Принс дарявал пари за афганистански деца

Бил дискретен филантроп, не искал никой да разбере
15
Принс дарявал пари за афганистански деца
Снимка: Reuters, архив

Принс бе не само световна знаменитост, но и дискретен филантроп в другия край на света, разкри неправителствена организация в Афганистан, обучила шефове скаути, които днес се грижат за сираци благодарение на дарения на певеца, предаде БТА като цитира Франс прес.

Починалият внезапно през април поп певец дарил тайно десетки хиляди долари на неправителствената организация "Парса" в Кабул.

Тези средства позволили да се обучат около 100 шефове скаути, които се грижат за 2000 млади афганистанци. Много от тях са сираци.

Всичко започнало със среща между Принс и американката Бети Тисдейл, която е известна с ангажираността си в полза на сираците във Виетнам. Тя допринесла за евакуирането на над 200 деца малко преди падането на Сайгон през 1975 г.

Тисдейл пребивавала в Кабул през 2010 г., когато била на 87-годишна възраст, и се срещнала с представители на "Парса", която подпомага също най-уязвимите жени и деца.

"Тя ме попита кой проект се нуждае от подкрепа и аз посочих старата сграда, която искахме да превърнем в център за обучение на шефове скаути“, разказа директорката на "Парса" Марни Густавсон, която е прекарала 16 години в Афганистан.

"Тисдейл изпрати неочакван чек за 15 000 долара и ми каза, че това е от Принс. Той одобрява онова, с което се занимавам. Разговарях с него за вашия проект, но всичко трябва да бъде запазено в тайна", обясни тя.

От неправителствената организация "Хейлоу" на Тисдейл потвърдиха дарението.

"Изборът за тази дискретна филантропска дейност бе на Принс", допълни Тисдейл, която е фен на изпълнителя на хита "Purple Rain" и решила да му отдаде почит, като я направи публично достояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Афганистанпринс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като започнете да разравяте кокалите на починалите хора.... оставете душите им на вечен покой,стига ровичкайте.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе може да е бил наркоман,но е правил и добри неща,не е пълнил само тоалетната чиния.
7
1
 
5
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Брейййй мноо щедър тоз Пъринца бря;))))
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ???И една друга филантропка У Хюстън, че и дъщеря й - всички на обезболяващи.Бе много боли тази сбъдната американска мечта!
5
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 7 години
Това всичкото го четем всеки път когато се спомине поредния филантроп на обезболяващи. (За справка М. Джаксън - бил се изгорил и за това цял живот смърка снежец)
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бас,че малките талибани са изхарчили парите за бомби,огнестрелни оръжия и опиум.------------Не, бе! Те са му продалли "обезболяващи" на черно, а парите са ги писали като филантропия
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо всички *** решават да се правят на филантропи дарявайки пари на разни ***?На бас,че малките талибани са изхарчили парите за бомби,огнестрелни оръжия и опиум.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много щедро за човек с 300$ млн. да да $15 хил. Истински филантроп! Само дневно за дрога е харчил повече.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15000 долара са били джобните му на ден, от които 5000 за обезболяващи и 5000 за секс-услуги