГО МАЛКИЯ момент, че това не е просто поредния му концерт.Той е бил хедлайнер на тържествата по случай годишнина от основаването на столицата, които се смятат за знакови, защото Астана в общи линии е изкуствено развит град в последните 15г. от режима на Назербаев.Стинг е отказал да участва в знаков безплатен концерт, спонсориран от този режим.Усещате ли малката разлика? Ама като са накадърни преписвачите и въобще не са схванали идеята. Чакай да те информират "днес.бг"
18
10
 
4
 
! Отговори
зз преди 12 години
Стинг е ***, който слуша някой пиар-***
17
8
 
2
 
! Отговори
shpek преди 12 години
galfon
16
6
 
4
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Като се е доказъл талант защо не е отменил концертите си в Китай и Бангладеш а ? Стинг може и да е талант и добър музикант но сега доказва като абсолютен ***. Този човек изпълнява политически поръчки. Няма нищо по жалко от това вдин музикант да стане политическа марионетка. Жалко..............
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отменил концерт? Ще го преживеем някак :)
14
7
 
28
 
! Отговори
Nasty преди 12 години
Стинг се е доказал пред целият свят, че е талант. Хейтърите да мълчат!
13
21
 
4
 
! Отговори
Че кой преди 12 години
нормален,млад човек харесва изкукалия дъртак?
12
5
 
38
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
...Стинг пя в България, защото правата на *** ни са най-защитените от всички останали граждани на страната ....
11
7
 
31
 
! Отговори
Тинг преди 12 години
Стинг, защо пя в България, не знаеш ли за правата на българските шивачки!
10
14
 
10
 
! Отговори
............... преди 12 години
...не харесвам Стинг -
9
7
 
1
 
! Отговори
До 8-ми преди 12 години
Няма да можеш,че съм ти го отпрал до ташаците в разпрания ***.....