"Цирк дьо Солей" с впечатляващи акробатични номера в София

Световната трупа гостува в "Арена Армеец" през февруари
Обновена: 20 дек 2011 12:51 | 20 дек 2011 12:50, Елка Василева
8
"Цирк дьо Солей" с впечатляващи акробатични номера в София
Снимка: Reuters

"Цирк дьо Солей"ще представи впечатляващи акробатични номера по време на спектакъла "Saltimbanco", който ще се състои на 3, 4 и 5 февруари в зала "Арена Армеец" в София, съобщиха от "София мюзик ентърпрайсис".

Името на спектакъла, произлизащо от италианското "saltare in banco" - "да подскочиш от мястото си", символизира живота в големите градове във всичките им многобройни форми: хората, живеещи там; малките им странности и прилики; семействата и социалните групи; шумът и глъчката на улиците и извисяващите се над тях небостъргачи.

По време на номера "Руска люлка" сцената, преобразена като детска площадка, е превзета от семейство барокови герои. Политайки от руската люлка, акробатите достигат до 12 метра височина, изпълнявайки във въздуха смайващи трикове.

Друг номер показват четирима изпълнители, които, свързани помежду си в бънджи люлка, се приземяват и излитат нависоко, напълно неподвластни на гравитацията.

Артистите танцуват въздушен балет под звуците на оперни мелодии, оставяйки зрителите с впечатлението, че наблюдават величествени птици или ангели, реещи се в небето.

По време на номера "Артистично колело" артистът се появява на сцената върху велосипед само с едно колело, балансирайки единствено с ръцете си. Друга атракция са жонгльорите, които създават форми и фигури с кълбета. Завидната скорост, с която артистът рисува разнообразни картини, създава един своеобразен ритъм - символ на почитта към нещата, с които "жонглираме" в ежедневието си.

Вдъхновен от дисциплина, наречена "acrosport", номерът "Adagio" включва трима акробати, чиито тела се вплитат едно в друго, създавайки почти невъзможни фигури.

По време на "Boleadoras" двама изпълнители си премятат тъй наречените boleadoras - перкусийни инструменти, създадени от тежест, завързани за въже във въздуха. Тежестите отскачат от земната повърхност, създавайки експлозивни звуци в унисон или пълен контраст с танцовите стъпки на изпълнителите.

Спектакълът представя още многоцветни същества, които се изкачват на седемметрови китайски колони, символизиращи небостъргачите на "Saltimbanco".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Лилия преди 12 години
Дали и за детето ми на 3години трябва да закупя билет при положение,че стои в мен
7
0
 
0
 
! Отговори
КККК преди 12 години
Сигурно ще е много добро. Колкото и да си заслужава обаче можеше да не се изхвърлят така. Не са много хората в България които могат да дадат 70 - 80 лева за билет. Дано давата кадри и по телевизията та да може повече хора да видят.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mnogo iako gledal sam go v Las Vegas zaslujava si parite.
5
1
 
2
 
! Отговори
до Жо преди 12 години
Не, но можеш да поканиш ***.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
билетите са от 40 до 120 лв. сега видях в тикетпро
3
2
 
9
 
! Отговори
Жо преди 12 години
БОЙКО ще присъства ли, за да го "приветства" публиката?
2
2
 
8
 
! Отговори
Me4o преди 12 години
Билетите са скъпички, средният е 55 лв., но ако погледнете схемата на арена "Армеец", ще видите, че се продават места само в единия край на залата - всичко останало ще се ползва за спектакъла. А това е "Цирк дьо солей", не е "Балкански", не се знае друг път ще го гледате ли. Не съм съгласен с превода на "Saltinbanko", в Уйкипедия това "банко" го свързват с временните платформи за акробатични скокове, издигани от уличните артисти. А
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер!И билетите да не са по-малко от 200лв,че иначе каква печалба ще остане!