Поп иконата Принс си отиде от този свят. Поклон!

Певецът е открит мъртъв в имението си в щата Минесота
Обновена: 21 апр 2016 22:32 | 21 апр 2016 20:30, Камелия Цветанова
114

 

Снимка: Reuters

Поп иконата Принс, е бил открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип, съобщи CNN.

Петдесет и седем годишният Роджърс Нелсън, известен със сценичния си псевдоним Принс, се превърна в световно явление през 80-те години и 90-те на миналия век с уникалното смесване на поп, фънк, фолк и рок музика.

През кариерата си той печели седем награди Грами и по един Златен глобус и Оскар. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 г.

Списанието "Ролинг стоун“ класира Принс на 28-о място в списъка ма 100-те най-популярни артисти на всички времена.

Преди 6 дни частният самолет, с който Принс обикаляше на турне, извърши принудително кацане в Илинойс.

Обяснението бе, че от няколко седмици страдал от грип и на борда на самолета си получил остър пристъп.

Но след 3 часа лечение в болницата той бе изписан, макар първоначалното описание на инцидента да съдържаше изрази като "не отива на добре".

Въпреки това на следващата нощ Принс направи голямо парти в имението си.

“Изчакайте няколко дни, преди да започнете да се молите", беше казал тогава певецът, отхвърляйки слуховете, че здравословното му състояние е влошено.

Принс е автор на стотици песни, които изпълняваше самият той или предостави на други. Кариерата му включва и 39 студийни албума, като последните 4 от тях излязоха само през последните 18 месеца.

Миналия месец издателство Spiegel & Grau обяви, че е придобило авторските права върху мемоарите му, подготвени за печат през 2017 г.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: починалпринс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУК ЗАЛАГАМ НА ДРОГА И СПИН ИЛИ ХЕПАТИТОСИФИЛИС :D
69
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поп икона и легенда, въпреки че бе в сянката на Майкъл Джексън, но не по-малко значим за музиката! Ако Майкъл беше Краля, Принс му бе достоен заместник. Поклон!
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 93Ами запознайте се. Музиката не е само Бруно Марс и Тейлър Суифт.
67
2
 
12
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Остави на света незабравими парчета. Уникален артист, не само певец. Той е от онези харизматични създания като Фреди, Майкъл Джексън, Уитни, Майкъл Хътчинс, Елвис, Дейвд Бауи. Поклон пред паметта му!
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа беше, но така е в света на известните. Алкохол, дрога и накрая букета. Лека му пръст.
65
5
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Пуснах си Purple Rain ...Велик певец, музикант и композитор !
64
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поживал си е човекът, постигнал е мечтите си, постигнал е максимума в музикалната си кариера и си отишъл. Най-важното е, че е накарал милиони хора да изпитат удоволствие от музиката му и моля не го сравнявайте с другия, който беше съден за педофилия.
63
3
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
И аз не харесвам дадени хора, но за умрял човек да казваш "слава богу че умря" ,ще остана безмълвен и ще се помоля за теб....
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се кланя Бойко,той люби ***.
61
6
 
8
 
! Отговори
до 93 преди 7 години
и 30 годишните ке.леши също не сме запознати с творчеството му
60
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принс е бил женен и е имал дете, което е починало при раждането. Женитбата му е била само за прикритие. Той има изказвания, в които казва, че отвътре се чувства като жена. Има изказвания и на жени, които казват, че неговото отношение към тях е като на женаЛесбийка. Което в прав текст означава, че Принс е жена гей! Сега вече знаете!
59
5
 
51
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Издава първия си албум на 19 години. Всички 27 инструмента на него са свирени от самия Принс. Има 10 платинени албума и 30 сингъла в топ 40 на САЩ. Продава повече от 100 милионна копия от албумите си. Има 7 награди Грами един Златен Глобус и един Оскар. Част от авторските песни стават хитове при други певци. Един от най-добрите китаристи включени в топ 30 на всички времена на списанието Ролинг Стоунс. Един от малкото музиканти преборили се с алчните музикални компании. А Вие какво направихте?
58
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диско не слушам ама навремето тоя беше голяма работа.20 годишните кел.еши няма от къде да знаят...
57
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мяза на кончита вурст в тая песен
56
4
 
32
 
! Отговори
Азармо преди 7 години
Хайде стига сте го обиждали на "певецът", начело с написалата публикацията! Става дума за музикален гений, владеещ доста инструменти, композитор (от 7-годишен), аранжор и продуцент със собствено студио. Е, музиката му не става за всяко ухо, но който разбира го оценява и му се възхищава. Да не говорим за лични драми, като смъртта на детето му. Четете в нета инфо, но не на български. А за ненапусналия гората Горан: няма такава болест спин!
55
3
 
21
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
никога не съм разбирал музиката му, но е жалко за него все пак. Млад човек е ........
54
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито е велик, нито нищо. Имаше добър глас и толкова. Един от многото певци в света. Великите са десетки. Този не беше от тях.
53
3
 
42
 
! Отговори
Светъл преди 7 години
Велик, ексцентричен, да почива в мир!Ще се зарека да не чета коментари под такива статии....ЧОВЕКЪТ има 39 албума, а вие казвате, че е никой.....И да не е никой за вас, покажете малко уважение, не ви е направил нищо лошо....П.с.: влизам тук да прочета мили думи от хора, които е докоснал с музиката си, а вие ме подсещате колко гнусни хора има в България и в какво сме се превърнали като ценностна система и човещина....
52
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кой умрял сте писали в заглавието "ПОКЛОН", уважаеми редактори от сайта? Явно тук ми бие на голмо пристрастие и факта, че този цяла вечер е като главна статия доказва това.
51
11
 
5
 
! Отговори
тео. конспирациите преди 7 години
Още един утепан от продуцентите които ще лапакат след смъртта му !