Звездният ни рожденик: Матей Казийски на 31

Ето любопитни факти за най-добрия български волейболист
23 сеп 2015 07:00, Красимир Ангелов
10

Снимка: Булфото

На днешния 23 септември своя 31-ви рожден ден празнува волейболната звезда Матей Казийски. Роден през 1984 година в София,  днес той е смятан е за един от най-добрите и успешни волейболисти в света.

В кариерата си досега е играл за Славия, Лукойл Бургас, Динамо Москва, Тренто, Халфбанк Анкара, а от тази година се състезава в Япония. За националния отбор играе в продължение на 8 години до 2012 година, когато се отказва заради бойкот към федерацията месеци преди Олимпиадата в Лондон.

Ето любопитни факти за най-добрия български волейболист в момента:

Бъдещата звезда израства в семейство на волейболисти. Баща му Илиян Казийски е бил разпределител, а майка му Валя е играла център.

Като дете той тренира различни спортове, сред които футбол, баскетбол и дори стрелба с лък.

Волейболната му кариера започва в „Славия“ – София. Той тренира там още от пети клас.

Печели бронзов медал с младежкия национален отбор по волейбол от Световното първенство за младежи в Техеран през 2003 година.

Спечели приза за най-добър нападател на Световната лига в Москва през 2006 г.

Наричан е фенове и журналисти "Императора".

Носител на бронзов медал от Световното Първенство и Световната Купа по волейбол в Япония съответно през 2006 и 2007 година с националния отбор на България.

През 2006 година е избран за волейболист номер едно на Европа.

През 2010 година е избран за "Мъж на годината" 2010.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Волейболната ни федерация е сбирщина от лъжци, крадци и *** (казвам го от преки наблюдения). вседки има право да избира дали да се състезава или да не се състезава. Радо Стойчев напусна отбора заради инж. Лазаров. Спомнете си преди години същият този лазаров какво направи с Пламен Константинов на Олимпиядата.ЧРД да си жив и здрав Шампионе!
6
2
 
7
 
! Отговори
Ok преди 8 години
Да е жив и здрав! Възхищавам се от него,истински Император!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете тези спортисти. Те са отвратени от гнусната щуробаджанащина и корупцията в нашия спорт. Вижте какво е казал Лотар Матеус за Боби Михайлов и защо национала ни е толкова скапан. Да дойдат да играят за България е хубаво. Но ще се намерят платени плазмодии които ще започнат едни писаници, едни жълтини от които на всеки се повдига. И аз да съм и аз няма да дойда. Обществото ни е проядено и загнило невъзвратимо!!! Нищо не се прави от управниците поне спорта да е по-чист. Крадене, лъжи, пари.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предател е разбира се! Той ако е българин ще играе за България независимо кой е треньор и кой е председател на БФВ. На какво основание игращ ще си позволява да застава зад един или др. национален треньор? Ако си мъж излизай и играй, ако не си оставаш една п-ка в мъжки екип.
3
3
 
18
 
! Отговори
ШАМПИОН преди 8 години
Да е жив и здрав! Страхотен човек и спортист!
2
12
 
11
 
! Отговори
Предател преди 8 години
с една дума:П-Р-Е-Д-А-Т-Е-Ла повече - България е над всичко, включително над личните дрязги с онази *** Лазаров. България е Родина, семейство и ако толкова лесно се отказваме от нея, по-добре е изобщо да не се раждаме!!! Същото важи за Барбукоглу, Глигор Д-то, който не игра за купа Дейвис, за да си пуска селфита от басейна, всички емигранти, ибзягали, защото така е по-лесно и зарязали родителите си тук, другите да ги гледат и т.н. Не очаквам да ме разберете, но не ми пука за минусите ви.
1
8
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Жив и здрав !Уникален волейболист !И сега преди да започнете да го плюете и наричате "национален предател" помислете защо всичките ни големи спортисти отказват да играят за България.Справка: Бебратов, Матей Казийски, Григор Димитров ...Те ли са сбъркани или ние като народ не ги заслужаваме със злобата и простотията си ?!