Звездният ни рожденик: Светльо Витков на 45

Ето интересни факти за живота и кариерата на популярния рокаджия
Обновена: 26 яну 2016 07:18 | 26 яну 2016 07:09, Красимир Ангелов
26

Снимка: Булфото

На днешния 26 януари рожден ден празнува популярният рок музикант Светослав Витков. Роден през 1971 година в София, той става популярен като вокал на емблематичната за 90-те група "Хиподил".

По-късно той става част от „Светльо & The Legends“ - група, с която и до днес се изявява по клубове в цялата страната.

От октомври 2015 година е общински съветник в Столичния общински съвет от партия "Глас народен".

Ето интересни факти за живота и кариерата на популярния музикнат:

Има по-голям брат – Николай. Любопитното е, че рождените дни на двамата братя са само с 3 дни разлика.

Споделя в своя сайт, че има прадядо, който е убит по време на Илинденско-Преображенското въстание като ятак на Яне Сандански.

По професия е икономист. Завършил е Софийската математическа гимназия, а по-късно и УНСС.

Още като ученик в СМГ поставено началото на бъдещата група "Хиподил". През цялото време Светльо Витков освен вокалист е и основен текстописец на групата, която се превръща в сензация в родната пънк и рок сцена.

Светльо Витков има издадени 3 книги. Едната от тях е посветена на историята на "Хиподил".

Освен музикант и политик, Витков е и каратист. Тренира карате още от дете, за кратко тренира и бокс. Има черен колан и преподава карате.

През 2011 година инициативен комитет издига Светослав Витков за кандидат-президент на Република България. Негово вице е Венцислав Мицов.

През 2013 г. създава ПП „Глас народен“ и партията участва в предсрочните парламентарни избори. На последните местни избори партията вкарва двама общински съветници в СОС, като единият е Светльо Витков.

За кратко се изявява и като телевизионен водещ. Води предаването "Пей с мен", заедно с Камен Воденичаров, по "Нова телевизия". По-късно е водещ и на всекидневно шоу "Точно така".

Част е от щафетата за олимпийския огън преди летните олимпийски игри в Атина 2004.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жив и здрав - ама и това не е лесна, неговата... или си пълен такъв, или не си. няма полу.
16
4
 
5
 
! Отговори
Незнайко преди 8 години
Тоз пък кой е ?
15
0
 
13
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
Малко счетоводство на "партията" му, с данни от техния сайт за периода ян.-дек. 2014: Общо приходи: 545 166 лвОт правителството: 534 560 лвОт дарения: 238 лвОт членски внос: 142 лв Разходи за материали: 23 778 лвЗа външни услуги: 304 516 лвЗа възнаграждения: 50 689 лвЗа командировки: 6723 лвСами си правете изводите как партия със 142 лв годишен членски внос изразходва 50 бона за заплати и 300 000 за "външни услуги". Честит рожден ден, и харчи умно останалото.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой не знае, този бездарник е зет на Бриго Аспарухов. Хайде сега плюйте го, ако ви стиска!
13
3
 
4
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Няма начин да не е на хранилка....само,че ние не знаем.....а дали е доносник или поставено лице на някоя партия за която ние не знаем, ще се разбере в най-скоро време....
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До congratulationsНе те знам при кого си на хранилка... Да беше живял по времето на Тато, сега щеше да си зрял доносник. Има нещо супер отвращаващо в хората от твоя тип... Да пишеш, да говориш неверни неща.. това е толкова долно приятелче... Случайно познавам хора от обкръжението на Св.В. и знам как започнаха всичко. Знам с какви пари си правиха кампаниите. Ако има нещо гнило, аз пръв ще си оттегля подкрепата към тях, За сега няма... А и парите които харчат от субсидията си ги пишат на сайта.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
честито Светльо, да си жив и здрав!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светло, жив и здрав да си, мен! И специален поздрав за всички, които мислят, че тяхното мнения много го брига: Светльо& The Legends: Боли ме г***з@
9
3
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Сигурно Витков управлява държавата и Софийска община. Малоумието на народа определено не е изразено от процента, гласували за Глас народен. Ако беше от ДС, дали щяха да го бият и да го забраняват?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
:) в една килия в първо районно Варна 1993
7
4
 
18
 
! Отговори
Ицо Петроффф преди 8 години
Полу-оуигофуен ;-) ЧРД Светляк ! Бъди жив и здрав !
6
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в България можеш да си направиш снимка с мръсен потник и да лапнеш от това половин милион субсидия
5
6
 
21
 
! Отговори
Емигрантъ преди 8 години
Светльо е единственият дисидент бит от Нар.милиция.Музиката му е забранявана от министерството на културата.Не зная дали успя да осъди Варненските куки.Дано да продължи с Рок музика.
4
13
 
12
 
! Отговори
congratulations преди 8 години
Най-интересната легенда е, че Св.В. е сигурно най-младия вербуван от ДС и поради тази причина легендарния Бриго Аспарухов, активирал навремето Б.Б. сега се опитва да прави същото и с легендарния Св.В, продуцирайки партията му Глас народен. Най-хубавото обаче е, че откак постъпи на служба в Столична община, легендарната София грее от ред, чистота и спокойствие. Такива хора ни трябват за политици - умни, възпитани, културни, отдадени, да внесат морал и почтеност в политиката. Не някакви ***, дето използват малоумието на народа и участват на избори само за да минат 1-ия процент и да се хрант
3
23
 
16
 
! Отговори
винкело преди 8 години
Пернишки боклукопростак,музикален инвалид.
2
10
 
25
 
! Отговори
Генади преди 8 години
Да е жив и здрав....а за вашето мнение анонимки 1 и 2 Витков е изпял песента боли ме газъ....
1
18
 
16
 
! Отговори
Роко преди 8 години
И той тарикат стана *** държавна пара,кво прай със субсидията тва лай#о витков имал рожден ден е ква звезда пък е той!!!Боже прибери си верисиите.....