Звездният ни рожденик: Деян Донков на 41

За жените, киното и телевизията в живота на актьора
27 авг 2015 07:10,
7

Снимка: Facebook

На днешната дата, 27 август, рожден ден има актьорът Деян Донков. Днес той навършва 41 години.

Донков е роден във Видин през 1974 година. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Работи на сцените на театър "Българска армия", Народния театър и други. През 1999 г. изиграва ролята на Валмон в постановката "Опасни връзки" и получава "Аскеер" за изгряваща звезда. През годините Донков е отличен със "Златна роза", награда на СБФД, награда на ФИПРЕСИ, 4 пъти получава "Аскеер" и два пъти "Икар".

Донков и театърът:

В кариерата си Деян Донков е изиграл множество запомнящи се роли. Играл е в постановките: "Напразните усилия на любовта" от У. Шекспир, "Любов в Мадагаскар" от П. Турини, "Три сестри" от А. П. Чехов, "Една любов на Жуан" по Достоевски и Пушкин, "Любовникът" от Х. Пинтър, "Опасни връзки" от Шодерло дьо Лакло и много други.

Донков и киното:

Значително е и присъствието му в съвременното българско кино, където се открояват ролите му в "Огледалото на дявола" (2001), "Подгряване на вчерашния обед" (2002), "Емигранти" (2002), "Изпепеляване" (2004), "Деца от восък"(2005), "Хиндемит" (2008), "Ако някой те обича" (2010), "Пистолет, куфар и три смърдящи варела" (2012), "Още една мечта" (2012) , "Цветът на хамелеона" (2012), "Аз съм ти" (2013). Има участие и в сериала "Под прикритие".

Донков и телевизията:

През 2013-а стана част от първия сезон на риалити предаването "Къртицата". Година по-късно участва в предаването "Като две капки вода“, където с многобройните си превъплъщения успя да покаже истинския си актьосрки талант.

Донков и жените:

В годините през обятията на актьора преминават куп български красавици. Актрисата Саня Борисова споделя, че двамата често се събирали и разделяли, а тя самата е "пораснала с него". "Всичко започна много романтично, но определено не бяхме един за друг и се разделихме."

Анастасия Ингилизова е жената, която заема централна роля в живота на Деян Донков, тъй като е майка на единственото му дете. Двамата актьори се запознават по време на следването си в НАТФИЗ. Днес актьорите са близки приятели, а Анастасия дори играе в постановката “Декамерон” на театър “Българска армия”, заедно с настоящата половинка на Деян, Радина Кърджилова, която Ингилизова много харесва и "одобрява" за мащеха на малкия Деян-младши.

След раздялата с Анастасия Ингилизова името на Деян Донков се свързва с тези на различни жени. Тази, която обаче го омагьосва трайно, е моделът Кристина Милева. Двамата дори бяха сгодени, след като Деян ѝ предлага брак, докато са на почивка в Куба. След това обаче те внезапно се разделят. По-късно Кристина споделя, че двамата били ужасно ревниви и това ги тормозело допълнително. Въпреки това тя признава, че той е "най-сериозната, най-бурната, най-истинската, най-пълноценната" ѝ връзка до момента.

През 2011 година Деян Донков подхрани слуховете и клюките, появявайки се на премиерата на сериала “Под прикритие” заедно с актрисата Снежана Макавеева. Двамата цяла нощ се държат за ръце и демонстрират топли чувства един към друг. И до днес не е ясно имало ли е нещо между тях и какво точно.

Днес Деян Донков живее заедно с актрисата Радина Кърджилова. Двамата имат лабрадор на име Аксел и твърдят, че се обичат безумно. От скоро се говори и, че чувствата им ще прераснат в нещо повече и ще бъдем свидетели на звездна сватба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олее днеска ли има рожден ден? Сигурно още от сутринта е на черешата.
5
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Неслучайно актьорите и актрисите са към най-древната професия ;)
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпусната е темата: Деян Донков и ранените гуми.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този кой е?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя трябва да е изтрещял хептен за да хване тази гадна *** Радина Кърджилова.За мен супер яка актриса е онази в под Прикритие дето го играе дъщеря на Джаро Завиждам му на интимните сцени на Бахаров с нея
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истина ви казвам, не ми е известна тази звезда.