Различният начин, по който мислят богатите

Понякога човек трябва да промени мисленето си, за да промени и живота си
Обновена: 27 дек 2012 14:53 | 21 дек 2012 07:54,
167
Различният начин, по който мислят богатите
Снимка: sxc.hu

Най-богатата жена в света, австралийката Джина Райнхард, предизвика истински медиен скандал, публикувайки своя статия. В нея тя обвинявайки средната класа, че не прави достатъчно, за да подсигури бъдещето си. Дали тя наистина има право?

Стив Сийболд, автор на книгата „Как мислят богатите хора“, прекарал почти три десетилетия в интервюиране на най-богатите хора по света. Неговата цел била да разбере какво отличава именно тези хора от всички останали.

1. Хората от средната класа смятат, че парите са коренът на всяко зло. Богатите хора мислят, че бедността е коренът на всяко зло.

Според Стив мозъкът на обикновения човек е промит, защото смята, че богатите хора просто имат късмет или са изкарали парите си по нечестен начин. Всички знаят, че парите на гарантират щастие, но те правят живота на хората по-лесен и приятен.

2. Хората от средната класа мислят, че егоизмът е порок. Богатите хора смятат, че егоизмът е добродетел.

Богатите хора се стремят да постигнат щастие Те не се преструват, че искат да спасят света, пише още Сийболд. Според него, ако човек не се грижи сам за себе си, няма как да помогне и на другите.

3. Хората от средната класа имат „лотариен манталитет“, а богатите притежават манталитет за бързо действие.

4. Хората от средната класа мислят, че пътят към богатството е постлан с висше образование. Богатите хора смятат, че е важно човек да придобие специфични познания.

Много богати хора нямат висше образование, но това не им е попречило да постигнат успех.

5. Хората от средната класа се стремят да имат добри старини. Богатите хора мечтаят за бъдещето.

6. Хората от средната класа виждат парите през очите на емоцията. Богатите мислят за финансите логично.

7. Хората от средната класа печелят парите си, работейки нещо, което не харесват. Богатите хора следват своята страст.

Една от най-умните стратегии на милионерите е, че правят това, което има харесва и намират начин да получават пари за него, пише още авторът.

8. Обикновените хора си поставят ниски очаквания, за да не бъдат разочаровани. Богатите хора обичат предизвикателствата.

9. Хората от средната класа вярват, че трябва да направят нещо, за да забогатеят. Богатите вярват, че трябва да бъдат нещо, за да забогатеят.

10. Хората от средната класа мислят, че трябва да имат пари, за да направят нещо. Богатите хора използват парите на другите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение бедни или богати ,всеки плаща за да бъде това което иска. Богатите имат пари и могат да задоволят прищевките си ,но нямат истинска любов ,защото всеки ги иска заради парите. Беден човек може да бъде добър и с широка душа, може да спаси човешки живот. Богатия никога няма да рискува заради друг. Боледуват еднакво и богати и бедни. А щастието е нещо ,което не зависи от парите. Да бъдеш богат не е само до ум и шанс ,а до умение да нямаш съвест ида не ти пука, за щастие не всеки го може
129
2
 
0
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
Нито си прочел статията, нито имаш правилни наблюдения върху нещата. Защо не пробваш да я прочетеш пак? Мака и с "висше" не си упял да разбереш написаното...
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономиката, като архитектура, е замислена да има условно 2 групи тиквеници, които се дъвчат до гроб: т.н. "бедни" и т.н. "богати". Целта е елементарна: изчерпване на времето (какъв % е работа и какъв лично време?) и косумиране на енергия до момента в който "героят" е се бие в гърдите като "богат" или ще рухне в самосъжаление като "беден". В крайна сметка на тези, които печатат парите, никак не им дреме коя въшка колко милиарда има или няма, тяхна цел е постигната доброволно. Гениално замислено.
127
6
 
9
 
! Отговори
Чичо $$$ам_3 преди 11 години
Бедните купуват Айфон и плазма със своята кръв и пот - с малкото пари от наемен труд. Ако беден получи неочаквана 13-та заплата, какво ще направи с нея? Ще я инвестира в обучение и образование или ще отиде радостен в мола? Как какво? Нали затова е беден, защото ще отиде на пазар в мола, а не нещо друго... Основният принцип на икономиката е ЕФЕКТИВНОСТТА, следователно за какво да му давам аз на този беден дори една стотинка, като и без това ще ги пропилее за вещи, които нямат никаква стойност..?
126
3
 
1
 
! Отговори
А преди 11 години
Бил Гей е откраднал доста от Стив Джобс. **енцето.. :)
125
15
 
24
 
! Отговори
Чичо $$$ам_2 преди 11 години
Бедният човек, ако има 2000лв излишни, ще си купи Айфон или по-голям телевизор, а няма да запише висше в дърйавен ВУЗ(с ниски такси) примерно. За бедните, ученето завършва 12-ти клас, а за богатите тогава едвам започва... В 12-ти клас на гимназията, последното което се учи е, как да напишем молба... до богатия...
124
4
 
12
 
! Отговори
Чубака преди 11 години
До Чичо $$$амКато си караш колата и те засече джипа с четири седмици номер и вътре дебеловрат със нагъл поглед, съмнително средно образование и познания по актив и пасив се ми е до акъла, че вишУ е начина за успех.
123
18
 
16
 
! Отговори
Чичо $$$ам преди 11 години
Образованието е основната градивна част от успеха на богатия. За да сте богати, трябва да: учите, да можете, да сте решителни и да виждате всички страни на нещата. Бедните са бедни, защото не мислят, не инвестират в знание и самоосъвършенстване, не знаят разликата между актив и пасив, конформисти са и пр. и пр. Ум царува, ум робува, ум патки пасе и гледа вип-брадър...
122
2
 
35
 
! Отговори
Чубака преди 11 години
Рано или късно все повече хора ще огладнеят. Тогава ще настъпи поредната революция. При консуматоркси настроените дами и господа ще настъпи тежка абстиненция. Аз пак твърдя, че за да си ти добре, трябва и останалите около теб да са добре а тове е несъвместимо с мисленето на трупащите доходи угоени прасенца. И още нещо, гол се раждаш и гол си отиваш от този свят.
121
1
 
3
 
! Отговори
ценни съвети преди 11 години
Като си наяден спокоино я караш с гладните.Като имаш пари дълго са кашляш и акъли даваш,нали имаш пари,слушат бедняците.
120
1
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 11 години
До имигрантСтранно е как си успял да завършиш МЕИ-то като си толкова *** и повърхностен...
119
2
 
8
 
! Отговори
U-2 преди 11 години
Няма как да има богати,без да има бедни..това е закон...дали самодоволните богаташи го знаят
118
1
 
4
 
! Отговори
до № 131 преди 11 години
Защо по-голямата част от хората в света не са богати? ********Не е вярно ! За богатите повече се говори и се знае, Много често бедните умират незнайни от никого, което не значи че са по-малко.
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората ?! Има едни които нямат какво да ядът и други които нямат време да ядът.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
146, видовия ден е последнaтa утехa нa неудaчниците. Не свиквaй дa се утешaвaш с него.
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко че не са показали снимка на тая жена,ако я видите ще паднете...Тя е по-зле и от фидосова,тотална ***...и не била мързелива...мързелива,неблагодарна,грозна снобка е!!!
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И когато дойде видов ден на богатите ще им се приолаче! Тогава виновен няма да съм аз!
113
3
 
14
 
! Отговори
chicho1575 преди 11 години
въпрос-ако всички 7 милиарда души на планетата Земя са егоистични богаташи-какво следва?
112
1
 
15
 
! Отговори
Олениус преди 11 години
Събрали сте се като млади мишки и говорите за брашно, което дори и не сте вкусвали ...
111
4
 
26
 
! Отговори
Сульо преди 11 години
Моя клиентка ми каза преди години - Моето момче, ще си богат, едва, когато започнеш да експлоатираш труда на хората около теб в частност на служителите ти. Ако не го направиш ще излетиш от играта ...Права беше, учете си уроците ...