Секси "религиозен" календар подкрепя гей браковете

Румънски модели иронизират православната църква
9 яну 2014 14:09, Мария Дуковска
27
Секси "религиозен" календар подкрепя гей браковете
Снимка: Romanian Orthodox 2014 calendar

През последните години календарите не са просто средство за отмерване на дните. Някои звезди си правят имиджов календар (като Черил Коул), свещеници във Ватикана позираха, за да подпомогнат интереса към мястото и църковната институция, а военни и гребци в Англия се съблякоха с благотворителна цел.

Поредният календар, който стои зад някаква кауза, е този на румънските православни християни. В него мъжки модели се правят на свещеници, които позират полуголи (и голи) с идеята да подкрепят гей браковете.

В кадрите се вижда как един от моделите е легнал гол на леглото с броеница в ръка, друг се покръства, демонстрирайки перфектните си плочки, трети чисти пода под зоркия поглед на свещеника, четвърти похапва от сватбена торта, която е направена за гей сватба и т.н.

Създателите на календара подчертават, че никой от участниците в него не е свещеник, а мъжете са просто широко скроени модели, които се борят за човешките права и подкрепят равноправието без значение от сексуалната ориентация.

„Календарът е за хора, които обичат красивите и творчески илюстрации, артистичната фотография и противоречията, подчертани от композицията и декора. Тези снимки определено ще зарадват много хора и ще накарат други да се чувстват комфортно. Календарът не е направен с цел да обслужва някакви религиозни интереси, а е артистичен продукт на промяната и динамиката на лицата, част от православната църква. В същото време той подхожда леко иронично към православната църква, която през последните години бе въвлечена в корупционни скандали, гей и секс скандали, неадекватно поведение и хомофобия", каза единият от създателите на продукта пред HuffPost.

Разгледайте галерията с атрактивните "свещеници" в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: моделкалендарзвезди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 10 години
Дупедавците-мамалигари ще ни докарат някое природно бедствие, както стана в UK и US. :((((((Дано епицентърът да е във фотографското студио!
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетете книгата "Забавна библия" и ще ви се проясни каква шашма е религията, достойна само за подигравки.
20
1
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Много *** е този начин на общуване.По-добре Online Дедото ако се съгласи да отговаря на Много въпроси относно Божията истина и предложения за ПОДСРИЖКИ.Тудна работа за такъв консенсус,ама като се обяви концесия-Глей кво става тогава! Ха-хахаха.И козина и рунтави косми-навсякъде...
19
2
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
до "Мисия Лондон" : Ти не знаеш ли,че: Всяко злощастие на света идват от сатана,поради поклонението към него от народите.А иначе лукавия си има посланици като прадльо Дедо поп и другите .Иначе клишетата не престават да си работят като:"Има православие-има България".Веднъж прочети Новия завет без да ти шушуака попа и дявола в ухото и ще разбереш !
18
1
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Малко човек да се отплесне и пак попчетата пръкват и инкогнито,като майски бръмбар по напръскани стебла на картофи.Ама стига с попщините,че православието било християнство! Нито пръдливия поп,нито миризливия папа,нито лудеещия ходжа,нито буйстващия юдаистки могат да се впишат в Новия завет и Писанията,нито в Божиите запооведи,но в представите на бабички чрез "образ и подобие" на истина.Абе,сопи си трябва,не разбрахте ли.Ей-на,след пет минути пръдливия Дедо поп пак по папагалски ще напише ,че православието е християнство.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе,чудя се,защо не направиха снимки на календар и в Троянския манастир,с главни лица баба гуси и подобните ...голям кяр щяха да направят от подобна фотосесия ! :D
16
4
 
2
 
! Отговори
иво преди 10 години
много добре изпипано, направо като от рекламна кампания на долче и габана!
15
1
 
3
 
! Отговори
london преди 10 години
До evgeni1234Такива като теб драскописачи и неграмотници на духовна тема са ненавист за всяко едно общество . Зная че си комплексар затова тук си пиши колкото си щеш.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам креативните от всички страни налитат на християнството. Като най-много "провокира въображението им" православието. Нещо юдаизмът и мусулманството не ги вдъхновяват, някак. Що тъй?Дан'би креативността им да е модерирана от продуцентите. А?Имаше един индиец ли се пишеше, пакистанец ли, се изгъбарка с Корана, ама като обявиха награда за главата му и се спотаи, кротна се и не се е чувало оттогава.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анчо преди 10 години
Г-жо Дуковска, тук разни зложелатели постоянно Ви коментират, но Вие не се притеснявайте от тях, карайте както си знаете!
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не ги снимаха в парламентарна обстановка, нали там приемат законите? Това не е подкрепа за гей браковете, а подигравка с православните свещеници.
11
9
 
25
 
! Отговори
Християнин преди 10 години
Не преставам да се учудвам колко несериозно се отнасят хората към религиозните въпроси. "Какво лошо има в това" , е щом не виждаме лошото можем да си го позволим. Или пък "Как може Господ да допуска да умират деца, и щом той е толкова лош да допуска такива неща, аз пък ще се праскам с мъже". Ехо? Има ли някой на горния етаж? Когато умрете и ви се потърси сметка, как мислите, "а ти защо убиваш дечица" дали ще мине за добра защита, особено ако "умрелите" деца са там и ви се смеят?
10
33
 
13
 
! Отговори
Два преди 10 години
И аз ги подкрепям и какво? Оставете хората да правят каквото си искат! Нещо касае ли ви ако нямат поколение? Искате свобода, но веднага сочите пръст към "неестественото"? Няма неестествени неща. Ще парадират естествено, защото могат. Или мислите, че не могат да правят каквото поискат? (до някаква степен, естествено, че няма пълна свобода) Ако е така кажете! Измисления ви приятел създал ли е гейовете по свой облик а? а? Или за тях е изключение? Омръзна ми от религиозни дивотии!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох, Мария сега мина на гейове...
8
8
 
10
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Стана дума за "Педи-Гри-палите".Такива са,но по нахалство си има йерархия.Дедото поп, не отстъпва на зелените мухи,кърлежите,бълхите,тапирите и пиявиците.Паразитологията ги е описала по 'степенуване"!
7
36
 
22
 
! Отговори
фсб преди 10 години
аре стига говорили глупости бе, да ви *** и у тесногръдите нещ*асници. Кво лошо има в няколко снимки на добре поддържани мъже?! Вие си гледайте дебелите космати шкембета и не пишете глупости по форумите...
6
5
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Поп,итай Дедо,тото(Второ теглене) поп за да ти каже Първа и Втора заповед на глас и тогава ще разбереш що е туй секта.Най-много да ти покаже една голяма дървена дъска за поклонение-Обир-"Първа степен"на бабички.
5
20
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това за пореден път показва антихристиянската и сатанинска същност на международното хомосексуално движение. Уж искат "равноправие", уж искат "толерантност", а непрекъснато се гаврят с чувствата и убежденията на другите. Това са най-нетолерантните и нахални хора на света.
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ай сектир
3
15
 
41
 
! Отговори
Апостол Грую преди 10 години
Содом и Гомор! Време е вече за края!