"Оскар"-ите не пожънаха успех сред американците

88-та церемония е била една от най-слабо гледаните
1 мар 2016 16:00,
15
"Оскар"-ите не пожънаха успех сред американците
Снимка: bgonair.bg

88-та церемония по връчването на наградите "Оскар" е била една от най-слабо гледаните в историята. Въпреки позитивните отзиви от страна на критиците и доброто представяне на водещия Крис Рок, аудиторията в Съединените щати не е била особено привлечена от събитието.

Малко над 34 милиона американци са гледали церемонията по връчването на престижните награди. А това е най-малкият брой зрители за последните 8 години.

За сравнение, миналата година церемонията беше гледана от над 37 милиона души. Тазгодишната аудитория се нарежда на второ място като най-слаб резултат. На първо място е церемонията през 2008 година, когато едва 32 милиона души в Съединените щати са проследили церемонията по телевизията.

Въпреки лошия резултат, наградите "Оскар" бяха най-гледаното шоу в този часови диапазон в Америка.

Десетки милиони от останалата част на света пък бяха застанали пред телевизорите, за да видят връчването на първия „Оскар“ на Леонардо ди Каприо.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: наградиоскарцеремония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами общо взето основанията за даване на Оскара са:1. Този/тази не е взимал/а въобще, а пък тези вече имат. Филмът става.2. Този филм струва страшно много пари - еди-кой си трябва да си ги върне Актьорите стават.3. Този филм има такива ефекти, много е модерно сега - следват 5-6 Оскара ... за каквото може от категориите4. Тука темата касае война/евреите/героизъм, патриотизъм на нашите/сърцераздирателна история с ефектен край, в която участват набедени като много переспективни актьори
10
0
 
5
 
! Отговори
ветеринар преди 8 години
Абе, щом и на американците е започнало да им просвета под шапката...
9
4
 
3
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Дори на американците им е писнало от *** им филми. Едно време имаве филми като филми - Капитан Петко Войвода, Опълченците на Шипка...
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То какво да му гледаш? Показват си роклите и бижутата белким ги види цял свят. Вземат Оскара и почват - Благодаря на майка ми, на баща ми, на брат ми, на сестра ми, на приятелите ми, на цялата рода, на режисьора, на сценариста, на монтажиста, на целия екип, на поддържащите актьори, бла, бла, всеки път едно и също до втръсване. В този смисъл Ди Каприо беше единственият досега, който говори нещо различно и което никак не се хареса на някои застаряващи чичковци милиардери, които бяха в публиката.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами нормално..... избори все пак..
6
5
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
Абе друго си е руското кино, на него оскаре му не требват
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само гледайте сега нашите парвенюта и те каква церемония ще спретнат за т.нар. Аскеер-и. Някои хора се изживяват като холивудски звезди. А за тая церемония, какво да кажем. много шум за нищо
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега американците имат нов проблем от по-различен характер - Тръмпокалипсис!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата с церемонията и Оскара на Лео започват да излизат от контрол.Всяка втора статия е за това, става вече досадно и много дразнещо.Не се е случило кой знае какво!
2
1
 
11
 
! Отговори
трагедия преди 8 години
Крис Рок - катастрофа. Каза два лафа в началото и това е , другото беше анонсиране на други хора. Шоуто беше трагедия като цяло. Никаква атмосфера. Нагласено по левашки ( американски ) начин. Набързо да претупаме нещата , че имаме друга работа. Оскарите се видя 4е са нагласени мнооого преди церемонията. Абе изобщо пълна скръб................типично по американски - ЛАЙ.НО В ЦЕЛУФАН
1
0
 
3
 
! Отговори
девалвация преди 8 години
Сега ги раздават за реклама и от пропагандни съображения, като филма е поръчан от някое политическо лоби. Но преди са имали стойност . Сега никой не се впечатлява от златния символ из плакатчетата. Хората по обръщат внимание на IMDB рейтинга . Трябва да раздават златен IMDB на церемонии .