Звездният ни рожденик: Робърт Де Ниро на 72

Вижте интересни факти от живота и кариерата на прочутия актьор
17 авг 2015 07:08, Красимир Ангелов
31

Снимка: Reuters

На днешният 17 август своя 72-ри рожден ден празнува един от най-популярните и обичани актьори в киното – Робърт Де Ниро. Роден през 1943 година в Ню Йорк, днес той е обявен за един от най-великите актьори на нашето време.

Носител е на две награди "Оскар" за редицата си забележителни роли в киното. Сред тях са "Кръстникът 2", "Шофьор на такси", "Ню Йорк, Ню Йорк", "Ловецът на елени", "Разяреният бик", "Добри момчета", "Анализирай това", "Запознай се с нашите" и други.

Вижте интересни факти от живота и кариерата на прочутия актьор:

Баща му и майка му са от италиански произход. И двамата се занимават с изкуство и рисуване.

Бъдещият актьор израства в един от най-криминалните райони на Манхатън, наречен Hell's Kitchen (Дяволската Кухня). По-късно той споделя, че средата там му е била от полза за образите на мафиот, които той често играе.

На 16 години получава първата си роля в театъра в пиесата "Мечка" на Антон Чехов.

Интересен е фактът, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили Оскар за изпълнение на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в Кръстникът 2, а Брандо получава почетната статуетка (въпреки че отказва да приеме наградата) за ролята си на стария Дон Вито в Кръстникът.

Като човек с италиански корени, Де Ниро се справя добре с италианския. За ролята на Вито Корлеоне обаче са му били нужни цели 4 месеца, за да се справи с прочутия сицилиански диалект.

Има 2 брака и общо 6 деца. Четири от тях са синове, а 2 – дъщери.

Отбелязва, че любимата му актриса, с която е работил, е Мерил Стрийп.

През 2003 година лекарите откриха рак на простатата на 60-годишния тогава актьор. Снимките на филма "Скрий се и търси" бяха отложени, за да може актьорът да премине лечение. Днес той е здрав, но четири години по-късно застрахователната му компания подаде съдебен иск срещу него с обвинението, че той е укрил данни за здравословното си състояние.

Признава, че не обича да гледа филмите, в които той участва. "Когато го правя – просто заспивам", споделя с усмивка актьорът в свое интервю.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
don chicho преди 8 години
Da si jiv I zdrav nabore,o6te dulgi godini da ni radva6 ot golemiq ekran.
13
0
 
3
 
! Отговори
може ли така преди 8 години
"Днес", я се стегнете, къде е снимката на Де Ниро с банкянския *** и най-видния мултак???? За къпането в морето пишете, а една снимчица, една снимчица не пуснахте.
12
0
 
2
 
! Отговори
Честито на Шон Пен! преди 8 години
И Шон Пен е рожденик. Навършва 55. Голям актьор и активен общественик! Не като измислената Анджелина Джоли, с измислените й каузи и нищоправене със световна "известност"
11
0
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Велик артист!Да е жив и здрав.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо са пропуснали един от най-жестоките филми, в които е играл Робърт Де Ниро - "Нос страх", където перфектно изигра ролята на злодея. Този филм след това послужи като учебно помагало на стотици други актьори как да изиграят подобен образ. Поклон, голям актьор!
9
1
 
4
 
! Отговори
Stoedin преди 8 години
Да е жив и здрав!
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от малкото останали все още живи ГОЛЕМИ. Дано някога киното се върне в моментите когато играта на актьорите беше важна и тя предаваше смисъла и посланията а не просто визуални ефекти. Как да има нови такива като него когато вече снимат(по правилното вероятно ще е създават) филми дори без нито един актьор.
6
5
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Вярно е, той най-добре играе гангстери. Не го помня с някоя роля на Шекспир.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете истини - той е 3/4 ирландец и 1/4 италианец, но понеже точно дядото, на когото носи името е италианецът в родата, всички си мислят, че Де Ниро е 100% италианец. И другото - той обича само черни жени, рядко е имал гаджета бели мадами и май всичките му деца са черни. За други подобни се сещам - Никълъс Кейдж се ожени за жълта, но все пак има един бял и синеок син от 80-те. Уди Харелсън - също жълта и три деца.
4
2
 
9
 
! Отговори
Taxi Driver преди 8 години
You talkin' to me?
3
2
 
11
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Каквото и да се каже за него все ще е малко. Любимият ми актьор. Да си ни жив и здрав и още дълги години да ни радваш, Титане!
2
2
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Много точно,приятел!Най-големите са!Да са живи и здрави и двамата!:)
1
2
 
6
 
! Отговори
да е жив преди 8 години
и здрав,но след него и другите големи ня *** нови такива.Така е и у нас,в Европа и света.Защо?