Момче е! Кралското отроче се роди

Мама Кейт и бебето са добре, остават засега в болницата
Обновена: 23 юли 2013 08:35 | 22 юли 2013 22:44,
189
Момче е! Кралското отроче се роди
Снимка: БТА

Херцогинята на Кеймбридж Катрин роди момче, предаде BBC. Това е първото дете на Катрин и принц Уилям.

Бебето тежи 3,79 килограма, съобщи Euronews. То става трето в редицата за наследяване на британския трон. Херцогинята е родила по естествен път, а Уилям е бил през цялото време при майката. Нейно кралско височество и детето й са добре и ще останат през нощта в болницата.

Наследникът се появил на бял свят в 16.24 часа местно време. Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, Уелският принц, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете и на двете фамилии са информирани и са във възторг от новината, гласи съобщението на двореца.

Веднага след раждането членове на кралското семейство започнаха да пристигат в болницата.

Кейт беше приета в  болница "Сейнт Мери" рано тази сутрин, а британците цял ден чакат щастливото събитие.

Лекарският екип беше воден от гинеколога на кралското семейство д-р Маркъс Сечъл.

Малко преди публикуването на комюникето черен автомобил с полицейски ескорт напусна родилната клиника, за да откара до Бъкингамския дворец пратеника с посланието - т.нар. прокламация, подписана от кралските лекари, посочваща часа на раждането на новороденото и неговия пол.

После тя бе поставена на статив в двора на Бъкингам - същия, който е бил използван за съобщението за раждането на Уилям, предаде Франс прес.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че както обяви Бъкингамският дворец още преди Кейт да роди, нейният син ще носи титлата принц на Кеймбридж, която се дава за първи път в британската история.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец за името на неговия баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

Според Ройтерс се очаква, след като бъде изписана от болницата "Сейнт Мери", херцогиня Катрин да замине с бебето в къщата на семейство Мидълтън в Бъкълбъри - село в графство Бъркшър, разположено на около 80 километра западно от Лондон. По-късно херцозите на Кембридж ще се преместят в двореца Кенсингтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: момчекатринхерцогиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
92
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Ураааааааааааааа...И к'во?