Духът на Даяна остава в паметта с малката принцеса

С името на новороденото се почитат важните за Уилям жени
5 май 2015 11:44,
9
Духът на Даяна остава в паметта с малката принцеса
Снимка: Reuters, архив

Британски медии възхваляват решението на принц Уилям и съпругата му Кейт да кръстят новородената си дъщеря Шарлот Елизабет Даяна в чест на кралицата и майката на принца, предаде Франс прес.

Снимки на принцеса Даяна, загинала на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., днес се появиха на страниците на редица британски всекидневници. "За майката, която загуби" е заглавието на статия във в. "Дейли мейл", придружена от снимка на малката принцеса по време на първата й публична поява и от фотография на Даяна.

Решението новото кралско бебе да бъде кръстено на принцеса Даяна означава, че името и духът на обожаваната от Уилям майка остават в паметта, пише вестникът. Двойката очарова феновете на принцесата на Уелс Даяна, гарантирайки, че името й остава в паметта на кралското семейство, пише в. "Метро".

"Даяна е бабата, която за съжаление малкото момиченце никога няма да срещне - заяви кралският биограф Пени Джуниър пред в. "Таймс". - Името й трябваше непременно да присъства. Двойката все пак направи добре, че Даяна не е първото сред имената, защото в противен случай детето щеше да е подложено на голям натиск".

"Таймс" отбелязва, че Шарлот Елизабет Даяна е име, с което се почитат жените в живота на Уилям. С това име херцогът и херцогинята на Кембридж спазват кралската традиция и отдават почит към починалата майка на Уилям, оповестява в. "Дейли телеграф", който е посветил две страници на малката принцеса.

Събитието обаче не е на първата страница на вестниците "Индипендънт" и "Гардиън", които са предпочели да обърнат специално внимание на предстоящите парламентарните избори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а майката на родилката...дано петото да е кръстено на нея
8
5
 
3
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
ШАРЛОТ ЕЛИЗАБЕТ ДАЯНА КАМИЛА КЕЙТ - това е името !
7
8
 
2
 
! Отговори
MeMyself преди 8 години
Кейт бебетата ги ражда за 3 месеца, следващото дете ще е след още 3 месеца..
6
11
 
4
 
! Отговори
a3 преди 8 години
ко на засяга как ще се казва детето и въобще че тез имат дете.....
5
3
 
34
 
! Отговори
синева преди 8 години
Кейт до момента показва добър разум. Предана е на семейството си, ще дойде време и за политиката. Предполагам,че в нея също ще влага разум. Някои коментатори са против новините за това семейство. На мен пък ми допадат повече от тези за стрелбите в американски училища и молове. Кой каквото иска- това да чете- има избор.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та нали със съгласието на бабата стана убийството на Даяна.Убиха ли акушерката в името на новороденото ?
3
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само на Кейт името не са му турили, явно тя не е важна за Уилям.А детето го съсипаха още с раждането. Те направо му отнеха всякакв индивидуалност още с раждането. Още от бебе ще трябва да се съобразява с един куп сноби, че дори и име си няма собствено та го кръстиха на половината рода едновременно.Ама все пак когато те хрантути цяла нация, трябва да платиш някаква цена.
2
5
 
16
 
! Отговори
SS преди 8 години
... и нас трябва да ни интересуват нашите си проблеми и проблемчета, а не както някои да се прехласват по такива "глобални новини". Мен, примерно, много повече ме интересува кога най-сетне общинските тарикати ще запълнят дупките в каварталните улици
1
6
 
24
 
! Отговори
SS преди 8 години
да де, ама изчадията на тази прогнила монархия нямат нищо общо с духа на принцеса Даяна