Диктатори в модата: Долче и Габана

Историята на Доменико и Стефано
5
Диктатори в модата: Долче и Габана
Снимка: Reuters

Модната индустрия като една от най-динамичните, се слави с умението да налага и променя тенденции за времеви период от един ден. Новите лица, вдъхновения и течения излизат с такава скорост, че често е трудно да се проследят, а още по-малко да се следват и приложат в ежедневието.

Когато става въпрос за мода обаче съществува и един друг аспект – лицата, които издържаха на непрестанните промени и глад за креативност и не просто се наложиха, но останаха и продължават да движат индустрията.
Диктаторите, чиито имена цял свят знае и които зададоха облика на това, което днес наричаме „мода“. Събирателните образи, които до такава степен се отличиха, че емблематичните им белези са разпознаваеми и само с един поглед.

Всяка седмица в събота ще вдигаме завесата над някои от тях и ще ви представяме най-големите лица на модата. Ще разкриваме пред вас незнайни любопитни факти и посоки в житейския път на великите дизайнери и какво точно ги направи такива.

Започваме нашата поредица с историята зад модна къща Dolce & Gabbana и нейните създатели.
Доменико Долче и Стефано Габана със сигурност са две от най-известните имена в модната индустрия, които се асоциират с едноименната марка.

Емблематичен почерк е вдъхновението, което с всеки един сезон все повече разгръща различните аспекти на всичко, свързано с Италия, традициите и корените.

Италианската двойка успя да постигне почти невъзможното. За по-малко от десет години те превърнаха своето малко миланско ателие в световна империя.

Когато Армани, Валентино и Ив Сен Лоран вече са се радвали на дивиденти от своите модни къщи Долче и Габана са проектирали мечтите си.

Днес партньорството между двамата маркира модната индустрия и нейната история, представяйки „раздърпан“ деним с декорации и сутиени като дреха за ежедневието – въвеждането на бельото като стил и превръщането на жените в истински изкусителки.

Професионалната връзка между Доменико Долче и Стефано Габана е жив пример за закона на единството и преодоляването на всички трудности и различия.

Доменико, сицилианец, се определя като интроверт, който обича черното и предпочита да прекарва времето си у дома. Баща му е притежавал малко студио за шев и кройка, а Долче споделя, че със затворени очи може да зашие ръкав на сако. В свободното си време дизайнерът развива хобито да създава миниатюрни костюми и рокли от останалите парчета плат.

Красавецът Стефано е четири години по-млад от Доменико и се кълне, че от ранна детска възраст е пристрастен фанатично към модата. В началото на всеки сезон той е прекарвал време в обикаляне на магазини в търсенето на най-актуалната дреха за момента. Габана е пълната противоположност на Долче – роден в северна Италия, висок, строен, комуникативен, обича пътешествията и клубовете.

Преди да създадат професионални отношения дизайнерите са любовници. След 20 години заедно те се разделят, но продължават да правят всичко заедно – създават нови колекции, пътешестват, спорят и се подкрепят. Виждането им за модата е нещото, което ги отличава в индустрията.

Те вярват, че същността на тази сфера се крие в няколко основни силуета – панталоните, полите, блузите и якетата, и всичко се върти около тази концепция. Не се опитват да създадат нещо ново, а просто да предложат тяхната собствена визия за практичното и естетически издържаното, което вече съществува. Въпреки това дуото успя да сътвори и наложи за първи път мъжкия костюм върху гола жена и имплементира женското бельо в ежедневния силует.

Уверените хора се чувстват секси. Това е концепцията на Долче и Габана, която отказва да допусне факта, че една жена е сексапилна заради определена дреха. Сексуалността е много повече – отношението към живота, индивидуалният стил и поведение. Към настоящия момент модната къща има годишни приходи от 1 милиард. Между двете основни марки Dolce & Gabbana и младежката D&G компанията създава дрехи, аксесоари, чанти, обувки и слънчеви очила – D&G glasses, D&G sunglasses.

Прочетете малко известни, но интересни факти за модното дуо в Tialoto.bg


5
Още от
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Д. преди 2 години
Не прочетох "незнайни любопитни факти"

Преди и след трансформациите – еднакви килограми, различна визия (галерия)
Преди и след трансформациите – еднакви килограми, различна визия (галерия)

Преди и след трансформациите – еднакви килограми, различна визия (галерия)

Знаете ли, че... метаболизмът се ускорява по време на бременност?
Знаете ли, че... метаболизмът се ускорява по време на бременност?

Знаете ли, че... метаболизмът се ускорява по време на бременност?