Певицата Пламена срещу анорексията, ще я победи ли?

В един момент е тежала ужасяващите 35 кг, битката й продължава
Обновена: 5 фев 2016 14:16 | 5 фев 2016 11:44, Александър Попов
75

Снимка: Facebook

Пламена е позната като финалист в предаването "Мюзик Айдъл", след това за кратко е в каталога на най-голямата фолк компания - "Пайнер". Последнота й изява пред очите на обществеността е в риалити шоу, в което излиза с щампата "скучна".

Сега обаче нейният живот няма нищо общо с шоуто. Тя се бори с анорексията.

"Стигнах дотам да се ограничавам от водата, която пия. Всеки един килограм отгоре ме наранява", разказва Пламена пред Нова телевизия.

Това е история за път към смъртта и опита да се върнеш от тунела. В този разказ всяка хапка е усещане за провал.

"Много е трудно. Не приемам, че в момента гасна от анорексия. В момента се боря. Това ще бъде най-голямата победа в живота ми", сигурна е Пламена.

"Удоволствието" от глада започва преди година. На височина от 1,70 м тя стигнала 35-37 кг. Сега се е закрепила на 40 кг.

"Ям ядки, но все още си меря храната. Но няма да е все така. Не съм се притеснявала от някакъв фатален край, но са ми се случвали гърчове и припадъци. Когато започна да ми пада косата, се почувствах много болна. Спираш да функционираш. В един момент имах чувството, че тялото ми е балсамирано. Не си жив, просто дишаш. Мислиш само какво да не ядеш", откровена е певицата.

Пламена се връща и към момента, в който става известна покрай музикалния формат.

"Мога да напиша цяла книга за матрицата, в която попада един участник в подобен музикален формат. Това е един измамен балон, още си малък, създават ти илюзия, че си много голяма звезда. Всичко е една лъжа и свършва след три месеца. Оставаш сам и те завърта една центрофуга, в която трябва да оцелееш", разказва певицата.

След шоуто тя си взела квартира, започнала да пее в пиано бар.

"Имаше голям интерес към мен. Бях ангажирана с музиката, но сам е трудно да оцелееш. Събрах пари и ги вложих в поп проект. Попаднах на некоректен режисьор, който взе парите и една година не си вдигаше телефона. После се свързах с инж. Митко Димитров и влязох в "Пайнер". Тогава разбрах, че за да оцелееш, трябва да влагаш много пари, за да си конкурентноспособен. С пеене само не може да се оцелее, трябва да мислиш за всичко, да си плащаш ротации в телевизиите. Когато имаш финансов гръб, нещата се случват много лесно. Аз съм от нормално семейство и нямам този финансов гръб", разказва Пламена.

Тя разкрива, че е получавала и предложения, които нямат нищо общо с музиката и най-тежко й е било, когато тези предложения са станали повече от тези за участия.

Проблемите с хранителното й разстройство започват преди година.

"Дали паник атаки, дали наркотици, дали анорексия - всеки си има тъмна страна, с която се бори. Видях, че не мога да контролирам нищо в живота си, освен храната и теглото. И хвърлих енергията си натам, успокояваше ме, че имам контрол поне над това. Гладът е като наркотик. Кантарът ми мереше с 3 кг повече и по-голямата цифра ме караше да искам да отслабвам още и още. Стигнах до 35 кг. Чаената лъжичка с мед я смятах за едно хранене", връща се към най-големия си кошмар тя.

В това време майка й я е молела да я заснеме гола, за да види сама пораженията.

"Тогава видях в огледалото просто кокали, вдлъбнатини. Веднага ги изтрих. Нещото, което ме накара да се замисля, е моментът, в който получих бяло петно. Говорих по телефона и след минута нямах никакъв спомен с кого и за какво сме приказвали", допълва изпълнителката.

Кога е настъпил моментът, в който е искала да се завърне към живота?

"Сега се замислям, че не е настъпвал истинският такъв момент. Пожелавала съм си любов, хит, но храна - не. На празници баба ми е готвила любимите ми ястия. Хапвала съм малко баница, или малко гювеч, но на другата сутрин се чувствам дебела и подута. И в такива моменти съм си казвала, че никога няма да се излекувам. Че ще умра. Осъзнавам, че трябва да кача килограми, но това ме наранява", разказва Пламена.

Тя се надява колкото се може по-скоро да се завърне към живота.

Сядайки в ресторант, в чашата вода тя вижда средство, което да й помогне да повърне. А парчето риба определя като провал - ако не хапне, ще е провал на лечението й, а ако го хапне, вижда провалът от другата страна.

"Ям го, защото знам, че това трябва да направя, не че го искам. Надявам се да дойде времето, когато ще си поръчам цяла порция. Това ще бъде най-голямата победа в живота ми", надява се Пламена.

В България отдавна се спекулира с едно число от 200 000 души, страдащи от анорексия. Но специалистите по хранителни разстройства казват, че няма как да има статитика в България, защото на практика не се води такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Пламена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
0
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
Ох котьоооооо
54
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това от далече намирисва на евтина реклама. занимават ни с глупости, а момата привлича внимание със сетен копнеж за участия.
53
1
 
6
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
От все сърце й желая да се пребори и да върви напред. Много добре си я спомням от музикалния формат. Хубав глас, естествено поведение, беше просто едно много сладко и жизнено момиченце. Трябва по-често да си гледа и снимките от това време. Успех, ще се пребориш!
52
1
 
3
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Снимка 9 е красноречива . Не ме интересува кифленския живот ..
51
4
 
4
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Прилича ми на реклама ...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимка11-Силикона е враг на анорексията!
49
4
 
15
 
! Отговори
Акъл трЕбва тук преди 8 години
Когато всяка кифла се мисли за кроасан това се получава.Всичко е в мозъчните гънки.Затова повече четете за да ви се набръчкват мозъците а не лицата та да ги пълните с ботокс и други ***.Четете истинска литература вместо да се пулите У телефоните си с тези смешни дебилски физиономии за самоснимка с вид на тъпачка с устни трътка.Занимавайте се със смислени неща а не със "шоу" защото ставате посмешище на зрителя а печалбата е за продуцента.Бъдете себе си а не имитация на еднодневна играчка.
48
0
 
23
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
Анорексията е психично разстройство и няма много общо със желанието за сексуално привличане. То е криза на личността, реакция на чувството за отхвърленост и безпомощност да контролираш случващото се. И е опасно състояние, в което болният отхвърля себе си "до смърт". Това е важно да се разбере. Стига се до момент, в който не можеш да овладееш стремителното летене към края. Ние, зрелите хора не познаваме нещата и не мислим правилно, но съдим едно младо момиче, че не се ориентирало вярно в живота!
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми дами,не робувайте на тези маниакални състояния,които ви карат да изглеждате в очите на мъжете като прът за орехи.Не си мислете че сте привликателни,ако ребрата ви в огледалото са като на рентгенова снимка.СПРЕТЕ СЕ!!!ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!
46
1
 
26
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Да не дава Господ ти един ден да се "изправиш до стената", обграден от собствените си демони. Да те видим колко си корав тогава и как ще се измъкнеш. Точно такива пичаги като теб са половината квартални пияници, които като ги зареже жената и останат без работа, тотално деградират в рамките на година-две и не могат да се познаят! Малко повече смирение пред слабостите човешки, че не се знае утре нас какво ни чака. Каква устойчивост искаш от една дете, което са го хвърлли в дълбокото разни TV акули
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 47Ами прав си, не е! Защото има много по-страшни неща от това, че някаква кифла не успяла да се реализира като такава! Да благодари на бог, за това, което има, не да се чуди само какви капризи да си измисля! Проблемите и са бял кахър, но тя веднага тръгнала да се самоунищожава и да реве по телевизиите, вместо да се вземе в ръце и да върши нещо смислено. Аман от разглезени дечица ,дето всичко трябва да им дойде на тепсия, иначе видиш ли ще се самоубиваме ... Лигавщини му викам на това!
44
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 8 години
Когато някой е направен за физическа работа - тъкачка, фризьорка, шивачка, градинарка а такава работа няма - започва кризата. Момичето му станало много криво чак като осъзнало че повече искат да се пее на мъжки микрофон отколкото на електрически до преди това всичко си било наред.
43
4
 
1
 
! Отговори
боли ме преди 8 години
член 6
42
15
 
11
 
! Отговори
Пламенчо преди 8 години
Ама Пламено, ти луда ли си ***?Да се наливаш с тая калориина бомба водата?Още пий тая вода пък после се чуди защо си такова прасе 35кг.
41
2
 
20
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
То и съпричастността с чуждото нещастие не е по силите на всеки! Да го имаш предвид...Вероятно това момиче не е захванало нещо друго, защото е повярвало в таланта сии е възжелало да го доразвие по успешен начин. Само че е пропуснало, че у нас, талантът да пееш добре е на 4-5-то място зад други качества (да си безпринципен,пробивен, провокативен, повърхностен и лек). И така възниква конфликта, къса се връзката с реалносттаи стартира "програмата за самоунищожение", което медиците наричат анор
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали още практикува, но навремето преди 10тина години имаше една много добра психоложка - Весела Вътева се казваше ако не се лъжа. За 1-2 години се получаваше възстановяване, като се занимаваше точно с анорексия и булимия.
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мога да напиша цяла книга за матрицата, в която попада един участник в подобен музикален формат." Добре де, едно не ми стана ясно: защо трябва на всяка цена да стане певица? Пробва се, добре. После като вижда, че не се получава, няма значение по какви причини, защо не се захвана да учи нещо или някаква друга работа да си намери? Ама не, всички се стремят към кариера на чалга звезда. Защо ли не и съчувствам? Сигурно защото не съм певица, нито пък се стремя да стана такава.
38
2
 
24
 
! Отговори
osho преди 8 години
Ако хората, които спечелиха от известността и имат малко съвест, ще се бръкнат, за да и помогнат. Трябва и работа със специалист по хранене и добър психолог. Ще и трябва време, докато организмът и възстанови дефицитите и системите му заработят нормално. Дано има късмет и да си създаде семейство след това. Ако е достатъчно мъдра, ще използва анорексията като съдбовен знак за това, кое всъщност и важното и ще съумее да се освободи от фалшиви идоли! Пожелавам и здраве и сили.
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насаждайте им модела на успели плеймейтки и алкохолици после питайте защо
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
https://google.gr/search?newwindow=1&espv=2&biw=1366&bih=609&tbm=isch&q=νανά+καραγιάννη+πριν+και+μετά&revid=57152Вижте това една гръцка водеща до какво се докара