Звездният ни рожденик: Евън Рейчъл Ууд на 28

Какво не знаете за талантливата американска актриса
Обновена: 7 сеп 2015 07:16 | 7 сеп 2015 07:00,
2

Снимка: Gettyimages

На днешния ден, 7 септември, е родена актрисата Евън Рейчъл Ууд. Днес тя навършва 28 години.

Eвън Рейчъл Ууд е американска филмова, телевизионна и театрална актриса и певица. Започва кариерата си в края на 90-те, появявайки се в няколко телевизионни роли. Родена в град Роли, Северна Каролина, САЩ.

Какво не знаете за Евън Ууд:

Баща ѝ, Ира Дейвид Уд III, е прочут местен актьор, певец, театрален режисьор и драматург, който ръководи компания, наречена "Театър в парка". А майка ѝ - Сара Лин Мур, е актриса, режисьор и преподавател по актьорско майсторство. Брат й също е актьор.

Уд започва кариерата си с участия в няколко филма за телевизионния екран още от 1994. След един сезон в "Профайлър", Уд е избрана да играе в телевизионното шоу “Once and Again”.

Уд прави своя младежки дебют като главна актриса в “Малки лъжи” (2002), режисиран от Блеър Тро, където тя играе амбициозната 14-годишна цигуларка Емили Линдстром. Заради тази роля, тя е номинирана за "Най-добра млада главна актриса". През същата година Уд играе поддържаща роля в режисираният от Андрю Никол филм “S1m0ne”, в който участва и Ал Пачино.

Ролята, с която тя пробива, е във филма "13" от 2003 година. Там тя играе Трейси Луис Фрийлънд, една от двете тинейджърки, които се "заплитат" в наркотици, секс и дребни престъпления. Нейното изпълнение е номинирано за "Златен глобус" (Най-добра драматична актриса) и за наградата на "Screen Authors Guild" за най-добра актриса.

През 2005 актрисата участва във видеоклипа на песента  “Wake Me Up When September Ends” на Green Day.

През септември 2006, Уд получава наградата за начинаещ талант на списание "Premiere". Пак през 2006 тя бива описана от вестник "The Guardian" като "изключително мъдра за възрастта си" и "една от най-добрите актриси от своето поколение".

Уд заявява, че е еврейка (майка ѝ е приела юдаизма, а баща ѝ е християнин). За кратко тя посещава основно училище "Кари" в Кари, Северна Каролина. Тя бива обучавана в домашни условия и получава дипломата си за средно образование на 15 години.

Уд има черен колан по таекуондо.

През 2007 връзката й с Мерилин Менсън става публична. Те се срещнали на купон. Уд твърди, че е харесала Менсън заради често използваната от него черна очна линия. Тя описва връзката им като "нежна и дълбока". Уд вдъхновила Менсън да създаде песента "Heart-Shaped Glasses" , а впоследствие участва и в клипа по нея.

Има данни, че през януари 2010 двойката се е сгодила. На 17 август 2010 списание "People" пише, че двамата са развалили годежа си по-рано през същия месец. В интервю за "Esquire" от април 2011, Уд заявява, че е бисексуална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Най-вероятно е еврейка , затова ни я набутват под носа