Момче е! Кралското отроче се роди

Мама Кейт и бебето са добре, остават засега в болницата
Обновена: 23 юли 2013 08:35 | 22 юли 2013 22:44,
189
Момче е! Кралското отроче се роди
Снимка: БТА

Херцогинята на Кеймбридж Катрин роди момче, предаде BBC. Това е първото дете на Катрин и принц Уилям.

Бебето тежи 3,79 килограма, съобщи Euronews. То става трето в редицата за наследяване на британския трон. Херцогинята е родила по естествен път, а Уилям е бил през цялото време при майката. Нейно кралско височество и детето й са добре и ще останат през нощта в болницата.

Наследникът се появил на бял свят в 16.24 часа местно време. Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, Уелският принц, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете и на двете фамилии са информирани и са във възторг от новината, гласи съобщението на двореца.

Веднага след раждането членове на кралското семейство започнаха да пристигат в болницата.

Кейт беше приета в  болница "Сейнт Мери" рано тази сутрин, а британците цял ден чакат щастливото събитие.

Лекарският екип беше воден от гинеколога на кралското семейство д-р Маркъс Сечъл.

Малко преди публикуването на комюникето черен автомобил с полицейски ескорт напусна родилната клиника, за да откара до Бъкингамския дворец пратеника с посланието - т.нар. прокламация, подписана от кралските лекари, посочваща часа на раждането на новороденото и неговия пол.

После тя бе поставена на статив в двора на Бъкингам - същия, който е бил използван за съобщението за раждането на Уилям, предаде Франс прес.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че както обяви Бъкингамският дворец още преди Кейт да роди, нейният син ще носи титлата принц на Кеймбридж, която се дава за първи път в британската история.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец за името на неговия баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

Според Ройтерс се очаква, след като бъде изписана от болницата "Сейнт Мери", херцогиня Катрин да замине с бебето в къщата на семейство Мидълтън в Бъкълбъри - село в графство Бъркшър, разположено на около 80 километра западно от Лондон. По-късно херцозите на Кембридж ще се преместят в двореца Кенсингтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: момчекатринхерцогиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момче е! Кралското отроче се роди....само така си мислят..английската история е твърде богата на примери как е приличал на момче кралят, но изведнъж е почнал да носи рокли и да бродира гоблени:... не случайно се налага да позволят на дъщери да наследяват трона - те са по-големи мъже от гейчетата крале..
140
8
 
56
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Добре де какво толкова му е специланото на това дете?..като всички други е, само това ***, цял живот ще седи ще пие и се кефи на живота, докато другите ще им се *** майката от стрес, че нямат работа и трудно изнемогват да купят на децата си една счупена къща, затова ли се радваме........хахахах е бати гблупаците немога да повярвам
139
3
 
45
 
! Отговори
Жаноария преди 10 години
В България се роди Пепеляшка, а в Полша Спящата красавица, в Румъния- Рапунцел, в Италия- Буратино, хох, крале били, кви крале, кви принцове, въздухари.
138
1
 
68
 
! Отговори
dtyn преди 10 години
А на мене котката ми се окоти:2 мъжки и 1 женскоМа никой не иска да пише за това!
137
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"започнала да ражда", "в момента ражда", "вече се роди" .... леле аз толкова новини за едно и също нещо не съм чел за нещо българско... нямам думи
136
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тази медийна еуфория за това бебе? Все едно се ражда наш престолонаследник. хора това е Великобритания - наш открит враг и колонизатор и всички знаете защо. Стига вече сме се дупели, може да сме бедни, но да имаме самоуважение и морал. Без тях се оправяме вече 130 години ще се оправяме без тях и в бъдеще. Незабравяйте кой ни докара до тук - Берлински конгрес, Ньой, а сега техните колонизаторски фирми, които ни изпиват кръвчицата като нация.
135
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве не *** ибе ве ...
134
4
 
38
 
! Отговори
в преди 10 години
Най-много ми хареса съчетанието "Нейно кралско височество и детето й", то мъжете скоро и без това ще изчезнат :-) Извън шегата, да им е живо и здраво детенцето! След Даяна, Кейт е другата жена в кралското семейство, която харесвам.
133
6
 
38
 
! Отговори
ПЕТКОВА преди 10 години
И БЕБЕТО ЗАЩОТО ТО Е ДАР ОТ БОГА НЕКА ВИНАГИ ДА СЕ ОБИЧАТ И СМНОГО РАДОСТ УСМИВКИ ДАСЕ РАДВАТ НА ТОВА МАЛКО СЪЗДАНИЕ ЧЕСТИТО НА ТОВА КРАСИВО И ЛЪЧЕЗАРНО СЕМЕЙСТВО. НЕКА БОГ ГИ ДАРИ С МНОГО ЗДРАВЕОБИЧАМ ВИОБИЧАИТЕ СЕ И ВИЕ
132
1
 
43
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
We don`t care!
131
3
 
49
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
Новият хрантутник им се роди на Инглишите, да им е честито.
130
8
 
39
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
До ИСТИ Ти пък кой си? Кой беше ти? ;-) Ставаш смешен, от къде на къде твоя глас ще е решаващ за Англия.... Англичаните си ги обичат и това си е. Каква е тая злоба какво е това нещо бе хора "неми дреме" "какво ме занимават с тези" иначе прочел статията, даже намерил време и да коментира... Злобен народ, прости хора от време оно... Никой не ни е виновен ние сами ще се затрием като нация.
129
1
 
36
 
! Отговори
Niks преди 10 години
moli, ти така случайно малко история попрочела ли си относно политиката на английските "братушки". А това с наследника си е чист ПР на дворцовите особи, които мнооооого искат да са в центъра на събитията по някакъв начин.
128
1
 
32
 
! Отговори
до 135 преди 10 години
Не пъ*ди бе, Калашнико!
127
1
 
39
 
! Отговори
William преди 10 години
We don't give a shit
126
0
 
42
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Ужким демокрация възхваляваме, а то все на корони се молиме!
125
0
 
34
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Ужким демокрация възхваляваме, а то все на корони се молиме!
124
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По случай раждането му няколко пияни англичани могат радостно да се хвърлят от балконите в Слънчев Бряг.
123
4
 
43
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Не ме интересува
122
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-накрая се ***....айде престанете да пишете за тия вече...