Анджелина Джоли отстрани и яйчниците си

Открили на актрисата знаци за ранен стадий на рак
Обновена: 24 мар 2015 12:52 | 24 мар 2015 10:51, Мария Дуковска
50
Анджелина Джоли отстрани и яйчниците си
Снимка: архив, Reuters
Анджелина Джоли се е подложила на операция за отстраняване на яйчниците и маточните тръби, след като докторите са открили възможен знак за ранен стадий на рак. Това означава, че звездата принудително влиза в менопауза.

Холивудската актриса претърпя двойна, превантивна мастектомия преди две години, именно за да намали риска да развие онкологично заболяване, от каквото починаха баба ѝ, майка ѝ и леля ѝ. Тогава лекарите откриха, че тя е носител на генна мутация BRCA1, което означава, че е предразположена към развитие на рак.

След изследване на кръвта, лекарят на Анджи й е казал, че има високи туморни маркери, признак за развитие на рак.
"Казах си, че трябва да запазя спокойствие, да бъда силна, че нямам причина да мисля, че няма да доживея да видя внуците си", споделя Джоли пред вестник New York Times.

"Не е лесно да вземеш такива решения. Но имаш възможност да поемеш контрола върху и да се бориш с всеки един здравословен проблем. Можеш да търсиш съвети, да научиш за възможните опции и да направиш изборите, които са правилни за теб. Знанието е сила", завършва изповедта си актрисата.

Джоли се лекува при докторите на покойната си майка Маршелин, която почина през 2007 г. от рак на яйчниците.
Ракът на майка ѝ е диагностициран, когато тя е била на 49 години, а актрисата в момента е на 39 г. Анджелина е запазила матката си, защото няма анамнеза за рак на матката в семейството ѝ.

Още новини за звезди може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като изключим *** коментари на бавноразвиващите се по-долу, съвременната медицина показва своята безпомощност и несъстоятелност и вкарва в заблуждение хората. Рака е лечимо заболяване но не със рязане, химиотерапия, лъчетерапия и т.н. всички тия методи са гаранция че дори и да има частица те ще я унищожат. Хора забравете за съвременната медицина която НЕ ЛЕКУВА НИЩО! а търсете, четете и ще намерите отговора на всеки един проблем.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази жена не е наред у главата и това го знае цял свят, вече го научи и мъжа й (след като му мина сексуалното увлечение). Скоро писаха, че ще се борят да спасят брака си. Според мен той стои, защото тя го изнудва емоционално - с децата, с болестите си (как ще ме зарежеш болна от рак и тежаща 38 кила?).
15
4
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
И ти какво направи като ти поставиха тази диагноза? Отряза ли си нещо, и изобщо - хрумна ли ти? Иначе - повечето хора се възмущават, защото това се оповестява. В смисъл - нас това не ни интересува, леко гнусно ми звучи - хубава жена, а скопена, някак си й вреди на имиджа, и е верно, че така дава пример на някои жени с лабилна психика и те да почнат да си режат това-онова.
14
6
 
12
 
! Отговори
1988 преди 9 години
НАРЕД Е ДА СИ ОТРЕЖЕ ГЛАВАТА !
13
3
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Диагнозите не са предположения бе всезнайко.То всеки човек може да се каже същото-възможен начален стадий на нещо си и след 10 г примерно да се прояви.Така на мен като започна да ми пада косата си поставих диагнозата "възмоен начален стадий на оплешивяване" и верно сега след 15 години съм плешивец
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей съсипаха я тази жена, кръвожадните пиявици!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисълта е най-силната енергия и трябва да бъде правилно насочена. За каквото мислиш това става.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе имам чувството, че тук само един пише много злобни коментари. Не разбирам на какво се дължи тази злоба.
9
14
 
7
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ракът е колкото физика, толкова и психика, дори второто е по-важно. Като толкова я е страх от рак той ще дойде накрая, ако ще да си отстрани и тъпата тиква
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой от писалите преди мен са му поставяли диагноза "взъможен знак за ранен стадий на рак ". Не го пожелавам на никого, но можем ли въобще да си представим човек в тази ситуация? Просто се бори жената да пресече рака. Просто да чака да се развие и да е сигурна ли? Не разбирам какво я съдите. Що за хора сте?
7
12
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Брад да забрави за секса.
6
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милата, прилича на вампир.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази снимка изглежда поне на 49г.
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая не е в ред.
3
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе накрая ще свърши като Майкъл Джексън и тая дето се почекна да си прави глупости.Ако и е писано да умре от рак ,това ще стане .Примерно рак на кожата ,на белия дроб ,на черния дроб ,на стомаха ,на дебелото черво и т.н.Или ще си одере кожата и ще си отстрани всички органи.*** овца с много пари дето се чуди какво да ги прави
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма новина кой какво има ,кой какво няма -трябва светът да знае!
1
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега остава кратуната да и отстранят