Тейлър Суифт и Кендрик Ламар – големите Грамита

С награди си тръгнаха и Ед Шийран и Меган Трейнър
16 фев 2016 11:37,
1

Алис Купър Снимка: Reuters

Рапърът Кендрик Ламар спечели пет награди "Грами", но се размина с призовете във водещите категории, предадоха световните информационни агенции.

Рапърът водеше по номинации с 11 на брой за най-престижните музикални награди. Наблюдателите очакваха триумф за него и хип-хопа на наградното шоу. И макар Кендрик Ламар да спечели най-много отличия - пет на брой, сред които за най-добър рап албум за "To Pimp A Butterfly" и най-добра рап песен за "Alright", доминацията му се ограничи единствено в рап категориите. Водещите награди отидоха при други изпълнители, пише БТА.

Голямата награда за албум на годината беше присъдена на Тейлър Суифт за "1989" - най-продаваната тава за 2014 г. и първият изцяло поп проект на американската кънтри звезда. 26-годишната Суифт записа името си в историята на наградите "Грами" като първата жена, печелила два пъти топ отличието за албум на годината. Тейлър Суифт за първи път получи приза през 2009 г. за албума си "Fearless". От тазгодишната церемония певицата си тръгна с три отличия.

В категорията за песен на годината наградата беше присъдена на британския певец и автор на песни Ед Шийран за "Thinking Out Loud".

Хитовото парче "Uptown Funk" на диджей Марк Ронсън в сътрудничество с Бруно Марс беше отличено с приза за запис на годината.

В категорията за най-добър нов изпълнител наградата беше присъдена на Меган Трейнър.

Наградите "Грами" бяха раздадени за 58-и път на церемония в центъра "Стейпълс" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто беше рапърът Ел Ел Куул Джей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари