Владо Николов коленичил, но до брак стигнал след няколко опита

Трудно функционирам далеч от семейството ми, твърди звездата
Обновена: 12 яну 2016 14:36 | 12 яну 2016 14:07, Александър Попов
1
Владо Николов коленичил, но до брак стигнал след няколко опита
Снимка: Булфото

Вече бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Владо Николов може да се похвали с богата визитка на терена, все още е един от най-добрите ни състезатели. През годините е имало много успехи, сълзи на радост и тъга, не е липсвало и разочарованието. Може би последното е, че отборът ни ще пропусне Олимпиадата в Рио, след като останахме трети в квалификацията в Берлин.

От години Владо играе и живее в чужбина, заради което говори свободно 6 езика и се чувства гражданин на света. От 2 години е в АСЮЛ (Лион), на който, по последни данни, може в края на сезона да получи и предложение да стане треньор. Но където и да отиде по света, волейболната ни звезда знае, че неотлъчно с него винаги ще са най-близките му хора – жена му Мая, която също е волейболистка, и тримата им сина – Александър, на 13 години, 10-годишният Симеон и най-малкият - 7-месечният Филип.

Именно семейството е неговата най-голяма опора. Оказва се, че е преглътнал няколко отказа за брак от съпругата си Мая, но вече 21 години са заедно, а двамата не могат да живеят далеч един от друг.

"Преди да приеме да се оженим, съм й предлагал няколко пъти, но тя отказваше", разкрива Владо в интервю за сп. Story.

"Чувствах, че съм много млада и това ме правеше несигурна. Не несигурна в него, а като цяло, защото за мен бракът е сериозна крачка. Да кажа "да" е лесно, но след това?", включва се и Мая.

Първият отказ идва след 5-годишна връзка, но волейболистът не се ядосал и приел аргументите на любимата си.

"Не се отказах да й предлагам, защото за мен това е важно. Да кажем, че съм традиционалист. Приемам брака сериозно и смятах, че е редно, като съм избрал нея, всичко да бъде направено както трябва. А и бракът дава повече сигурност на жената", смята Владо Николов.

И двамата се стараят да бъдат възможно най-много време заедно и да бъдат добри родители. Помагат баби и дядовци, но основните грижи са на Мая. В помощ при отглеждането на най-малкия Филип се включват активно и батковците.

Владо се старае да бъде справедлив баща.

"Те не са в казарма, че да поставям някакви правила и да държа те да не ги нарушават никога. Но със сигурност не ги и лигавя. Поне не и нарочно. Опитвам се да ги подготвя за житейския им път, като им предам ценностите, които са важни за нас, с майка им. Да станат самостоятелни личности, за да могат сами да вземат решенията си в живота и да носят последствията си от тях. И най-главното - да знаят отговорностите си", категоричен е той.

"И аз мога да кажа, че децата ни не са лигави. Даже на моменти са доста сериозни за възрастта си. За нас е важно те да виждат какво правим ние. Да присъстват на мачовете на баща си, да виждат откъде идват парите, как се случват нещата, да разберат, че спортът не е само забавно приключение, че има и загуби, и болка, и изкълчени глезени... Да са колкото се може повече с нас, да гледат и да вземат пример. Ние затова сме всички заедно. Защото аз можех да си остана в България, докато той ходи по света и у нас - щеше да ми е по-лесно. Само че за нашите разбирания с Владо това не е семейство", допълва го Мая.

Семейството има своите и добри и лоши моменти, като във всяко семейство спорят.

"Не е тайна – имахме труден период 2012 г. Беше едно стечение на обстоятелствата, в което попаднахме, една центрофуга, в която ни завъртя животът. Беше труден период за мен в кариерата, с много проблеми с отбора и това малко или повече се пренесе върху семейството. Същевременно Мая имаше здравословни проблеми, може би вследствие на цялото това напрежение покрай мен", откровен е Владо.

Тяхната рецепта за здрав брак е да не се правят едни и същи места. "Рутината убива. Когато ежедневието влезе там, нещата отиват на зле. Аз внимавам", казва волейболистът. А Мая допълва, че разделите им по време на лагери дори помагат.


1
Още по темата: Владо Николов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година
10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер