Звездният ни рожденик: Салма Хайек на 49

Какво не знаете за красивата звезда от филма "Десперадо"
Обновена: 2 сеп 2015 07:13 | 2 сеп 2015 07:00,
17

Снимка: Facebook

На днешния ден, 2 септември, рожден ден има красивата актриса Салма Хайек. Днес тя навършва 49 години.

Салма Валгарма Хайек - Хименес има над 40 филма, номинация за Оскар, режисира и продуцира холивудски продукции. Актрисата е от мексикански и ливански произход. Родена е в мексиканския морски курортен град Коацакоалкос. Дъщеря е на ливански бизнесмен и мексиканска оперна певица.

Какво не знаете за Салма Хайек:

След като гледа в местното кино "Уили Уонка и Шоколадовата фабрика" (1971) решава че иска да стане актриса.

Докато следва в университета, започва да се снима в сапунени тв-сериали. След огромния успех на сериала "Тереза" тя се превръща в "сапунена" звезда №1 в Мексико. Този бърз успех й вдъхва увереност и в началото на 90-те заминава за САЩ без дори да знае английски език.

Носят се слухове обаче, че по това време е имала връзка с мексиканския президент и напуска страната, за да избегне гнева на съпругата му.

В началото на кариерата си Хайек се сблъсква с трудности, защото е жена, при това чужденка. Тя пристига в САЩ от Мексико и дълго се сражава за правото да получава разнообразни и съдържателни роли.

Първата й роля на английски език е в сериала "Синдбад", след което я наемат за малка роля във филма "Моят безумен живот".

Едва през 1995-а я открива Роберт Родригес, който я прави партньорка на Антонио Бандерас в своя филм "Десперадо".

Салма посвещава 8 години от живота си на филма "Фрида". Там актрисата не само изпълнява главната роля, но и продуцира лентата. "Фрида" постига огромен успех и е номиниран за шест "Оскара", включително за главна женска роля. Филмът оправдава очакванията на своите създатели - само в САЩ лентата печели повече от $22 млн. при бюджет от $12 млн.

Хайек става втората латиноамериканка, номинирана за наградата на Американската киноакадемия след Фернанда Монтенегро за "Централна гара Бразилия" (1998).

Снима се и в седем епизода от сериала "Грозната Бети".

От 2009 г. насам Салма е омъжена за милиардера Франсоа Анри Пино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раскошна е.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са и излезли ....очите , това узнах за тая леля ,целото Холивуд мурволя , промотираме мурволя , това са днешните ценности пара , мурволя , лъжи , измами и всичко това се промотира от лакейчетата наречени журналисти , затова нивото на престъпност , хората загиващи от насилствена смърт в световен мащаб са огромни , ресурсите се изтощават , земята е замърсена , животни измират , пълен провал.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ще й дам да подпръдне на мамула!
6
1
 
0
 
! Отговори
10 преди 8 години
До Анонимен: Не само. Зависи от сценариста и композитора и от много други неща
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до долните..той щото Клуни е актьор, а? Няма такъв смешен папагал, който си мисли, че е плейбой на дърти години.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 5Може би не се изразих правилно: като човек, който не е актьор Лопес направи много добра роля. Иначе трябваше да сложа думата певица в кавички. Мой пропуск.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4:Филма е с Джордж Клуни, а ако на това дават оскар, то аз трябва да взема НобеловаПремия. Певица стана малко по-късно за да точи пари от милионите латиноси.Отиди в тубата и пусни една от песните и на някой музикален специалист и го попитай какви певчески качества има госпожица Лопес, едва ли ще бъдш учуден, чеотговора е - никакви.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3 от 1Впрочем Дженифър Лопес има една страховита роля в киното в един филм. Забравих му името. Там беше за Оскар направо. Но след това едно нищо бе и тя като цяло. Това че е певица не я оправдава.
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1:Пазара на масовата култура за латиносите е огромен - в огромната си част те са полуграмотни и импулсивни, което ще рече идеалните клиенти.Салмата беше един от първите проекти, следват Дженифърката Лопес, на която хирурзите изсмукаха тлъстините от корема и огромните седалищни части.Сега това е бизнес, който носи милиарди.