Линда Еванджелиста чукна 50. Музата на модата!

Емблематичният супермодел е легенда в модната индустрия
11 май 2015 13:30, Теодора Драгоева
8
Линда Еванджелиста чукна 50. Музата на модата!
Снимка: Vogue; Getty Images

Линда Еванджелиста навърши 50-годишния си юбилей. Няма съмнение - тя е една от най-емблематичните красавици в света и може да се похвали с една от най-успешните кариери в модната индустрия.

Kанадската манекенка е една от най-влиятелните от поколението на супермодели на 80-те и 90-те години (сред които са още Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Хелена Кристенсен, Кристи Търлингтън и Клаудия Шифър).
Нейна е фразата: "Не ставам от леглото си за по-малко от 10 хиляди щатски долара". Тя е красила кориците на повече от 600 списания.

Еванджелиста става модел в началото на 80 - те, едва 16-годишна, след като участва в конкурса за красота "Мис Тийн Ниагара". Тогава тя е забелязана от представител на "Елит Модел", (през 1987 г. тя се омъжва за шефът на тази модна агенция Жералд Мари, но се развежда с него след 6 години) .

Линда се превръща в дългогодишна муза на фотографа Стивън Мейзел, който ѝ помага да се превърне в един от най-скъпоплатените модели в света.

През 90-те Линда случайно започва да налага късата, момчешка прическа, която всъщност ѝ помага да се превърне в истинска икона (говори се че прическата ѝ е била плод на некадърен фризьор). По това време между 1992-1998 Линда има връзка с холивудския актьор Кайл Маклоклан, като двамата стигат до годеж, но не и до брак.

Нейният уникален поглед и многостранна визия ѝ печелят прозвището "моден хамелеон".

През 1998 г. Линда прекъсна модната си кариера, след като забременя от френския футболист Фабиен Бартез, но двамата загубиха бебето и се разделиха на следващата година. Тя се завърна в модата с гръм и трясък, и с корица на Vogue, през 2001 г.

Еванджелиста е била лице на много модни марки като Fendi, L'Oreal, Chanel, Dolce&Gabbana и Moschino. Към 2014-та нейното състояние се оценява на около 18 милиона щатски долара.

Тя има 8-годишен син на име Августин, който е плод на кратката ѝ връзка с френския милиардер Франсоа-Анри Пино, който сега е женен за актрисата Салма Хайек.

В галерията нa Tialoto.bg можете да видите някои от най-известните корици на списания с Линда

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Сноб#5 преди 6 години
Вие всички сте едни прости селяни които нито знаете за световно известните модели като Линда ,Синди , Наоми и Кристи , нито за дизайнери като Армани и Шанел, нито за фотографи като Марио Тестино , така че затваряйте си човките ***.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ujaaaaaaaaaaas nacepih q na laptopa v gori4kata tqsna
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам бате Минко какво ще каже по въпроса?Като се върне от работа, моля да се изкаже по въпроса за Линдето
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как един милионер, футболист, актьор не се влюби в неизвестна,грозна и стара жена?:)))
2
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък една манекенка не се влюби в инженер, икономист или архитект, все в известни богати футболисти, актьори и дърти милиардери.
1
15
 
11
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Като име ми звучи много познато, но като прочетох кратката и биография не знам защо ме навежда на мисълта, че не е стойностен човек...