Вилата, която беше собственост на Дейвид Бауи

Вижте карибската къща на покойния британски певец
13 яну 2016 19:13, Теодора Драгоева
34
Вилата, която беше собственост на Дейвид Бауи
Снимка: architecturaldigest.com

Зашеметяващата вила на Дейвид Бауи беше обявена за продажба за сумата от 20 милиона щатски долара, дни след смъртта на 69-годишният култов певец.

Тропическото райско кътче на Бауи е на частния карибския остров Мустик, любимо място за почивка и на кралските особи Уилям и Кейт.

Той купува къщата малко преди да се ожени за сомалийския топмодел Иман, в началото на 90-те.
Екстравагантният и цветен интериор на вилата е в балийски стил и е бил създаден преди около 30 години от самия Бауи, който беше споделял, че островът е толкова релаксиращо място, че му е трудно да работи там.

В едната стая има маса въздушен хокей, мини сцена с китари и барабани и цветни модели на птици, висящи от тавана. Освен това вилата разполага с плувен басейн с мокър бар и тропическата градина.

През 1992 година глем рок иконата пусна списание Architectural Digest във вилата, а в интервюто сподели: "Исках интериорът да не е типичен за Карибите. Това е моя прищявка. Обичам добрите клишета, а тази къща за мен е просто най-възхитителното клише. Мустик е остров на фантазиите."

Въпреки обичта си към това място, Дейвид и Иман заживяват заедно в Ню Йорк Сити и преди няколко години решават да продадат карибския имот за 5 милиона долара.

Последният собственик на красивото, 5-стайното имение беше британският издател и поет Феликс Денис, който също почина през 2014 г.

Вижте снимки на вилата в галерията нa Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е, че нетърпимостта към гейовете напоследък многократно е нарастнала по повод политическата коректност, Кончита Вурст и всички, които ни убеждават, че това е нормално. Но според мен просто българинът видя как е живял Дейвид Боуи и му завидя. Затова и негативните коментари по-долу. Истината е, че той е бил с успешна кариера и много пари и си е живял точно както си е искал. Един щастлив живот.
9
2
 
1
 
! Отговори
вм преди 8 години
хайде сега погребете го прав с празни ръце нагоре, както Александър македонски...
8
1
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
На коментара...селски илитерат, коментира велика личност, оплювайки я, с единственото желание да се почувства малко по-значим...от това, което е.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер интересна личност, независимо дали е бил хомо, хетеро, би или напълно импотентен.
6
3
 
4
 
! Отговори
WTF преди 8 години
Абе защо не триете писаниците на този очевидно нестабилен психически човек??? 80 % от мненията под тази статия са негови и са меко казано гнусни. Това е гавра под статия за личност като Бауи. И човек, проповядващ тероризма като нещо добро няма място в обществени медии, дори като нискоинтелектуален и емоционално осакатен коментатор.
5
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
До ()__________ОКо речи? Ко?
4
4
 
9
 
! Отговори
()__________О преди 8 години
Kо ви бърка в устичката какъв е бил Д.Бауи?!Правил е изкуство човека,а не като голям процент от българите да седне пред телевизора да гледа и да ПЪРДИ
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един от децата на дъгата си отиде,само не ми е ясно оная шоколадовата му женичка за какво точно го е.ползвала?
2
3
 
4
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
най-големият проблем на тези отдалечени и усамотени кътчета е че вероятноста да получиш спешна медицинска помощ на време е равна на нула...още повече че даже да ви се окаже първа помощ навреме, вероятноста да ви транспортират навреме до високо профилна болница също е нула...
1
7
 
9
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Айде стига си писал сто пъти едни и също простотии, бе анаонимнико! Бауи е велик музикант и страхотен човек, за който никога не е имало рамки и граници на нищо, което прави. Скрий се в пещерата, от която си изпълзял и не смей да хулиш великите хора!!!