От ръба на Космоса право в живота на звездите

Всяка стъпка на Баумгартнер вече е под светлините на прожекторите
Обновена: 25 окт 2012 10:58 | 25 окт 2012 10:58,
33
От ръба на Космоса право в живота на звездите
Феликс Баумгартнер на среща с главния секретар на ООН Бан Ки Мун Снимка: Reuters

Светът на красивите и богатите обърна внимание на Феликс Баумгартнер.

След скока му от ръба на Космоса нито едно списание не пропуска изявите на екстремния спортист и дори го сравняват с Арнолд Шварценегер.

"Феликс Баумгартнер прекрати с екстремния спорт и от известно време насам се е заел да изследва нови светове. Славата на скочилия от 39 километра височина австриец му осигурява дълготрайно място в обществото на звездите. И изглежда той се наслаждава на това на пълни обороти", пише немското издание Handelsblatt.

43-годишният австриец обикаля от токшоу на токшоу, а когато няма ангажименти в телевизията, е преследван из нощен Ню Йорк от папараци и младежи, търсещи неистово автографи.

На 14 октомври Феликс Баумгартнер скочи от ръба на Космоса, на 39 км надморска височина, със скорост 1342 км в час и премина през звуковата бариера. Свободното падане продължи 4 мин. и 19 секунди. С постижението си австриецът постави световен рекорд. Над 8,3 милиона души гледаха на живо скока му от стратосферата.
„И от Космоса австриецът се приземи в света на известните личности“, пише още немският Handelsblatt.

Още по темата
„Вече разбрах какво е да си топ знаменитост“, споделя самият Баумгартнер в личния си профил във Facebook, където той има над 1 милион фенове.

Амеркански и австрийски издания пишат, че екстремният парашутист вече е в лигата на изгряващите звезди, редом до други световноизвестни имена. Името на рекордьора вече измества и по-коментирани дотогава имена като Бритни Спиърс или Ким Кардашиян. Папараци го следят неуморно и публикуват снимки от посещенията му в любими кафенета, ресторанти или магазинчета.

Но изглежда Баумгартнер не се дразни от прекорменото внимание, насочено към него. Дори напротив. Той се наслаждава на това с пълна сила.

Наскоро австриецът се срещна и с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който нарече Баумгартнер „най-смелият мъж на планетата“.

„Сега е Вашият шанс да Ви науча как се скача с парашут“, шегува се световният рекордьор с генералния секретар на ООН. Дали той ще се възпозлва от предложението, остава засега под въпрос.

В личен план, Баумгартнер изглежда, че е стъпил здраво на земята. Тригодишната му връзка с бившата Мис Долна Австрия (2006) Никол Йотл изглежда, че е стабилна, а в жълтата преса се говори вече за скорошна сватба и деца.

Засега Феликс Баумгартнер ще се съсредоточи върху това да работи като пилот на хеликоптер в Калифорния и Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Феликс Баумгартнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема ли да го поканят във ВИП Брадър
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така и баба знае, номера е да скочиш без парашут и скафандър!
28
0
 
3
 
! Отговори
до корлеоне преди 11 години
Стига глупости! Това са пари на часта компания, която си прави сметката колко ще изкяри от вложението си. А колко може да се направи за бедните и болните в БГ, ако вместо да хвърляме милиарди в АЕЦ , ги дадем на същите тези бедни и болни.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се на успеха на Феликс Баумгартнер. Но това беше моят проект, заявява пред "Курир" Иван Трифонов. Нямах обаче финансовата сила на Red Bull, за да изпълня мечтата си. Сега трябваше да гледам как Феликс представя моя проект като свой, допълни той.Българинът тренирал за скок от ръба на Космоса години наред. Той възнамерявал да достигне височина от 50 километра - с 11 повече от Феликс, и оттам със скоростта на светлината да се скочи в бездната.Трифонов нарекъл проекта си Мисия Уран. Обсъждал го с руски космонавти още през далечната 1992 година. Той се нуждаел от едва 6.5 млн. евро, за да реализира плана си - сума, която е многократно по-ниска от 50-те млн. евро, изхарчени за скока на Феликс Баумгартен.Три пъти се молих на Red Bull, последният път беше през 2002 година, но и трите пъти получих отказ, разказва Трифонов. През 2005 година той влязъл в контакт с Феликс Баумгартнер. Срещнали се в Залцбург. Нашенецът носил със себе си всички необходими документи по проекта. Феликс си преписа всичките ми изчисления и адреса ми. Условието беше да ме вземе като консултант.Двамата обаче не направили споразумението писмено. Разчитах на честността му. Това обаче беше голяма грешка, съжалява той. Скоро ще ти се обадя, казал Баумгартнер в края на разговора им. Но той не изпълнил обещанието си.В края на годината му изпратил коледна картичка с въпроса кога ще реализират проекта. Австриецът обаче хладно му отвърнал, че няма нужда от него. По-късно Трифонов научил от медиите, че Феликс ще осъществи проекта.
26
2
 
3
 
! Отговори
кorleone преди 11 години
50,000,000 евро, това са 97,950,000 лева,представете си какво нещо е можело да се направи в една България с такива пари,лекарства,животоспасяваща апаратура,борба с рака,деца,инвалиди и т.н и т.н не стига,че тия пари са профукани за егоизма на тоя чадър- бабаит ами отгоре на това и идеята му е крадена от нашия куркодан-парашутаджия.Направо да се разцепиш от смях.И сега какво,снимки и шампанско,евалла ти праим брато,дано един ден разбереш какво си профукал,защото всичко се свежда до 2мх1мх1.50м.
25
7
 
5
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Първоначално много му се възхищавах на този човек, но когато разбрах че е откраднал идеята от българин и дори не го е поканил да наблюдава скока му, проато ми падна в очите. Дано сега нашият човек успее да повтори опита.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно всеки би скочил с/у парите които е получил австриецът. Но, колко от тях биха овладяли свредела в който попадна професионалния парашутист и пилот? Дали повечето няма да се шашнат и да се оставят паниката да ги води към прекрасно размазване върху майката Земя. А и съм сигурен, че още като се отвори люка на капсулата ще започнете да се припотявате от нерви и най-вероятно ще се гътнете още във въздуха, ако изобщо съберете смелост да скочите след като погледнете надолу.
23
2
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До До Гурбетчия 24 . Ами те хората тъкмо за това са го направили този специален скафандър ,мислили са и за звуковата бариер и за тялото на парашутиста ! Ти не бери грижа ,учените си знат работата !
22
3
 
4
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 11 години
Хората не знаят дали ще се преодолее звуковата бариера и как тялото ще го понесе ама иначе рисковете били изчислени и всичко било на 100 % безопасно....
21
2
 
3
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 11 години
Едно е учение,друго е практика,ти въобще си нямаш и представа от владеене на тялото в такова положение и няма и да разбереш преди да опиташ,ама ти викаш,че книжните плъхове ще ми кажат как да се справя!Не се правя на професор,нито на мн компетентен,ама ти си на всяка манджа мерудия.Голяма компетенция!Айде със здраве...
20
4
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До До Гурбетчия 20 . Абе кво се правиш на много компетентен бе ! Има си хора ,които специално за това са учили и те преценяват дали дори и от 40 000 м. височина парашутът би могъл да се отвори ,как би повлияла скоростта от 1350 км/ч на парашута и парашутиста и пр. и пр. ! КВО МИ СЕ ПРАВИШ НА ПРОФЕСОР ?!
19
2
 
3
 
! Отговори
мбуахахаха преди 11 години
до 15 от 12 - ти скочи за 20 лв от балкона, пък ако се справиш после ще скочиш и за 10 млн от 40 километра, хамстер:)))))
18
1
 
6
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 11 години
За разлика от теб съм скачал с парашут!Едно е парашутист,друго е астронавт,едните летят със совалка,другите свободно падане с голяма скорост затова не ми говори за изчисляване на риск при падане с 1350 км от 40 км височина и спри във всяка тема да се правиш на остроумен...
17
5
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До гном 14 . "Когато си в космоса ,теориите предполаганията ,симулациите не важат "! ТИ МНОГО СИ ГИ РАЗБИРАЛ ТЕЗИ РАБОТИ БЕ !!! БРАВО НА ТЕБЕ !!! АКО В КОСМОСА НЕ ВАЖЕХА ТЕЗИ ИЗБРОЕНИ ОТ ТЕБЕ НЕЩА , ВСЕКИ КОСМОНАВТ ИЛИ АСТРОНАВТ ИЗЛЕТЯЛ В КОСМОСА НЯМАШЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО !!! ИМА УЧЕНИ ,КОИТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗЧИСЛЯВАТ КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО ,ИЗЧИСЛЯВАТ РИСКОВЕТЕ ,И АКО УСТАНОВЯТ ,РИСКЪТ ЗА ПРОВАЛ Е ПО-ВИСОК ОТ ШАНСА ЗА УСПЕХ ,НЕ ПРАЩАТ НИКОЙ В КОСМОСА !
16
8
 
6
 
! Отговори
ОТНОСНО /И АЗ МОГА преди 11 години
Възможно е да скочи човека ! Всичко зависи от психиката и нагласата му , а щом се плаща добре ,защо да не скочи ! Хората камикадзета стават и отиват на сигурна смърт ,защо пък някой да не се пристраши за 1 000 000 евро да скочи от 40 000 метра височина ,като се има в предвид ,че ще е със скафандър ,надежден парашут и пр. ! Правят ти предварително една клизма за да не изпуснеш нещо в гащите ,и както казва 10 - ЗАТВАРЯШ ОЧИТЕ И СКАЧАШ !
15
7
 
1
 
! Отговори
маска преди 11 години
тук правителството би трябвало да се намеси и да помогне на българина справедливостта да възтържествува!
14
11
 
5
 
! Отговори
име преди 11 години
на тази снимка трябваше да бъде човекът,чиято идея бе открадната!
13
5
 
4
 
! Отговори
ДО 12 преди 11 години
До Анонимен . ХАМСТЕР ,ЩО МЕ ИЗТРИ БЕ ?! ИСКАХ САМО ДА ТИ КАЖА ,ЧЕ ЗА 20 ЛВ. ЖЕНА ТИ МОЖЕ ДА МЕ ПОГЪДЕЛИЧКА НЯКЪДЕ !!! ЗА 20 ЛВ. ТОЛКОВА ,ДОРИ И ОТ БАЛКОН НЕ СЕ СКАЧА ЗА 20 ЛВ. !
12
1
 
11
 
! Отговори
гном преди 11 години
и аз могаТи въобще с парашут скачал ли си,пинко?!Сигурен съм,че дори и с бънджи си нямал допир.А това с всички предпазни мерки,когато си в космоса,теориите,предполаганията,симулациите не важат...
11
17
 
2
 
! Отговори
Adolf преди 11 години
Ако имахме нормално правителство можеше да подкрепи нашенеца и този да бъде старателно оплют . Много е лесно с краден проект да станеш известен сега дано болест го хване тоя метеро сексуален младеж. Разликата между обикновения гей и метросесксуалния е че си копува лубриганта от метро