Уентуърт Милър призна, че е гей

Актьорът отказва да стъпи в Русия заради отношението спрямо хомосексуалистите
22 авг 2013 14:13,
118
Уентуърт Милър призна, че е гей
Уентуърт Милър, Снимка: Reuters

Сексапилният актьор от сериала „Бягство от затвора" Уентуърт Милър шокира фенките си с признанието, че сексуалните му предпочитания са насочени към неговия пол. Синеокият красавец, който караше женските сърца да изтръпват пред малкия екран месеци наред, сподели в официално писмо до директорката на филмовия фестивал в Санкт Петербург, че отказва поканата ѝ именно заради отношението на руснаците към хомосексуалистите.

„Благодаря Ви за любезната покана. И като човек, който винаги се е наслаждавал на визитите си в Русия и има нещо руско в корените си, бих искал да дойда. Но като гей ще откажа.

Сериозно съм притеснен за отношението на руското правителство към хомосексуалистите. Ситуацията за мен е неприемлива и по никакъв начин няма да стана част от празненство, чийто домакин е страна, която отказва на хората правото да живеят и обичат според своите желания", се казва в писмото на актьора до Мария Авербак, публикувано в уебсайта GLAAD.

Уентуърт добави, че ако обстоятелствата там се променят, той с радост ще посети Русия.

Говорителят на Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (неправителствена организация на гейовете и лесбийките срещу клеветата и обидата) Уилсън Крус подкрепи действията на Милър с думите: „Подкрепата на Уентуърт изпраща силно послание на хомосексуалното общество в Русия: „Не сте сами!". Ако хората по целия свят продължават да се обявяват срещу жестокия закон срещу свободния избор на гейовете и лесбийките, повече знаменитости ще съберат куража открито да се борят срещу него и приложението му в Русия".

Миналия месец в страната бе въведен нов закон, забраняващ „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения около непълнолетни", както и разговори и обсъждане на правата на хомосексуалисти на обществени места. Гей обществата в Русия и много неправителствени организации се обявиха срещу него и дори заплашиха с бойкот Зимните олимпийски игри в страната през 2014 г.

Миналото лято Мадона застана на страната на онеправданите и дори бе заведена под съдебна отговорност, защото по време на свой концерт в Санкт Петербург заяви от сцената, че „гейовете трябва да бъдат третирани с уважение".

По-рано този месец и Лейди Гага стана съпричастна към случващото се с хомосексуалистите в Русия. „Руското правителство е престъпник. Репресията ще бъде посрещната от революция. Руски приятели, вие не сте сами! Ние ще се борим за вашата свобода... Защо не ме арестува, когато имаше тази възможност, Русия? Защото не искаше да отговаряш пред света?", написа в Twitter певицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
17
 
! Отговори
мангоджери преди 10 години
Не е нужно да разбираме всички и всичко, може би точно това негово отклонение му помага да изглежда толково харизматично на екрана.
81
5
 
21
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
До замисленПич, недей да повтаряш тоя заучен лаф дето го въртят из форумите години... Как хомофобите поне веднъж не сменихте малко реториката и не обърнахте плочата, като истински коне с капаци, дори вицовете не сменяте, баналният виц за Джон и гей-парадът издава единствено умствената ви ограниченост и посредственост! Благодаря! Уентуърт е страхотен, а вие сте НИКОИ, трябва да го знаете!!!
80
5
 
21
 
! Отговори
замислен преди 10 години
Много се замислих по един въпрос. Дали някой тук ще може да отговори? Защо, ако се обява за Наполеон и претендирам, че съм той, ще ме вкарат да ме лекуват, но ако мъж от хомо дружинка "Детелинка" се изживява като жена, няма да го приберат да го лекуват. Тормози ме този простичък въпрос :))))
79
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мен пък ****алите не ми пречат, стига да не са агресивни и злобно настроени. Присъствала съм на два гей парада в Германия. Там работя в заведение за закуски - всички гейове, който са идвали при мене, за да ги обслужа бяха изключително мили и дружелюбни (даже повече от хетеросексуалните клиенти). Но за жалост не всички гейове са такива болшинството са злобни и агресивни - за това и голяма част от хетеросексуалните не ги траят. Иначе нямам нищо против тях стига да са добре възпитани.
78
1
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
До пфффффффффПърво питаш кой ви пречи, а после обясняваш как са болни, извратени и нямат право да правят това или онова... WTF!
77
7
 
22
 
! Отговори
абе, що не се преди 10 години
До Зигмунд Фройдгледам снимката, и не виждам щръкнали уши, ужасно чене и грозен нос. не знам за тебе зигмунде (дали наистина си мъж, и ако си мъж и хетеро, какво всъщност разбираш от мъже?!), но аз съм жена и точно ей такива мъже харесвам - добре изглеждащи и успешни - независимо дали са хомо или хетеросексуални!
76
9
 
26
 
! Отговори
обичащжените преди 10 години
Ами както е тръгнало, ще оставаме все по-малко, мъжете които обичаме жените.Това е добре, ама много добре, направо супер!Ще си взема у дома 50 броя-25 руси и 25 черни, *етата да се факат сами!
75
9
 
25
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Незнам г-н Путин колко е загрижен за нацията си,ама май не му се получава.Руснаците само да се видят с пари и търчат да купуват имоти в България.Положението е страшно,хора.Скоро ще се превърнем в руска колония.
74
7
 
27
 
! Отговори
Е преди 10 години
Че какво има да си признава. То му е изписано на физиономията.
73
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 82Ти *** ли си? Това: "Shte go ubiete li?" аз ли го написах?Аре, потапяй се, чалгар мръсен!
72
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 82ХА-ХА-ХА!!!Неграмотен ***, пишещ на маймуница, седнал да ме учи къде се слагат запетаи???Ха-ха-ха-ха!
71
12
 
29
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Хомосексуалността е хормонално и психично отклонение - болест. Хомосексуалист не се става, такъв се раждаш. Правени са експерименти на темата(колкото и зловещо да звучи) и научно е доказано, а резултатите са трагични. В този смисъл, както в съвременното общество са приети за неуместни подигравките, репресиите и дискриминацията на шизофрениците, инвалидите и хората с физически недъзи, така е неуместно и подобно отношение към хомосексуалистите. От друга страна натрапването и афиширането на сексуалната ориентация също е дразнещо.
70
6
 
22
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Русия винаги е била държава на забраните. Пред комунизма за първи път в източния блок групата "Бони М" посети Москва. Изнесоха концерт там. Това беше нещо нечувано в нашия източен блок - западняци да дойдат на концерт. И пяха Бони М, всичките си хитове изпълниха. Без един - "Распутин". Защото властите им забраниха с пропагандни цели. Сега с този закон против публично обсъждане на хомосексуализма. Не съм особен фен на ****алите. Но правото на общ. Обсъждане на този феномен е знак за демокрация.
69
14
 
32
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
И от какво изтръпват женските сърца? От щръкналите му уши, от ченето с форма и размери на наковалня или от дебелия му нос? А този пъзлив *** дали има смелостта да направи нещо като Брадли Манинг? Браво на руснаците!!!
68
22
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям праз, че педерунгелът няма да оскверни с присъствието си матушка Русия! Да си стои в педераска Америка и да си затваря зловонната уста!
67
9
 
26
 
! Отговори
Борисов преди 10 години
Брей, тия са навсякъде! Ще взема и аз да стана един ***......
66
9
 
50
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Решението на руснаците да криминализират склоняването към *** на непълнолетни заслужава единствено адмирации. Пък и един *** по-малко бил им дошъл, какво по-добро от това? Друго е лошото - че надали ще си приберат сърГей Станишко.......
65
6
 
34
 
! Отговори
Keyser Soze преди 10 години
Наистина е безспорен факт, че процента хомосексуални в България се увеличава експонентно, особено сред мъжката част. Но защо не търсите проблема в представителите на "нежния" пол?! В страната ни еманципацията се приема по особено извратен начин - "Ако не искаш да работя и да ме е** шефа ми, ще ме спонсорираш за да сложа цици и уста за да си вдигна егото и няма да ме занимаваш докато дефилирам в чалгите!" С такава вкъщи и аз бих го забил на съседа, рано или късно. Пък може и един белот да хвърлим
64
6
 
29
 
! Отговори
Keyser Soze преди 10 години
Не е нужна висока интелигентност да се отсее болестно състояние. Проблемът е в това, че изключително ниската такава в обществото ни определя хомосексуалността като болест, а не хомофобията. Аз съм хетеросексуален, но никога не съм ставал свидетел на натрапване от страна на хомосексуални - в България или по света. Виж, представителите на "истинската" сексуалност ежедневно практикуват и демонстрират "качества", от които дори долуспоменатите жители на Содом и Гомор биха извърнали глава в отвращение
63
8
 
24
 
! Отговори
dady преди 10 години
navsqkade se napilni s geyove.ne znam sled 10 godini kvo 6te stane