Цветя и сълзи за Дейвид Бауи в Ню Йорк

Нийл Портноу го нарече "ренесансов човек"
12 яну 2016 16:30, Петя Славова
24

Японски фен гледа снимката на Бауи в Токио.  Снимка: Reuters

Ню Йорк - приемният град на легендарния британски музикант Дейвид Бауи, също оплаква загубата му. Още от ранните часове на 11 януари, когато беше оповестена кончината на певеца, фенове прииждат към дома му в Сохо, Манхатън, и оставят цветя, свещи и послания, предаде ДПА.

Скърбящите изразяват съболезнованията си и в Нюйоркската театрална работилница, където се играе мюзикълът "Lazarus", чийто съавтор е Бауи.

"Почивай в мир, Дейвид Бауи", гласи послание с големи букви на плакат на Таймс скуеър в Ню Йорк. Часове преди на 11 януари да бъде оповестена новината за кончината на Бауи, починал на 10 януари от рак, от прочутата зала "Карнеги хол" обявиха честване на музиката му на 31 март с гости като "Рутс" и Синди Лопър.

Публикация за събитието в "Ню Йорк таймс", в която се чете "Добър момент да бъдеш Дейвид Бауи", стана повод за критики в интернет. След като беше оповестено, че изпълнителят е починал, продуцентите от "Карнеги хол" решиха, че планираното събитие въпреки това ще се състои като концерт в негова памет.

Сред реакциите в САЩ за кончината на Дейвид Бауи е изявлението на Нийл Портноу, президент и изпълнителен директор на американската Академията за звукозапис, която присъжда наградите "Грами". "Дейвид Бауи беше истински ренесансов човек и мечтател с изключителен талант като певец, изпълнител, актьор и продуцент. Той беше музикален герой за милиони", гласи изявлението на Портноу.

Дейвид Бауи получи почетна награда "Грами" през 2006 г. Единственият състезателен приз на Бауи е от 1985 г. за музикално видео за "Jazzin' for Blue Jean", припомня БТА.

Помолен за коментар относно кончината на Бауи, говорителят на Белия дом Джош Ърнест отговори, че "приносът му към изкуството, музиката и киното е безспорен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казва се Боуи.
1
1
 
6
 
! Отговори
xqw преди 8 години
Сбогом и благодаря за музиката!