Невена Цонева с клип към песента "Двама"

Певицата за проекта си пред Az-jenata.bg
Обновена: 11 дек 2015 13:34 | 11 дек 2015 13:30, Михаела Лазарова
16
Невена Цонева с  клип към песента "Двама"
Снимка: Личен архив

Преди дни певицата Невена Цонева представи най-новия си клип към песента "Двама". Това е втората песен от проекта на Невена – "Възраждане на Златните песни на България", началото на който бе поставено с друга емблематична българска песен "Повей, ветре".

Днес от  рубриката на  Az-jenata.bg - "Тя, звездата" представяме едно кратко интервю с певицата, в което тя споделя своите вълнения както и малко повече за проекта, върху който работи. 

Преди дни представихте една от най-емблематичните български песни „Двама“. Разкажете ни малко повече за нея и за проекта, от който тя е част.

"Двама" е една вечна песен, написана от Мария Нейкова, към която подхождам с огромен респект. За мен е чест тази песен да бъде част от проекта ми – "Възраждане на Златните песни на България", начело с моята версия на "Повей, ветре". Идеята и значението на каузата е тези прекрасни песни да достигнат до възможно най-голяма аудитория, особено сред младото поколение, защото тези песни имат смисъл!

Аранжиментът направи Кристиян Илиев, звукозаписът беше осъществен в студио „Севънтийн“, а миксирането и мастерингът са дело на Михаил Дичев и София Петрова от „Леон Аудио“. Идеята за проекта дойде от само себе си. Докато през 2007 г. вървеше „Мюзик Айдъл“, аз трябваше да избирам да пея между няколко песни за един състезателен кръг, една от които беше „Повей, ветре“.

Така се случи, че дадоха тази песен на друг изпълнител, но аз се зарекох, че някой ден ще я изпея, независимо след колко години. Така и стана... Това беше началото на „Възраждането на Златните Песни на България“.

Клипът към песента е не по-малко въздействащ. Как и къде преминаха снимките?

Част от снимките бяха заснети в „Леон Аудио“, където, освен мен, участват щрайх и пиано. Останалата част беше заснета в една красива борова гора, намираща се над дома ми. Тоалетите във видеото бяха направени специално за случая от дизайнерката Моника Господинова, режисьор на видеото е Жоро Манолов, а пост продукцията е дело на Лъчезар Костов.

Останалата част от интервюто може да прочетете в  Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
ввв преди 8 години
Песните, които "възражда" са класика и никога няма да бъдат забравени, дори и от младите! Според мен, ако възраждаш песен е хубаво да я направиш с по-модерно звучене, за да се хареса и на младите поколения - това е целта. Не разбирам защо ги пее отново, няма да й донесат участия, с които да печели фенове и доходи.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра певица с посредствен екип зад нея, който не знае и не може да прави съвременна качествена музика
10
3
 
7
 
! Отговори
до коментиращите преди 8 години
Невена е прекрасна певица и естествено красива жена,която избра нормален живот с мъж и дете,Е ,няма чалгарски хитове като вашите випаджийки- силиконки дето лазят по креватите на кой ли не.
9
1
 
5
 
! Отговори
ТОЧЕН преди 8 години
ДОБРА ПЕВИЦА, НО НЯМА ШЛАГЕР В РЕПЕРТОАРА! АКО ПЕСЕНТА НЕ Е ХУБАВА И МЕЛОДИЧНА, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ!
8
3
 
8
 
! Отговори
ужас преди 8 години
на тая набедена певица няма ли кой да й каже, че само с кавъри не става. почна с Паша Христова и розата, сега с Козият рог, за в бъдеще да очакваме ли нещо от Пешо Мъката или ще слиза по-надолу?
7
1
 
10
 
! Отговори
а 3 преди 8 години
... и последно, пияно, цигулка, само липсват белите гълъби на забавен каданс, кошмар. И се оказах прав, баба го хареса, каза "ей това е песен и момичето скромно възпитано..." хахахаха
6
1
 
12
 
! Отговори
а 2 преди 8 години
Допълвам към предишното - вижте й клипа на "Двама", първо защо тая песен от времето на баба й, нищо че е хубава? След това - клипа, хахаха свещи, прожектори, принцески рокли, ама що за ужас, това сме го гледали през 70-е в АББА или дори Лили Иванова, това че камерата малко мърда и има кран не оправя нещата. Момичето е хубаво, има глас, ако някой знае какво да направи да го направи, стига с тоя мухъл.
5
1
 
15
 
! Отговори
а преди 8 години
Няма ли кой да каже на това момиче, че е сгрешило има няма с около 40 години. Вероятно хората на Слави Трифонов стоят зад нея, но някой трябва да каже, че всичко около нея е демоде, визията й, песните й, манталитета, клиповете. Това е младо момиче, трябва да привлича вниманието на младите, не на техните баби!!!!!!
4
2
 
8
 
! Отговори
ba преди 8 години
dori nqma si pusna pesenta shtoto znam che shte e tashak
3
1
 
11
 
! Отговори
глас преди 8 години
Песента Двама е на великата Мария Нейкова. Невенка просто е изпяла една чужда песен.Нанадолнище...
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво пее момичето, ама екипът му не става - направили са я да изглежда като млад павиан в размножителен период. Пълен кич!
1
4
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Мегазле. Българската музика е толкова трагична, че даже и не се опитва да създаде нещо ново. Ще претоплят стара естрада, с доста ниско качество поначало, бих добавил, и ще го лансират като невероятна продукция и талант. Изобщо не ми е ясно защо се напъват. На бъларина му е чуждо всяко изкуство, не само музиката.