Диктатори в модата: Долче и Габана

Историята на Доменико и Стефано
5
Диктатори в модата: Долче и Габана
Снимка: Reuters

Модната индустрия като една от най-динамичните, се слави с умението да налага и променя тенденции за времеви период от един ден. Новите лица, вдъхновения и течения излизат с такава скорост, че често е трудно да се проследят, а още по-малко да се следват и приложат в ежедневието.

Когато става въпрос за мода обаче съществува и един друг аспект – лицата, които издържаха на непрестанните промени и глад за креативност и не просто се наложиха, но останаха и продължават да движат индустрията.
Диктаторите, чиито имена цял свят знае и които зададоха облика на това, което днес наричаме „мода“. Събирателните образи, които до такава степен се отличиха, че емблематичните им белези са разпознаваеми и само с един поглед.

Всяка седмица в събота ще вдигаме завесата над някои от тях и ще ви представяме най-големите лица на модата. Ще разкриваме пред вас незнайни любопитни факти и посоки в житейския път на великите дизайнери и какво точно ги направи такива.

Започваме нашата поредица с историята зад модна къща Dolce & Gabbana и нейните създатели.
Доменико Долче и Стефано Габана със сигурност са две от най-известните имена в модната индустрия, които се асоциират с едноименната марка.

Емблематичен почерк е вдъхновението, което с всеки един сезон все повече разгръща различните аспекти на всичко, свързано с Италия, традициите и корените.

Италианската двойка успя да постигне почти невъзможното. За по-малко от десет години те превърнаха своето малко миланско ателие в световна империя.

Когато Армани, Валентино и Ив Сен Лоран вече са се радвали на дивиденти от своите модни къщи Долче и Габана са проектирали мечтите си.

Днес партньорството между двамата маркира модната индустрия и нейната история, представяйки „раздърпан“ деним с декорации и сутиени като дреха за ежедневието – въвеждането на бельото като стил и превръщането на жените в истински изкусителки.

Професионалната връзка между Доменико Долче и Стефано Габана е жив пример за закона на единството и преодоляването на всички трудности и различия.

Доменико, сицилианец, се определя като интроверт, който обича черното и предпочита да прекарва времето си у дома. Баща му е притежавал малко студио за шев и кройка, а Долче споделя, че със затворени очи може да зашие ръкав на сако. В свободното си време дизайнерът развива хобито да създава миниатюрни костюми и рокли от останалите парчета плат.

Красавецът Стефано е четири години по-млад от Доменико и се кълне, че от ранна детска възраст е пристрастен фанатично към модата. В началото на всеки сезон той е прекарвал време в обикаляне на магазини в търсенето на най-актуалната дреха за момента. Габана е пълната противоположност на Долче – роден в северна Италия, висок, строен, комуникативен, обича пътешествията и клубовете.

Преди да създадат професионални отношения дизайнерите са любовници. След 20 години заедно те се разделят, но продължават да правят всичко заедно – създават нови колекции, пътешестват, спорят и се подкрепят. Виждането им за модата е нещото, което ги отличава в индустрията.

Те вярват, че същността на тази сфера се крие в няколко основни силуета – панталоните, полите, блузите и якетата, и всичко се върти около тази концепция. Не се опитват да създадат нещо ново, а просто да предложат тяхната собствена визия за практичното и естетически издържаното, което вече съществува. Въпреки това дуото успя да сътвори и наложи за първи път мъжкия костюм върху гола жена и имплементира женското бельо в ежедневния силует.

Уверените хора се чувстват секси. Това е концепцията на Долче и Габана, която отказва да допусне факта, че една жена е сексапилна заради определена дреха. Сексуалността е много повече – отношението към живота, индивидуалният стил и поведение. Към настоящия момент модната къща има годишни приходи от 1 милиард. Между двете основни марки Dolce & Gabbana и младежката D&G компанията създава дрехи, аксесоари, чанти, обувки и слънчеви очила – D&G glasses, D&G sunglasses.

Прочетете малко известни, но интересни факти за модното дуо в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Д. преди 8 години
Не прочетох "незнайни любопитни факти"