Звездният ни рожденик: Ума Търман

Кръстена e на индийска богиня, Анджелина й взима ролята на Лара Крофт
Обновена: 29 апр 2015 09:33 | 29 апр 2015 07:09, Красимир Ангелов
2

Снимка: Reuters

На 29 април своя 45-ти рожден ден празнува американската актриса Ума Търман. Тя е родена през 1970 година в Бостън, САЩ и се превръща в една от най-популярните актриси в края на XX и началото на XXI век.

Тя участва в над 50 филма и телевизионни сериала, по известните сред които са "Криминале", "Батман и Робин", "Гатака“, "Истерична слепота", "Убий Бил“ и други.

Ето и любопитни факти за живота и кариерата на Ума Търман:

Произхожда от интересно семейство - баща й е професор от Колумбийския университет, специалист по източни религии. Майка й пък е бивш фотомодел и психотерапевт по професия.

Бъдещата актриса е кръстена Ума на индийска богиня. Името й означаващо „даваща блаженство“. Разбира се тук роля има баща й, който е специалист в тази област.

Има трима братя, който също са с екзотични имена – Ганден, Дехен и Мипам.

На 15 започва да се подвизава като модел по ревюта.

През 1994 година е номинирана за "Оскар" за най-добра женска поддържаща роля за филма "Криминале".

През 2003 година печели награда „Златен глобус“ за най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм за участието си в „Истерична слепота“.

Три пъти е номинирана за антинаградата "Златна малинка".

Има два брака зад гърба си – с актьорите Гари Олдман и Итън Хоук. Актрисата има и 3 деца.

Явява се на кастинг за ролята на Лара Крофт във филма. "Tomb Raider". В крайна сметка за ролята е избрана Анджелина Джоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
13
 
! Отговори
mda преди 8 години
"Кръстена на индийска богиня, Анджелина и взима ролята на Лара Крофт" Чета отпред на заглавието и влизам вътре Пише за Ума... Знам, че не е супер важно да сте 100% точни, но може би е време да се пробвате да поне малко да редактирате :) Все пак ние сме тука кибици, а Вие професионалисти