Али Ръза, Ферхунде... мачкат милиони евро

Колкото по-популярни, толкова по-добре платени са турските актьори
1 окт 2015 19:45,
19
Али Ръза, Ферхунде... мачкат милиони евро
Снимка: Facebook

Хонорари до небето, стигащи до десетки хиляди евро на епизод, получават актьорите в турските сериали, разкриват местни медии, съобщава БТА.

Колкото са по-популярни актьорите, толкова повече скачат хонорарите. Така например Берен Саат, която играе в "Забраненият плод" и "Пепел от Рози" получава по 90 хиляди турски лири, което е около 30 хиляди евро на епизод. Тя предстои да изиграе и Кьосем Султан, най-влиятелната жена в историята на Османската империя. В сериала ще играе и друга известка турска актриса - Хюля Авшар, която обаче ще получава едва по 18 хиляди евро на епизод.

Не падат много по-долу и други търсени актриси като Хазал Кая ("Забраненият плод", "Огледален свят"), Туба Бююкюстюн ("Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце") и Бергюзар Корел ("1001 нощ"). Кая получава по поне 15 хиляди евро на епизод, Бююкюстюн - около 18 хиляди евро, а Корел - малко над 16 хиляди евро.

При мъжете хонорарите се движат в същия размер. За участието си в сериала "От Русия с любов"  Къванч Татлъту е получавал по 77 хиляди евро на месец, което ще рече по около 20 хиляди евро на епизод. Засега обаче високоплатеният актьор не е зает с друга продукция.

Говори се обаче, че Татлъту високо цени спечелените пари и дори се славел като "скръндза" заради ниските бакшиши, които оставял, за да паркират луксозния му автомобил. Много от момчетата, извършили услугата за известния актьор, споделят, че никога не му се откъсвали повече от 5 лири от джоба (1,50 евро).

Изглежда обаче на Татлъту не му се свиди за любимата, като се има предвид огромната сметка, похарчена за почивка това лято. Според публикации в местния печат актьорът е развързал кесията и е плащал по 2500 евро на нощувка в хотел в Ялъкавак, Бодрум, за него и любимата му Башак Дизер. Според слуховете цялата почивка е струвала 15 хиляди евро.

Друг популярен актьор - Енгин Алтан Дюзятан печели по 18 хиляди евро на епизод, колкото и Неджати Шашмаз, изпълняващ ролята на "Полат Алемдар" в сериала "Долината на вълците".

За огромна сума се е договорил през новия сезон актьорът Ибрахим Челиккол ("Милост"), съобщават турските сайтове. Първоначално той принципно приел далеч по-скромните 10,4 хиляди евро за друг проект, но впоследствие се ориентирал към сериала "Или всичко, или нищо за мен", в който му били предложени почти 21 хиляди евро седмично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: хонорартурски сериали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
money fuck преди 8 години
Телевизията е за пенсионерки , за чиий *** да си бием *** на Ферхунде , при положенив че дори ромките порно актриси са по убави и показват нещо пример little caprice etc. или планета софт порно лай *** , пък и с американското порно поддържаме английския.....
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници. На запад дори порно-актьорите печелят повече, аман от просташка пропаганда на Третия Свят!
6
2
 
6
 
! Отговори
GADORYAN преди 8 години
Нека му е лошо на Али Реза
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези реклами. То и баба Мара сигурно си мисли че някакви такива хорица са върха на света а накрая се оказва че са нищо.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то за тези хора статията не съм чувал никога.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10 ти надявай се надеждата крепи. И на моята свекърва краката и ако бяха нагоре *** ето ще се да е СПЕСТОВНА КАСА
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах какво е сензационното тук?! Навсякъде по света е така в шоу бизнеса - колкото си по-популярен толкова повече пари печелиш. В САЩ някой телевизионни актори стигат до 1млн. на епизод. Нищо странно няма в това...
1
3
 
10
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Тая изби рибата "колкото по-популярни толкова по-добре платени" ало смешници това от памтивека е така нали точно заради парите е целия зор.