Звездният ни рожденик: Джордж Клуни на 54

Ето какво не знаете за един от най-популярните съвременни актьори
7

Снимка: Reuters

На 6 май своя 54-ти рожден ден празнува един от секссимволите на съвременното кино – Джордж Клуни. Знаменитият актьор е роден в американския град Лексингтън, щата Кентъки, през 1961 година.

През своята кариера досега Клуни е носител на редица награди, сред които "Еми", "БАФТА", "Златна камера", две награди "Оскар", три награди "Сателит" и четири награди "Златен глобус".

В своята кариера той е участвал в много филми и сериали, по-известните от които "От здрач до зори", "Миротворецът", „Тънка червена линия“, "Перфектната буря“, "Сириана", "Бандата на Оушън", "Потомците“, "Гравитация", "Един прекрасен ден" и сериалът "Спешно отделение".

Ето какво може би не знаете за един от най-популярните съвременни актьори:

Баща му Ник Клуни е известен американски телевизионен водещ.

Джордж Клуни харесва бейзбола и дори като малък е тренирал. В крайна сметка се насочва към актьорската кариера след като не успява да си уреди място в бейзболния „Синсинати редс“.

Първата си роля в телевизията получава на 17-годишна възраст. Голямата му популярност обаче идва в средата на 90-те години с ролята на доктор Дък Рос в сериала „Спешно отделение“.

Джордж Клуни се жени през 1989 година за актрисата Талия Балсам, с която има 4-годишен брак, който приключва през 1993 година. След над 20 години живот на ерген, той се жени повторно за Амал Аламудин през 2014 година.

Клуни е изключително близък с актрисите Мишел Пфайфър и Никол Кидман. Когато е един от най-известните ергени сред актьорите, той се обзалага с двете на по 10 000 долара, че няма да стане баща преди да навърши 40. Когато двете губят облога и изпълняват условието, Клуни им връща парите с двоен облог, че това няма да се случи и преди да навърши 50.

През 2006 година списание "Пийпъл“ го избира за "Най-секси мъж" на планетата.

Актьорът цели 11 години има за домашен любимец декоративното прасенце Макс. То умира през 2006 година.

Обожава американският анимационен сериал "Саут парк" и често го гледа.

Фен е на баскетболния Далас Маверикс. Освен това обожава и бирата.

Има вила на езерото Комо в Италия и обожава да прекарва свободното си време там.

Привърженик е на американския президент Барак Обама и го подкрепя открито по време и на двете кандидат-президентски кампании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубав мъж, ама и той си одърте!!!
4
1
 
9
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 8 години
Да казваш, че Клуни е бездарен е малко хейтърско
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честит рожден и имен ден дедо Клуни!Разбрах че и баща ще ставаш,така че още един път честито!
2
0
 
23
 
! Отговори
rainbou1 преди 8 години
Хе роден на 6.5 и кръстен Джордж - сиреч Георги :)
1
8
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Помията на масовата американска култура заля цял свят и в този океан от помия като в свои води плува и Клуни. Красив и бездарен, всичко е само показ! Къде са Пол Нюман, Марлон Брандо, Джек Никълсън - къде са ''новите'', напълно посредствени и направо дебилни американски актьори. Иначе - да му е честит рождения ден на Клуни и по-малко да изневерява на адвокатката, че е доста опасно...