Банкнотите от 20 лири да са с лика на Дейвид Боуи

Това искат фенове в петиция с 40 000 подписа
Обновена: 17 фев 2016 14:38 | 17 фев 2016 13:55, Петя Славова
5
Банкнотите от 20 лири да са с лика на Дейвид Боуи
Снимка: архив, Reuters
Фенове искат ликът на легендарния музикант Дейвид Боуи, починал през януари тази година след 18-месечна тайна битка с рака, да бъде изобразен на новата банкнота от 20 лири, пише в. "Метро".
 
Петиция, лансирана непосредствено след смъртта на Боуи с призив ликът му да бъде изобразен на новата банкнота, която ще бъде пусната в обращение по-късно през годината, вече е събрала 40 000 подписа, пише БТА.
 
Инициаторът на подписката Саймън Мичъл смята, че няма по-добър начин британците да засвидетелстват почитта си към Дейвид Боуи.
 
"Неговата музика е озвучавала важни събития в живота на мнозина от нас. Визуалното му изкуство и чувството му за собствен стил внесоха нова комбинация от музика, представление и образност в масовата култура.
 
В национално допитване от 2002 г. за 100-те най-велики британци Дейвид Боуи беше поставен на 29-о място - показателно за това колко е популярен и почитан от сънародниците си. Няма по-достойна личност, чийто лик да бъде изобразен на новата банкнота от 20 лири", казва Саймън Мичъл. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: банкнотадейвид боуи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Корин преди 8 години
На гърба на 20толевката има изобразен лъва който е символ на държавата и е на герба който е пронизан от триъгълен кол. Има и други странни символики вонящи на окултизъм.
3
4
 
1
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Боуи беше сатанист и окултист така че не изпитвам симпатия към него. Но искам да обърна внимание върху българските банкноти върху които са изобразени чрез окултен символизъм как образите на българщината са пронизвани, убивани и подобни като във вуду церемония. Който е правил дизайна им не е мислел доброто на България. За пример на гърба на 5толевката е изобразена жена в носия и около нея пипала, до нея фигура на смъртта също с пипала.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние пък искаме 20лв. с образа на любимата Тиква. Как още никой не е направил подписка?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не може ли парите да станат листа от дъвета или "Пътеводител на галактическия стопаджия" не е актуална вече. Има принос в музикалната индустрия, а не толкова върху Англия в исторически план. По тази логика трябва на Маргарет Тачер да и дадат посмъртно награда по химия, защото е защитила докторат при Дороти Ходжкин.