Рене Анжелил си отиде от този свят на 73

Съпругът на певицата Селин Дион издъхна от рак
Обновена: 15 яну 2016 07:59 | 15 яну 2016 07:37, Веселина Йорданова
6
Рене Анжелил си отиде от този свят на 73
Снимка: БТА, архив

Рене Анжелил, съпруг и импресарио на канадската певица Селин Дион, почина днес на 73 години в Лас Вегас след продължителна борба с рака, съобщи говорител на певицата, цитиран от Франс прес.

"С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че Рене Анжелил почина в дома си в Лас Вегас, щата Невада, вследствие на раково заболяване", посочи в комюнике говорителят на Дион, Марк Оливие.

"Допълнителна информация ще бъде предоставена през следващите дни", посочи певицата на страницата си във Фейсбук, цитирана от Ройтерс, допълвайки, че семейството би искало да преживее този тежък момент в тесен кръг.

Рене Анжелил е роден в Монреал в семейство от ливанско-сирийски произход. Той става певец в група "Ле Бароне", но няма успех и се насочва към професията на агент.

Анжелил открива Дион, когато тя е едва 12-годишна и с течение на времето я превръща в световна звезда. През 1994 г. двамата се ожениха на пищна церемония в Монреал. Селин и Рене, който е с 26 години по-възрастен, имат три деца.

Заради заболяването на Анжелил, открито още през 1999 г., през 2014 г. Селин Дион прекъсна кариерата си. Певицата каза, че съпругът й е подкрепил завръщането й по-късно на сцената. През 2014 г. Анжелил престана да бъде мениджър на Дион и тази функция пое техен семеен приятел - Алдо Джампаоло.

"Напусна ни един колос на артистичния свят", писа в Тwitter канадската министърка на културното наследство Мелани Жоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Селин ДионРене Анжелил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Запознали са се когато Селин е на 12. Май се покрива нещо по отношения кога са започнали сексуалните си връзки. Не ми се вижда чиста работата.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му се незнае, не можете ли озлобени хорица просто да кажете мир на праха му и да изразите някакво елементарно поведение на съпричастност, а все трябва злобни коментари да има! За съжаление такива като вас са по-страшни от рака, защото сте основния тумор на опростачване и озверяване и като разсейки пълзите с натрапчивия ви и неудържим негативизъм! На такива вести като не може да ви се откъсне една добра дума поне замълчете, но сте толкова елементарни, че и за това не ви стига акъл!
3
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Когато се женят, той е на 52 години, а тя на 26 години, което се оказва идеалната възраст за тях за един дълъг и стабилен брак с три деца.
2
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той отдавна си страдаше от рак. Май по тоя повод тя пак беше тръгнала да се самоубива.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mного рак в България, много рак и в "щастливия" запад. Уж имат велико и напреднало здравеопазване, а и техните данъкоплатци *** от рак като мухи. Май прави ще се окажат конспираторите, че усилено се работи с цел разболяване на населението - стрес, облъчавания, ГМО и т.н.