Какво мислят известните хора за красотата

Цитатите, които ни вдъхновяват
10 сеп 2014 10:06, Мария Дуковска
8
Какво мислят известните хора за красотата
Одри Хепбърн в "Закуска в Тифани"; Pinterest

В живота на всеки човек се е случвало да бъде мотивиран от някоя личност, чийто пример следва и приема за лично вдъхновение.

Индивидуалното възприятие за това какво е красиво не може да бъде дефинирано с едно изречение, нито естетиката може да бъде точно описана и характеризирана.

За сметка на това обаче, много са личностите, успели ясно да формулират някои от най-точните определения, които да ни накарат да се чувстваме една идея по-красиви и да съставим собствено обобщение за това какво е красотата за нас.

Ето част от мислите, изречени на глас от иконите в модата, в красотата и на едни от най-известните философи, които си заслужава да ни вдъхновяват всеки ден.

1. „Най-красивият грим за една жена е страстта. Но козметиката е по-лесна за купуване“ – Ив Сен Лоран.

Дизайнерът е сред едно от светилата в света на модата и като ученик на самия Кристиан Диор и след това креативен директор на модна къща Christian Dior, е един от най-ярките образци за човек, познаващ истинската същност на красотата. Ако не сме подвластни на страстта в този момент, то нека не разчитаме на никого, а сами да подчертаем естествената си красота.

2. „Нищо не прави една жена по-красива от убеждението, че тя е красива“ – София Лорен.

Италианската актриса, определяна като най-красивата жена на изминалото столетие, обобщава доказаната теория, че когато ние самите се обичаме и вярваме в себе си, то и другите ще ни обичат заради това, което сме.

3. „За красиви очи – гледайте за доброто в другите. За красиви устни – говорете само мили думи. А за маниер – вървете със знанието, че никога не сте сами.“ – Одри Хепбърн.

Останалите мисли може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
За големи ОЧИ - д-р Енчев!
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес.бг,Казвам ви "БРАВО" тази чудесна статия!
3
2
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Сека жена е убава кога туй и иде отвътре бе,то да ти приказва кротко и грижовно,да са засмей звъннливо,то такваз и без червило и помада ша ти хареса пък тез дет са кичат сас шарений,гердани,три кила помада по тех и ботуши посред лето,тез дет берат дерт повече на фасона си отколкоз на маж,дяца и семейство,таквиз нарисувани кокони цел живот маже ша сменят щото кой са излъже та ги земе се за малко ша бъде-никой нема ги тарпи много-само кат са знаят ква са стока барем нещасни дяца да не раждат бе...
2
1
 
3
 
! Отговори
Красива преди 9 години
Притчи31:30-Прелестта е измамлива и красотата е лъх,но жена,която се бои от Господа,тя ще бъде похвалена. Истинската и непреходна красота идва от характера.
1
0
 
8
 
! Отговори
друг анонимен преди 9 години
Прочетох го в друг форум преди минутка. Написано от Анонимен, и много ми хареса За влюбените очи белезите от шарка са красиви трапчинки.