Звездният ни рожденик: Шер на 70

Ето най-важното за прочутата американска певица и актриса
20 май 2016 07:22, Красимир Ангелов
2

Снимка: Reuters

На 20 май своя 70-ти рожден ден празнува популярната американска поп певица и актриса Шер. Тя е родена през 1946 година в малкото градче Ел Сентро, щата Калифорния, под името Шерилин Ла Пиер Саркисян.

В своята богата кариера досега тя е носителка на наградите Оскар, Грами, Тони, Еми, БАФТА, Златен глобус, а освен това има и звезда на Алеята на Славата в Холивуд.

Ето любопитни факти за популярната актриса и певица:

Шер има арменски произход по бащина линия, а майка й е полуфранцузойка-полуиндианкa.

Едва на 16 години бъдещата звезда напуска училище и заминава за Лос Анджелис, където мечтае да покори Холивуд.

В началото на своята кариера Шер е беквокалистка, а по-късно започва да пее в дует със съпруга си Салваторе Боно, наричайки съвместния им проект Цезар и Клеопатра.

В края на 60-те Шер прави и своя дебют в киното. Лентата се казва "Good Тimes".

Когато е на 30 години е диагностицирана с дислексия.

Официално Шер има 2 брака зад гърба си. През 1964 г., едва 18 годишна, тя се омъжва за композитора Салваторе Боно, с който се развежда 11 години по-късно. През 1975 година се жени за втория си съпруг – Грег Олман.

Певицата има две деца. Най-голямото от тях – дъщеря й Честити, преди години се подложи на смяна на пола и вече е мъж с името Чаз Боно.

Певицата има свое имение в Малибу, което е обзаведено в ренесансов стил. Там певицата е отделила стая, предназначена специално за своите перуки.

През годините са й преписвани връзки с редица популярни актьори и музиканти, сред които Том Круз, Джийн Симънс, Вал Килмър, Ричи Самбора, Елвис Пресли, Марлон Брандо и Майкъл Болтън.

Дори и на актриса като Шер е отказвана роля. Тя е готова да играе ролята на Мотриша Адамс във филма "Семейство Адамс" през 1991 година. Ролята обаче е дадена на Анджелика Хюстън. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: шерЗвезден рожденик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как още не са били дует с Лили Иванова?!
1
1
 
13
 
! Отговори
анти преди 7 години
ВЕЛИКА И НЕЗАБРАВИМА ШЕР