Хю Лори: Пред музиката капитулираш

Актьорът и музикант пред Dnes.bg преди гостуването в България
Спонсорирано съдържание | 21 юни 2014 10:11, Александър Попов
13
Хю Лори: Пред музиката капитулираш
Снимка: Артишок

Когато чуем за Хю Лори, първата ни реакция винаги е свързана с ролята на д-р Хаус. Само след броени дни обаче ще имаме възножност да го видим на живо в една друга негова светлина - като музикант. Първият му концерт у нас е на 11 юли в зала 1 на НДК, а интересът е много голям. Залата е почти разпродадена, ограничено количество билети все още могат да се закупят в мрежата на Тicketportal, както и от Билетен център в НДК.

Концертът в България е първи от неговото европейско турне в подкрепа на втория му албум Didn’t It Rain ( 2013).

Дни преди първото му гостуване Хю Лори даде екслузивно интервю за Dnes.bg със съдействието на EventEase и Артишок, организатори на концерта.

Ще гостувате за първи път в България. Тук ви познаваме повече от актьорската ви страна, разкажете повече за музикалната?

Музиката е нещо, което обичам още от много малък. Разбира се, не съм полагал някакви сериозни усилия, пък и кое дете го прави? Но пък тя винаги е била чудесна компания, докато растях.

В едно интервю казвате, че сте се влюбил в блуса на 11 години. Какво толкова ви разтърси, още повече на мода тогава са пънкът и поп музиката?

Много е трудно да се обясни защо блусът е имал такъв ефект върху мен. Знам само, че аз не бях първият британец, който е бил завладян от него по този начин. Много от най-големите британски артисти на 60-те и 70-те години са повлияни от блуса - и Yardbirds, и The Rolling Stones, и Led Zeppelin...

Какво различно ви дава музикалната сцена от филмовата?

Двете не могат да се сравняват, различни са. Музиката ми доставя физическо удоволствие. Аз съм очарован от актьорско майсторство, от проблемите на това как да разкажа една история. Но никога не мога да се загубя в дадена роля - винаги съм много наясно с това, което правя. Докато пред музиката капитулираш.

Поставяли ли сте си някакви цели като музикант, имате ли мечта?

Имах една мечта още като малко момче, която изживявам в момента.

Актьор, режисьор, продуцент, писател, музикант - имало ли е момент, в който да сте искал да поемете само в една посока?

Може би е имало момент, когато съм си представял, че мога да бъда писател. Но както каза веднъж един човек - няма удоволствие в писането. То идва на финала, когато всичко е завършено. Аз съм твърде нетърпелив да чакам толкова дълго.

Ако трябва да изберете само едно за вашата визитка, какво ще бъде?

Мисля, че ще поставя "Хю Лори - човек без визитка".

Славата и опитът ви на актьор пречи или помага на музикалните ви изяви?

Мисля, че помага по много начини. Има неща, които съм научил за това как да разкажа една история, как да я представя на сцена, как да общувам с аудиторията. Надявам се, че е така, трябва да съм научил нещо през последните 30 години.

Ако трябва да поканите българската публика на блус, какво бихте й казали?

The Copper Bottom Band е една от най-добрите банди, която те някога ще чуят. И съм наистина щастлив да бъда на сцената с тях. Горд съм от шоуто, което правим и се надявам българската публика да се наслади на музиката ни - поне толкова, колкото и ние се наслаждаваме на сцената.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
436 преди 9 години
Жалко, че няма да мога да отида на концерта му. Един от малкото (да не кажа единствения), за които бих си дала парите в последно време. Дано се забавляват и музикантите и публиката, пък живот и здраве, ще го изгледам иззад монитора някой ден.
8
0
 
4
 
! Отговори
Бисер преди 9 години
И книгата му която съм прочел е доста добра, моногостранно развита личност
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хю Лори подкрепи гей-хората в Русия, а Стивън Фрай е негов приятел! Какво ще кажете български хомофоби, май всичките ви идоли са толерантни хора!
6
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 9 години
ЗАВИСИ ОТ МУЗИКАТА. НАИСТИНА КАТО ВИДИШ, В НЯКОЙ КЛИП КАК ПОДСКАЧАТ ЧЕРНИ *** ИЗЛЕЗНАЛИ ОТ ДЪЖДОВНИТЕ ГОРИ, МОЖЕ ДА КАПИТУЛИРАШ ОТ СРАМ, ЧЕ ТАКАВА МУЗИКА СЕ ПРОПАГАНДИРА НА ДНЕШНО ВРЕМЕ, А ТЕКСТОВЕТЕ Й БЪКАТ ОТ ЦИНИЗЪМ. ЧАЛГАТА НАПРАВО Е ЦВЕТЕ ПРЕД ТИЯ.
5
3
 
3
 
! Отговори
GUDE преди 9 години
OSTAVKA!!!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интелигентен и талантлив,малко са като него!
3
9
 
0
 
! Отговори
hameleona200 преди 9 години
Всеки може да получи 10$ от happyminercoupon
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам последният му диск.Слушам го с голямо удоволствие.За жалост не можах да бъда на нито един от концертите му в Англия.Пожелавам на всички сънародници в НДК да се насладят на таланта му.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е и страхотен комик. Голямо чувство за хумор притежава.