Елен Колева не припкала до Калин Терзийски

Аз не съм с него, но той е мое вдъхновение и муза, твърди тя
Обновена: 28 яну 2016 14:57 | 28 яну 2016 14:52, Александър Попов
18
Елен Колева не припкала до Калин Терзийски
Снимка: Булфото

В интернет отново избухна скандал – Елен Колева откраднала Калин Терзийски от жената, с която той живее от 15 години и която е преминала заедно с него през всичките му състояния – светли и тъмни, шушукат в светските среди.

Дългогодишната приятелка на поета – Ивана, е убедена, че Елен е заплаха за нея и връзката й с Калин, и не скри притесненията си, а напротив - публично отправи обвиненията си, нападайки половинката си и Елен във facebook.

"За да не си задавате въпроси, вие, които харесвате и цените творчеството на Калин Терзийски, както и неговата пристрастност към поезията на Елен Колева, искам да кажа на всички, най-отговорно, че той има връзка с нея и че от вчера това е жената, с която живее... Всички въпроси, свързани с писателя, моля, да отправяте към нея и лично към Калин. Благодаря! Ивана..жената, с която живя до вчера в продължение на петнадесет години. Отново благодаря", написа благоверната на Калин.

"Не само, че не живея с Калин Терзийски, а и не зная нищо за него от дни! Нека не превръщаме това в сапунен сериал! Ставаме смешни. Извинете! Ужасно бих била щастлива това да е така, но за съжаление не е. Най-вероятно живее с друга своя муза, Ивана! Аз не съм с него, но той е мое вдъхновение и муза! Той е мой учител и ми даде много! Най-вече вяра и устрем към възвишеното и красивото в изкуството", заяви Колева пред сп. "Story".

Двамата се срещат за първи път през лятото на 2015. Инициатор е самата Елен, която се свързва с писателя, молейки го да сподели мнението си за текстовете й, които тя пише през последните години, и за опитите й за стихове, провокирани от различни събития в живота й. Калин откликва на молбата й. Освен като добър човек, той е известен в средите и с това, че подкрепя нови, млади автори. Така започва творческият им път.

"Тя ми изпращаше своите думи, а аз внимателно и нежно ги подреждах, без да променям  емоцията в тях", казва малко след запознанството им Калин в свое интервю. И ето че първият им общ проект "Мактуб" се ражда през същото това лято на 2015.

И макар, питайки Елен за отношенията й с Калин, тя да казва, че проектът им е създаден по неведоми пътища, така както протичат връзките в природата, без причина, но със скрит и важен смисъл, публиката клати невярващо глава.

Причината не е само съвместната им работа, но и десетките знаци, идващи от творчеството на Елен - „Как исках да ти разказвам за света извън алкохола, да те превеждам през мостове и бездни“, а и от неговото, което той нескрито и без притеснение публикува в интернет, без да заявява публично чувствата си, но и без да ги крие.

Това, което вълнува и двамата, е битието – за Калин е изчистено и натурално, а за Елен – мистично и непредсказуемо. Срещата им е повратна точка в живота на актрисата, изстрадала и едвам отърсила се от кошмарна връзка, но и за Калин, чието прекалено пиене преминава в истински алкохолизъм някъде към 2003 и продължава до към 2008 г.

Писателят от 15 години живее с психолога Ивана Генова и именно тя е жената, станала свидетел на всичките му превъплъщения.

"Тъмният му период беше доста труден, с много съмнения, мисли за раздяла, събиране... Не знам защо не го напуснах тогава, може би защото ме мързеше, при положение, че той беше откровен пияница, може би защото връзката ни се беше превърнала в рутина, а може би все пак съм имала много силна любов към Калин", разкрива душата си Ивана в телевизионно интервю.

С Калин нямат брак и деца. Дъщерята на Терзийски е от предишния му брак с Мирослава Тотева, който продължава едва 5 години.

Елен Колева е категорична, че той не е при нея. Близки до твореца подшушват, че е при друга жена и отново се е отдал на алкохола. Смесвал го с хапчета. Всъщност това е била причината Елен да спусне бариерата между двама им. Тя не можела да понесе втори път да живее и да дарява любовта си на подвластен на алкохола мъж. А порокът на Калин се отприщил внезапно около Нова година, след като не бил близвал алкохол години наред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
АЯЖГТНВ преди 8 години
" БИВШИЯТ НА ЕЛЕН КОЛЕЛА Е АЛКОХОЛИК ".ТОВА Е САМО НОВАТА ИНФОРМАЦИЯ.ДРУГОТО СЕ ТИРАЖИРА И ПРЕПОВТАРЯ ОТ ТРИ ДНИ.ЦЕЛТА Е БИЛА ДА СЕ ЗАСЕГНЕ АЛЕКСАНДЪР НАЙДЕНОВ.ПОСТИГНАТО Е С НАПИСАНОТО МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ..."ТЯ НЕ МОЖЕЛА ДА ПОНЕСЕ ВТОРИ ПЪТ ДА ДАРЯВА ЛЮБОВ НА ПОДВЛАСТЕН НА АЛКОХОЛА МЪЖ ".НА ЕЛЕН КОЛЕВА ОЧАКВА СБЛЪСЪК С НАЙДЕНОВ ,КОЙТО ДА ГИ СЪБЕРЕ. А МОЖЕ И ДА СА ЗАЕДНО , НАЙДЕНОВ ДА СИ ПЛАЩА ЗА СТАТИИТЕ И ДА НИ СЕ СМЕЯТ.
14
0
 
8
 
! Отговори
pispispis преди 8 години
Инфантилна история.
13
0
 
5
 
! Отговори
d преди 8 години
Айде мажи си майонезата...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя?До кого...?
11
2
 
16
 
! Отговори
Пор преди 8 години
Калин Терзийски, винаги уж борещ се за различното, възвишеното и красивото, бива преследван от най- обикновена, банална, грозновата, накокошинена ***- златотърсачка! Колко възвишено, ох, ще заплача!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обръсни си веждите....
9
3
 
35
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Калин Терзийски, Ваня Щерева и Захари Карабашлиев са моите музи, които ме вдъхновиха да не чета съвременна българска литература. Когато бях малък четях писатели като Любен Дилов, Димитър Талев и Фани Мутафова си мислех : "Колко недооценена литературна сила сме! ". Сега направих няколк ,буквално, напъна да прочета книги като 18% сиво и Алкохол и си мисля "Кой за БОГА е издал това" . Литературата ни стана като киното, киното като телевизията, телевизята като музиката, а музиката ни е чиста чалга
8
8
 
23
 
! Отговори
Men преди 8 години
Колко е грозна тая, не е истина, моля слагайте един черен квадрат на главата и когато поствате снимки.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е тъжно, че представител на т.нар. съвременни български писатели, е този Калин. За писател определено не го бива, като човек не го познавам какъв е, ама се шуми твърде много около него, а реално не е нищо особено.
6
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Вземи си поет алкохолик за отглеждане! Имаше един друг такъв поет, дето се друсалкаше и афишираше колко е напред с матриала. Понеже тоаа Терзийски много почна да нашумява и му прочетох книгата Алкохол. Пълна скръб. Пример за това как да се срутиш и друго нищо. Само това. Браво, браво върви по пътя си този. Язък за жената!!!
5
3
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Ако правилно чета и интерпретирам информацията от тази статия, разбирам, че въпросната Ивана, е прекарала 15 години с един екс, бивш,от време на време, а и понастоящем алкохолик, от които няма дете? Ето на това аз му казвам----- егат...прецаквацията!!!!
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попов, в какъв смисъл използваш "припкала" в заглавието? Значението на глагола не се връзва със статията.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно, за да ги разберем кои са го забъркаха този "скандал" ;) Хитро и евтино.
2
0
 
16
 
! Отговори
L преди 8 години
Кой ги знае тия?
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая най-накрая няма ли да си оскубе веждите